Linda Evangelista:

- Vil ikke leve i skjul lenger

Den tidligere supermodellen viser seg etter fem år.

SUPERMODELL: På 90-tallet var Linda Evangelista sammen med Cindy Crawford, Naomi Campbell og Kate Moss regnet som en av de aller største supermodellene. Bildet er tatt i 2009. Foto: Ian West / Pa Photos / NTB
SUPERMODELL: På 90-tallet var Linda Evangelista sammen med Cindy Crawford, Naomi Campbell og Kate Moss regnet som en av de aller største supermodellene. Bildet er tatt i 2009. Foto: Ian West / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere supermodellen Linda Evangelista (56) var ofte å se på catwalker verden over, iført svindyre luksusmerker. De seineste årene har hun imidlertid trukket seg tilbake fra rampelyset og holdt en lav profil.

Nå er 56-åringen endelig er klar til å dele historien om hvorfor hun forsvant. I et ekslusivt intervju med People åpner hun seg om hvordan én spesifikk kosmetisk behandling skal ha ødelagt flere år av livet hennes.

- Permanent deformert

Overfor People hevder Evangelista at hun har kjempet seg gjennom både følelsesmessige og fysiske smerter etter at hun tok flere «CoolSculpting»-behandlinger som ikke fungerte slik de skulle.

Magasiner skriver at behandlingen er en form for «fettfrysing», hvor fettcellene skal reduseres. «CoolSculpting» er godkjent av amerikanske myndigheters kontrollorgan, FDA.

Mellom 2015 og 2016 gjennomgikk Evangelista syv «CoolSculpting»-behandlinger som skal ha gjort kroppen hennes «permanent deformert» og «brutalt vansiret».

- Jeg elsket å være oppe på catwalken. Nå gruer jeg meg til å møte folk jeg kjenner. Jeg kan ikke leve slik lenger, i skjul og skam. Jeg kunne bare ikke leve i denne smerten lenger, sier hun i intervjuet.

I fjor høst saksøkte den tidligere modellen selskapet Zeltiq Aesthetics Inc. for 50 millioner dollar i erstatning, noe som tilsvarer 445 millioner kroner. Evangelista påstår nemlig at hun ikke har vært i stand til å jobbe etter behandlingene.

KUNNE IKKE GÅ: Emma Ellingsen forteller om den kjønnsbekreftende operasjonen i «Bloggerne». Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Fikk diagnose

Tre måneder etter hun startet «CoolSculpting»-behandlingene oppdaget 56-åringen nemlig bulker ved hakepartiet, lårene og brystet. Områdene hun opprinnelig ønsket å redusere begynte plutselig heller å ese ut. I tillegg ble huden hard og nummen.

Videre forteller 56-åringen at hun prøvde å fikse tingene selv med trening og endring av kosthold - i håp om å få tilbake fasongen og utseendet.

- Til slutt kom jeg til et punkt hvor jeg ikke spiste i det hele tatt. Jeg trodde jeg holdt på å bli gal, innrømmer hun til magasinet.

Etter et legebesøk i 2016 ble hun diagnostisert med paradoksal fetthyperplasi (PAH). Samtidig fikk hun vite at ingen slankekur eller treningsrutine ville hjelpe henne.

OPERASJON: Khloé Kardashian innrømmer hva hun har gjort med ansiktet. Bilder fra HayU hos TV 2 play. Vis mer

Ifølge People så er PAH en sjelden bivirkning som rammer mindre enn 1 prosent av de som bruker «CoolSculpting». Her forårsaker fryseprosessen at det berørte fettvevet tykner og utvider seg i stedet for å minske.

Evangelista sier at søksmålet og grunnen til at hun står frem med historien sin nå, handler om å prøve å få tilbake selvtilliten og selvfølelsen.

- Jeg ser meg ikke i speilet lenger. Det ligner ikke på meg, deler hun og legger til at hun føler hun har mistet sin egen identitet.

- Jeg kjenner ikke igjen meg selv fysisk, men jeg kjenner meg heller ikke igjen som menneske lenger. Jeg har på en måte forsvunnet.

LES OGSÅ: - Det er en tøff prosess

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer