IRONISK: Forfatteren har sendt et kledelig ironisk brev til byledelsen der han melder at han egentlig ikke er spesielt interessert i Holmestrand i det hele tatt.  Foto: SCANPIX
IRONISK: Forfatteren har sendt et kledelig ironisk brev til byledelsen der han melder at han egentlig ikke er spesielt interessert i Holmestrand i det hele tatt. Foto: SCANPIXVis mer

Vil ikke være æresborger

Odd Børretzen abdiserer herved fra sin status som "æresborger" i Holmestrand.

SEHER.NO: Odd Børretzen har bestemt seg for å abdisere fra sin status som æresborger i Holmestrand.


Og forfatteren klarer  å legge en komisk vri selv på sin æresoppsigelse.


For i et personlig brev til byledelsen meddeler Børretzen nå at han ikke synes det er særlig stas å være æresborger av en by der selve utnevnelsen har vakt tumulter, skriver Østlandsposten.


Og på sitt sedvanlige ironiske vis gjør forfatteren det både klart og tydelig at han ikke ønsker å ha noe mer med den gjeve tittelen å gjøre, og at han rett og slett ikke er noe interessert i Holmestrand i det hele tatt.


- Jeg har oppfattet nylig at min utnevnelse til "æresborger" har vakt en del tumulter i byen. Jeg vet ikke hvor mye. Protest-tog med fakler? Alvorlige opptøyer utenfor rådhuset? Voldsbruk? Dette er jo, i tilfelle, leit. Og jeg vil med dette erklære " JEG VIL IKKE VÆRE ÆRESBORGER AV HOLMESTRAND LENGER". Jeg abdiserer herved. Glem det. Jeg har aldri hatt lyst til å være æresborger noe sted, og nå, absolutt ikke, i Holmestrand. Egentlig er jeg ikke spesielt interressert i Holmestrand. Det er bare et sted hvor jeg tilfeldigvis bor, skriver Børretzen i brevet.


Og med sin "gode oppdragelse" synes Børretzen det var vanskelig å si nei til tegnet på den gjeve statusen, nemlig et krus. Et tomt krus.


- Da jeg ble oppnevnt til denne tvilsomme status(!) sa jeg jo "ja, tusen takk". For jeg er et vel oppdratt menneske - jeg er egentlig fra Vestlandet og der blir man oppdratt til å si "ja, takk" når man blir budt på noe av vennlighet. Eventuelt, lærte jeg som barn, kunne man legge til: "det var da rent for mye", skriver forfatteren.


Men Børretzen tar likevel ikke saken med stort alvor, og har ingen planer om å flytte fra Holmestrand med det første.


- Nei, er du gær`n, sier han til Østlandsposten.


Og kruset skal nå leveres tilbake til byledelsen, like tomt som da det kom.


Se mer av Børretzens brev her (ekstern link)


LES OGSÅ: - Skjeller ut Skavlan