Vil ikke at Mio skal lese all hetsen

Håndballstjernen Anja Edin-Hammerseng lar ikke nett-trollene knekke henne, men innrømmer likevel at hun følger med – for å skåne sønnen.

VIL VERNE SØNNEN: Anja giftet seg med sin kjære Gro i 2013, og sammen har de sønnen Mio. Anja vil unngå at sønnen leser negative ting om dem. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
VIL VERNE SØNNEN: Anja giftet seg med sin kjære Gro i 2013, og sammen har de sønnen Mio. Anja vil unngå at sønnen leser negative ting om dem. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: Håndballspiller Anja Hammerseng-Edin (32) er brennende opptatt av kampen mot mobbing og netthets. Da tidligere OL-mester i kule-kjøring Kari Traa (41) lanserte sin nye kampanje, som heter #NoTrollCanBreakMe, var Anja én av deltagerne.

– Det er viktig at jenter skjønner at det hjelper å si fra. At man blir sterkere om man står sammen, sier hun til Se og Hør.

Hun har selv blitt sjikanert på det groveste. Både fordi hun er en kjent idrettsutøver, men også fordi hun lever i et lesbisk forhold med like profilerte håndballstjernen Gro Hammerseng-Edin (35).

ENGASJERT: – Ved å bruke mental trening, bruker jeg lite energi på de negative tankene, sier Anja. Det har hjulpet henne mot all hetsen. Foto: Espen Solli, Se og Hør
ENGASJERT: – Ved å bruke mental trening, bruker jeg lite energi på de negative tankene, sier Anja. Det har hjulpet henne mot all hetsen. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

Sammen er de foreldre til lille Mio (3).

Tilhenger av mental trening

Anja bruker mye mental trening for heller å fokusere på det hun ønsker mer av, slik at ikke nett-trollene vinner. Hun leser ikke så mye av all hetsen, men innrømmer at hun følger
litt med. Mest på grunn av Mio.

– Jeg er interessert i hvilke holdninger som er der ute, slik at jeg vet hva sønnen vår må forholde seg til når han blir eldre. Hva vi må forklare til ham når den tid kommer, forteller Anja.

Ung jente tok livet sitt

Det verste den hardtskytende landslagsspilleren har opplevd innen mobbing, skjedde med ei ung jente fra Larvik.

– Hun var bare 12 år gammel, og ble kontinuerlig utsatt for mobbing. Til slutt orket hun ikke mer, og tok livet sitt. Hun er dessverre ikke alene om å ønske å ende livet sitt på grunn av mobbing. Derfor er jeg brennende opptatt av dette temaet, sier Anja til Se og Hør.


Ikke bare er hun engasjert i Kari Traas kampanje. Hun driver også Team Fearless, som spesialiserer seg innen mental styrketrening.

– Hvis folk kan fokusere på et mål, er det enklere å stenge ute alle de negative tankene, forklarer den sympatiske håndballspilleren.

Se kampanjens promovideo her:


LES OGSÅ: - Hadde ikke taklet det som 18-åring