Vil ikke anmelde kokain-episode

- NRK-ledelsen aksepterer med dette bruk av narkotika, sier stortingspolitikeren Øyvind Korsberg.

FÅR KRITIKK: NRK får kritikk for at de ikke vil anmelde en episode fra oktober, hvor en ansatt i lederstilling skal ha misbrukt kokain og tilbudt stoffet til andre ansatte under et seminar i Kongsvinger. Foto: SCANPIX
FÅR KRITIKK: NRK får kritikk for at de ikke vil anmelde en episode fra oktober, hvor en ansatt i lederstilling skal ha misbrukt kokain og tilbudt stoffet til andre ansatte under et seminar i Kongsvinger. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Et NRK-seminar på Vinger hotell i Kongsvinger i oktober, endte med skandale, da NRK-ansatt ble avslørt for å ha brukt kokain.

Ifølge Dagbladet skal mannen også ha tilbudt det ulovlige narkotiske stoffet til flere kollegaer som var på festen, og avisa hevder flere av dem skal ha takket ja til tilbudet.

I etterkant av episoden valgte imidlertid statskanalen å ikke anmelde saken.

Det får første visepresident på Stortinget Øyvin Korsberg (FrP) til å kritisere NRK for å legitimisere narkotikabruk.

- NRK-ledelsen aksepterer med dette bruk av narkotika. Det er absolutt et grunnlag for å gi disse personene sparken eller omplassere dem, sier han til Dagbladet.

Programdirektør Per Arne Kalbakk i NRK, er ikke enig i kritikken.

- En av årsakene til at det ble behandlet som en personalsak, og ikke anmeldt, var at det var ulike versjoner av påstanden om at det hadde blitt forsøkt delt ut kokain til andre.

- Etter å ha gått inn i saken, vurderte vi at dette handler mest av alt om en persons bruk av rusmidler, sier han til Dagbladet.

Den NRK-ansatte kokainbrukeren skal i kjølvannet av skandalen ha fått hjelp til å prøve å slutte med kokainmisbruket.

Medarbeideren som ble tatt for narkotikamisbruk har ikke ønsket å ville kommentere saken overfor avisa.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Persbrandt innrømmer ny narko-skandale

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer