TENKER PÅ ALDEREN: NRK-veteran Odd Karsten Tveit giftet seg i 2011 med jordmor Berit Mortensen, som har jobbet i Palestina i en årrekke. Berit er nesten 20 år yngre enn Odd Karsten, så han håper hun slipper å bli «sykepleier» for ham, sier han til VG Helg.  Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
TENKER PÅ ALDEREN: NRK-veteran Odd Karsten Tveit giftet seg i 2011 med jordmor Berit Mortensen, som har jobbet i Palestina i en årrekke. Berit er nesten 20 år yngre enn Odd Karsten, så han håper hun slipper å bli «sykepleier» for ham, sier han til VG Helg. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

- Vil ikke at hun skal bli pleier for en gammel mann

Men NRK-veteran Odd Karsten Tveit (68) er stormforelsket i sin kone Berit (50).

Publisert

SEOGHØR.NO: Forfatter og tidligere Midtøsten-korrespondent for NRK, Odd Karsten Tveit (68), har «bodd i kriger» gjennom årenes løp.

Men han har også opplevd berusende kjærlighet, både til sin første kone Ana Maria som døde i 2007, og til sin nåværende kone, Berit Mortensen (50). Det forteller han til VG Helg.

Odd Karsten og Berit, som giftet seg i 2011, møttes for første gang på American Colony Hotel i Jerusalem - et av NRK-veteranens mange «hjem».

- Vi ble sittende og prate, og etterpå tenkte jeg: «Så sterkt dette var. Så merkelig å kjenne seg så følelsesmessig truffet av et annet menneske».

- På en måte tenker jeg at det var et frampek på en forelskelse som skulle komme, forteller Berit i dag om møtet til VG Helg.

Det var nemlig først flere år etterpå, da han hadde blitt enkemann og hennes ekteskap gått på grunn, at de møttes igjen. Også denne gangen på American Colony. For fem år siden ble de kjærester.

Odd Karsten Tveit sier til VG Helg at Berit er «smart, pen, klok og spennende». Men med sin 69-årsdag nært forestående, tenker han også ofte på at kona er nesten 20 år yngre enn ham.

- Å bli forelsket i en yngre dame, kan slå negativt ut. For jeg vil jo ikke at kjæresten min skal være pleier for en gammel, syk mann. Men Berit bare feier det vekk, forteller han - og understreker at «det gjelder å holde seg i form».

LES OGSÅ: Blir pappa som 63-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer