Henriette Steensrup:

- Vil ikke skuffe folk

Innrømmer at det er skummelt å følge opp braksuksessen.

SESONG TRE: Henriette Steenstrup er klar for ny runde av «Pørni». Hun innrømmer at fallhøyden er stor. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
SESONG TRE: Henriette Steenstrup er klar for ny runde av «Pørni». Hun innrømmer at fallhøyden er stor. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende søndag er det endelig duket for premiere på sesong tre av dramakomedien «Pørni», Viaplay-serien med og av Henriette Steenstrup (48).

Serien, som følger familien til Pernille «Pørni» Middelthon, ble raskt en seersuksess, og forventingene er derfor skyhøye når seerne nå blir med Pørni og ringer julen inn.

Se og Hør var til stede under seriens pressetreff, hvor Steenstrup kunne avsløre at også sesong tre vil bli følelsladd.

- Jeg håper det blir noen tårer, men mer forløsende tårer. Ikke at folk blir deprimerte, men at de blir litt sånn glad og tenker at de ikke er så verst selv de heller, ler hun.

IKKE TID: Nyforlovede Anniken Jørgensen og kjæresten Theo strålte på Elle galla i går. De snakket om bryllupet og hva som irriterer dem med hverandre. Reporter: Jenny Emilie Aas. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

- Ikke noe glamorøst

TV-seere ble først kjent med Middelthon-familien da Norge var midt i en pandemi. Steenstrup forteller at hun tror nettopp det er én av grunnene til suksessen.

- Jeg føler at «Pørni» kom i en sånn tid hvor man trengte en lun favn. Det er jo en hverdagshelt-historie. Folk flest er ikke kjipe og de aller fleste gjør så godt de kan. Det er nok deilig å se på TV.

- Det er ikke noe glamorøst, men viser et vanlig yrke og en vanlig familie. Som likevel opplever dramatiske ting da, understreker hun.

Og dramatikk - ja, det tar ikke juleferie.

I løpet av de to tidligere sesongene har man fått følge familiens opp- og nedturer, og vært med på sorgprosessen etter at Pørnis søster gikk bort. Skal vi tro Steenstrup, er sesong tre intet unntak.

RINGER JULEN INN: Den tredje sesongen av «Pørni» følger juletiden. Foto: Viaplay
RINGER JULEN INN: Den tredje sesongen av «Pørni» følger juletiden. Foto: Viaplay Vis mer

- Denne sesongen handler om forventninger og brudd på dem, spesielt da i høytiden. Spesifikt for Pørni så er det jo første julen uten søsteren og hun har lyst til å gjøre det som det alltid har vært. Men så er det mange andre som vil gjøre det på en litt annen måte.

Henter følelser fra den virkelig verden

I den virkelige verden har Steenstrup et godt forhold til søsteren sin Kathinka - som lever i beste velgående.

Selv om hun ikke har opplevd selv å miste et søsken, er hun opptatt av å vise et realistisk bilde av hvordan livet kan bli.

- Jeg tror ikke man må ha opplevd ting for å kunne leve seg inn i det, men det er ikke helt tilfeldig at det handler om en søster fordi jeg har jo et veldig nært forhold til søsteren min. Om jeg skulle tenkt på noe som ville vært skikkelig ille så hadde det vært å miste henne, forteller hun og fortsetter:

- Men jeg er jo i en alder hvor det skjer ting rundt meg. Venner og folk jeg kjenner som opplever dramatiske ting, enten om det er død eller skilsmisse, men hvor livet likevel ruller videre. Vinterdekkene må fortsatt skiftes selv om grunnmuren raser.

NYTT: Da vi møtte Hedvig og David før sesongpremieren til «Alle elsker David», så vi at det var noe nytt med sjefen sjøl. Nå forteller han om det lille inngrepet han har gjort. Video: Jonas Hammer, Celina Morken, Thea Hope/ Rød Løp Vis mer

Får prestasjonsangst

Steenstrup kan også fortelle at det titt og ofte tikker inn tilbakemeldinger fra andre «Pørnier».

- Det som er veldig koselig er at folk kjenner seg igjen. Enten så kjenner de seg selv igjen i Pørni eller så har de en nabo, en kollega, en mor, en tante eller bror som er et sånt menneske.

Steenstrup legger ikke skjul på en det er en god dose med nerver når serien nå går inn i sin tredje sesong.

- Prestasjonsangst, ja!, ler hun høyt.

- At folk gleder seg er selvfølgelig veldig hyggelig, men fallhøyden blir større. Jeg kan få litt høyt blodtrykk av det, jeg vil jo ikke skuffe folk. Det er det som er drivkraften min.

LES OGSÅ: Hetses: - Folk er ganske brutale

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer