SVARER FANSEN: Silje har selv kjent på det å skille seg ut, og
svarer gjerne når fansen tar kontakt for støtte eller råd. Her er hun sammen med «Sommeråpent»-kollega Christian Strand. Foto: Morten Eik, Se og Hør
SVARER FANSEN: Silje har selv kjent på det å skille seg ut, og svarer gjerne når fansen tar kontakt for støtte eller råd. Her er hun sammen med «Sommeråpent»-kollega Christian Strand. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

Silje Nordnes fra «Sommeråpent»:

Vil inspirere andre med åpenhet om legningen sin

- Jeg er opptatt av at man skal akseptere den man er.

(Seoghør.no): I 2016 avslørte P3-programleder Silje Nordnes (32) at hun holdt sin lesbiske legning skjult i seks år, før hun kom ut av skapet.

Nå sier Silje, som er aktuell som programleder i «Sommeråpent» på NRK, at hun ønsker å inspirere andre ungdommer med sin åpenhet.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Silje Nordnes. Faksimile: Se og Hør Extra
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Silje Nordnes. Faksimile: Se og Hør Extra Vis mer

- Jeg er opptatt av at man skal akseptere den man er.

Til Se og Hør forteller programlederen at hun med åpenheten håper å inspirere folk til å være den de er - uten å skamme seg.

- Det er en del ting man ikke kan endre på, og for å ha det godt med seg selv, må man akseptere det, sier hun i den nyeste utgaven av bladet.

Ble forelsket i en jente

I juleboka til =Oslo i 2016 skrev Silje om tiden i tiende klasse, da hun innså at hun likte jenter bedre enn gutter.

«Tiden etter besto av å fornekte, fornekte, fornekte. Jeg var usikker, og det er naturlig. Det var et så stort brudd med den jeg trodde jeg var» forteller hun i juleboka.

Siden holdt hun legningen skjult i seks år, før hun valgte å komme ut av skapet.

«En dag traff jeg ei jente som viste interesse for meg, og jeg fikk følelser for henne. Da ble den delen av meg for stor til å holde skjult. Etter seks år kom jeg ut» forteller hun i boka.

NRK-profilen har også valgt å være åpen om at hun har en alvorlig, kronisk sykdom - Morbus Crohn.

NRK-STJERNER: Silje Nordnes (t.h.) sammen med kollegene Kåre Magnus Bergh, Christine Dancke, og Ronny Brede Aase på VG-lista Topp 20 i 2014. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NRK-STJERNER: Silje Nordnes (t.h.) sammen med kollegene Kåre Magnus Bergh, Christine Dancke, og Ronny Brede Aase på VG-lista Topp 20 i 2014. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Humor i radiostudio

Sammen med programlederkollegene i «P3 Morgen» er Silje kjent for å skape god stemning i studio, noe blant annet komiker Else Kåss Furuseth fikk erfare i 2016.

Da ble hun konfrontert med en rekke påstander i innslaget «Dette har ikke søstera min sagt».

Når den siste påstanden i rekken leses opp av Silje Nordnes, kommer det frem at Else har bodd i leiligheten sin i ti år - uten å bruke stekeovnen.

- Ja, det har hun helt sikkert sagt. Det er jo sant, så det... ja, innrømmer Else Kåss Furuseth i radioprogrammet.

Senere presiserer hun at hun det riktige tallet nok er hele 16 år.

Den sporty komikeren la til en slags forklaring på den oppsiktsvekkende stekeovns-vegringen sin. 35-åringen har nemlig en slags angst for at det skal begynne å brenne:

- Ja, fordi jeg åpnet den der stekeovnen og så var det en sånn ledning inni der, og så tenkte jeg: «Dette her kan ikke jeg forholde meg til». Nei, det er noe... Jeg er veldig redd for brann.

LES OGSÅ: - Jeg har ikke brukt stekeovnen på 16 år