Ulrikke Falch:

- Vil hjelpe andre som sliter med spiseforstyrrelser

«Skam»-stjernen ønsker å fremme selvtillit blant dagens unge.

Skuespiller Ulrikke Falch, kjent fra ungdomsserien «Skam», har selv slitt med spiseforstyrrelser. Nå bruker hun erfaringene sine for å hjelpe andre, forteller hun til «God kveld Norge». Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Skuespiller Ulrikke Falch (20) har fått mye oppmerksomhet for rollen sin i NRK-suksessen «Skam», der hun spiller tenåringsjenta Vilde.

Den siste tiden har hun imidlertid også vekket oppsikt som en fremtredende, ung feminist, som blant annet bruker Instagram-kontoen sin til å sette spørsmålstegn ved moderne skjønnhetsidealer.

I et nytt intervju med «God kveld Norge», som vises på TV lørdag kveld, sier Ulrikke at hun nå vil fokusere på at andre unge skal være fornøyde med seg selv - og ikke strebe så mye etter aksept i sosiale medier.

- Det som er viktigst er jo ikke at jenter har det bra med seg selv fordi de får likes og kommentarer. Sånn har jeg det også: Jeg har det bedre med meg selv når jeg kjenner det innenfra, påpeker hun i intervjuet.

STERK: Ulrikke Falch forteller at tiden med spiseforstyrrelser i dag er veldig fjern for henne, og at hun foretrekker å hjelpe andre unge som sliter. Foto: TV 2
STERK: Ulrikke Falch forteller at tiden med spiseforstyrrelser i dag er veldig fjern for henne, og at hun foretrekker å hjelpe andre unge som sliter. Foto: TV 2 Vis mer

- Vil hjelpe andre

Den populære «Skam»-skuespilleren legger ikke skjul på at hun selv har slitt med et dårlig selvbilde. 20-åringen har tidligere fortalt at hun slet med spiseforstyrrelser som tenåring.

Dét kommer hun også inn på i intervjuet med «God kveld Norge», som er gjort under en fotoshoot med trendmagasinet 2minutter.

- Jeg har brukt mye tid på å bearbeide det, kanskje i større grad enn det man gjør til vanlig. For meg er det veldig, veldig langt unna nå. Nå bruker jeg bare tiden på å hjelpe andre, med den erfaringen jeg har fått, sier Ulrikke.

  • Se mer av Ulrikke Falch i videoen øverst i saken!

- Mange tror jeg er dum

Da Seoghør.no møtte Ulrikke Falch under Norway Cup i fjor, sa hun litt om hvorfor hun har valgt å stå fram med det at hun har slitt med spiseforstyrrelser.

- Det er jo ganske vanlig å være åpen om det nå, for meg faller det helt naturlig å være åpen om det. Jeg synes det er en selvfølge. Jeg slet med spiseforstyrrelser før, men nå har jeg det veldig bra, understreket hun den gang.

SKAM-Ulrikke på Norway Cup, der hun spilte kjendiskamp. Hun snakker om spiseforstyrrelser, seriesuksessen og møtet med andre mennesker. Vis mer Vis mer Vis mer

I samme intervju kunne Ulrikke avsløre at det er mange som har vært overbevist om at hun er lik rollefiguren Vilde, som kan oppfattes som naiv og litt overfladisk, i virkeligheten.

- Jeg må sitte og overbevise dem om at jeg ikke er dum. Men jeg tar det på strak arm. De forventer lite av meg og det er jo ganske greit, da kan jeg jo overraske dem. Også er det mange kommentarer på stemmen min. Altså at jeg har lysere stemme i virkeligheten, fortalte hun.

Røper lite om sesong fire

Rollen i «Skam» har altså gjort Ulrikke Falch til et kjent navn over hele landet - og ellers i Skandinavia. Fansen venter nå i stor spenning på den fjerde sesongen av serien, som er ventet i løpet av våren.

Hvem som blir sesongens hovedperson er fremdeles en gåte, men da Ulrikke Falch la ut et kryptisk Instagram-bilde i januar, var det mange som en stakket stund trodde at hun røpet seg selv som sesongens hovedperson. Dette avviste Ulrikke selv.

INNSPILLING: «Skam» spilte inn scener til sesong 4 på Hasle T-banestasjon i Oslo i midten av mars. Video: Jonas Pettersen / DagbladetVis mer Vis mer

NRK holder kortene svært tett til brystet om det nye sesongen, men forrige uke overrumplet Dagbladet produksjonen mens de spilte inn scener på Hasle t-banestasjon.

Til stede på innspillingssettet var hele jentegjengen, bestående av Josefine Frida Pettersen (Noora), Lisa Teige (Eva), Ina Svenningdal (Chris), Iman Meskini (Sana), og Ulrikke Falch (Vilde). På plass i scenen var også en guttegjeng, som på et tidspunkt under innspillingen overrakte en haug med ballonger til «Skam»-jentene.

LES OGSÅ: Dette er «Skam»-Williams beste øyeblikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer