Vil ikke vaksinere barna sine

Skuespillerparet Stig Henrik Hoff og Sølje Bergman mener kroppene til barn bør få styre selv.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: De siste ukene har vaksinasjonsdebatten blusset opp i media, etter at mange barn i USA er blitt alvorlig syke som følge av meslinger.

Det norske skuespillerparet Stig Henrik Hoff (50) og Sølje Bergman (40) er ikke redde for at de tre døtrene deres skal bli alvorlig syke av velkjente barnesykdommer. Det forteller paret i ukens Se og Hør.

- Barn må få anledning til å være syke. Jeg frykter hverken meslinger, røde hunder eller kusma. La kroppen styre selv. Den blir jo bare sterkere av å ta opp kampen mot virus og bakterier på en naturlig måte. Det skaper immunitet for alltid. Vaksiner må man ta livet ut, sier Sølje til Se og Hør.

De står fast på beslutningen, selv om de har opplevd å få kritikk for den i sosiale medier.

Sammen med «Into The White»-skuespiller Stig Henrik har Sølje, som til høsten blir å se i rollen som Ninni i «Hotel Cæsar», barna Lily-Maxine (7), Rosalind (5) og Indie-Lucia (3).

Saken fortsetter under bildet.

TV-AKTUELL: Sølje Bergman blir å se i «Hotel Cæsar» senere i år. Her med Stig Henrik Hoff på TV 2s vårlansering før jul.  Foto: Stella Pictures
TV-AKTUELL: Sølje Bergman blir å se i «Hotel Cæsar» senere i år. Her med Stig Henrik Hoff på TV 2s vårlansering før jul. Foto: Stella Pictures Vis mer

Kontroversiell tematikk

De siste årene har hun vært hjemmeværende for å gi de tre døtrene en så trygg og kjærlig oppvekst som mulig. I tillegg til å være skeptisk til eventuelle senvirkninger av vaksiner, mener skuespilleren at noen foreldre i dag er for travle til å være hjemme med syke barn.

- Mange foreldre har hverken tid eller råd til å ha syke barn. De putter Paracet i munnen deres og sender dem på skolen eller i barnehagen. Jeg mener at det er viktig å la barn få være syke, understreker Sølje Bergman overfor Se og Hør.

Også flere internasjonale kjendiser har tidligere kastet seg inn i vaksinasjonsdebatten.

Saken fortsetter under bildet.

SKEPTIKER: Den amerikanske TV-stjernen Jenny McCarthy skapte storm da hun i fjor rådet foreldre til å slutte med vaksinasjon av barna sine. Hun mener sønnen hennes (t.v) ble autist som følge av vaksinering.  Foto: Stella Pictures
SKEPTIKER: Den amerikanske TV-stjernen Jenny McCarthy skapte storm da hun i fjor rådet foreldre til å slutte med vaksinasjon av barna sine. Hun mener sønnen hennes (t.v) ble autist som følge av vaksinering. Foto: Stella Pictures Vis mer

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Stig Henrik Hoff og Sølje Bergman. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Stig Henrik Hoff og Sølje Bergman. Foto: Se og Hør Vis mer

For ett år siden skapte skuespiller og modell Jenny McCarthy (42) oppstyr, da hun gikk ut og oppfordret foreldre til å slutte å vaksinere barna sine. «The View»-profilen mener nemlig at autismen til sønnen Evan (12) ble utløst av en vaksine.

«The Hills»-stjernen og tobarnsmoren Kristin Cavallari (28) sluttet seg til McCarthys uttalelser samme vår.

Uttalelsene har imidlertid blitt møtt med sterk kritikk fra mange småbarnsforeldre som mener kjendisene setter barnas helse i fare.

Skuespiller, ettbarnsmor og veganer Alicia Silverstone (38) måtte også tåle skarp kritikk for sitt alternative syn på graviditet og barneoppdragelse, da hun lanserte en bok om temaene i april i fjor.

Les hele intervjuet med Sølje Bergman og Stig Henrik Hoff, der de forteller mer om familielivet, i ukens Se og Hør som er i salg nå!

LES OGSÅ: Her blir Magnus Moan vippet av pinnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer