VANT FARMEN: Eilev Bjerkerud vant «Farmen» i 2015: Her er han sammen med programleder Gaute Grøtta Grav (t.v.). Foto: Se og Hør
VANT FARMEN: Eilev Bjerkerud vant «Farmen» i 2015: Her er han sammen med programleder Gaute Grøtta Grav (t.v.). Foto: Se og HørVis mer

Vil ha skjeggete svensker til «Farmen»

- Vi trenger gjerne noen med mye skjegg og hår.

- Vi trenger gjerne noen med mye skjegg og hår, sier Fredrik Horn Akselsen til Dagbladet.

Til innspillingen av «Farmen» søkes det nemlig etter statister med ekstra mye hår og skjegg for å skape det riktige 1916-utseendet.

I to grupper på Facebook skriver produksjonsselskapet at de er på jakt etter menn med sterk hårvekst, gjerne svensker.

Det var Halden Arbeiderblad som først skrev at svenskene var ønsket til «Farmen».

Voksne statister

Bidragene har ikke latt vente på seg.

- Jeg har aldri sett så mange mailer og bilder med skjeggete menn, sier Horn Akselsen.

Som forteller at vanligvis er godt voksne menn litt vanskelig å få på banen som statister, men at det hittil har vært god respons.

Harryhandel

Å lage et «Farmen»-univers er langt fra en liten jobb. Hver minste detalj skal sitte når visjonen er å gjenskape 1915, og produksjonsteamet, cirka 120 medarbeidere, planlegger mange måneder i forkant.

Deltakerne lever tett på hverandre i et univers skapt av produksjonsselskapet.

Innspillingen skal i denne omgang foregå på gården Finnsvika i Halden, og starter 29. juli.

Statistene som melder seg i denne omgang, får være med og portrettere harryhandel anno 1916.

Målet er å skape et så autentisk miljø fra grenseområde mellom Norge og Sverige i 1916 som mulig. Her har det historisk vært mye kontakt mellom nordmenn og svensker. Og dermed må produksjonen se til søta bror for å finne folk.

Flere svenske medier har skrevet om svenskebehovet.

Troverdig

Statistene er med på markeder og hendelser rundt gården, og skal være med på å skape stemning for deltakerne.De som blir valgt ut, vil bli gjennomgående gjennom hele serien.

- Statistene skal brukes til flere hendelser underveis, og forholdet mellom Norge og Sverige er en viktig del av historien vår fra 1916, sier Horn Akselsen.

Han understreker at tidligere statister har gjort en svært god jobb. Flere gjør en så troverdig innsats at de nesten skremmer deltakerne.

- Vi merker at det er ekstra stort engasjement blant de lokale når vi kommer, det er fantastisk at de går «all in», legger han til.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Avslører det du ikke fikk se på «Farmen»