Melania Trump

- Vil ikke tilbake

Ifølge kilder til CNN ønsker ikke Melania Trump seg tilbake i Det hvite hus, dersom ektemannen skulle bli valgt som president for neste periode.

FØRSTEKVINNE: Melania Trump har holdt en lav profil både før og etter perioden som førstekvinne, sammenliknet med foregående kvinner i samme posisjon. Her avbildet i 2018. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
FØRSTEKVINNE: Melania Trump har holdt en lav profil både før og etter perioden som førstekvinne, sammenliknet med foregående kvinner i samme posisjon. Her avbildet i 2018. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens Donald Trump (75) uttaler seg om sin politiske fremtid og har sagt flere ganger at han vil stille til valg før neste periode, er det én vesentlig person som er stille.

Kona Melania Trump (51) har trukket seg ut av rampelyset siden hun forlot Washington og Det hvite hus i januar. Den tidligere førstedamen er blitt omtalt som den mest private presidentfruen i moderne tid.

Vi kjenner blant andre til Laura Bush og Michelle Obama, som begge sto sentralt i medienes søkelys under og etter deres perioder som førstekvinner.

VEKKER OPPSIKT: I fjor var ivrige Twitter-brukere overbevist om at USAs president Donald Trump hadde leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

- Ikke et ønske om å returnere

Ekspresidentens kone har bare blitt sett offentlig én gang i sommer, da hun ble foreviget utenfor Trump Tower i New York, sammen med sin sønn i juli. Utover det, og noen tilfeldige glimt fra Trumps Bedminister Golf Club, har Melania ikke vist seg foran et kamera.

Søndag skriver CNN at 51-åringen slettes ikke har noe ønske om returnere til det offentlige liv. Ifølge kilder kanalen har snakket med har hun uttalt til venner at hun ikke har til hensikt å støtte ektemannens politiske ambisjoner.

I BAKGRUNNEN: Slik vi er vant til å se Melania Trump, i bakgrunnen mens ektemannen holder appell for velgerne sine. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
I BAKGRUNNEN: Slik vi er vant til å se Melania Trump, i bakgrunnen mens ektemannen holder appell for velgerne sine. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer

Hun skal også ha sagt at hun ikke ønsker seg tilbake til presidentboligen i Washington.

- Å være førstedame igjen er ikke det hun vil. For henne var det et kapittel, og det er over, sier en kilde, som hadde et nært forhold til Melania under hennes periode i Det hvite hus, til CNN.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

- Blir ikke å se

Forrige måned kom Melania tilbake til Palm Beach i Florida, etter et sommeropphold i New Jersey.

Venner av Melania sier at hun ønsker å bo heltid på feriesenteret Mar-a-Lago i Florida, hvor sønnen Barron går på en privat videregående skole.

Melania ser altså ut til å gi slipp på livet hun kjente før perioden som førstekvinne, hvor hun bodde på Manhattan i New York.

Hun ser angivelig på ektemannens innblanding i politikken som hans jobb, ikke hennes.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vakte oppsikt. Vis mer

- Man vil ikke bli å se henne på arrangementer, eller i kampanjer, selv om han offisielt sier at han stiller igjen, forteller en annen kilde nær Melania.

Gitt at Donald Trump stiller til valg før presidentskiftet i 2024, kommer det kanskje ikke like overraskende på alle, om kona blir mindre tilstedeværende denne gangen.

- Sluttet å spørre

En politisk støttespiller som tidligere jobbet for Team Trump, forteller at svaret som oftest var «nei», på spørsmål om hun ville delta på ulike arrangementer.

- Vi sluttet etter hvert å spørre, forteller personen.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Det er tydelig at Melania ikke var glad i offentlig gransking og presseomtale. I løpet av perioden som førstedame stilte hun opp på færre en fem kamera-intervjuer.

LES OGSÅ: Melanias liv: Dette får hun ved skilsmisse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer