MØTTE I RETTEN: En kvinnelig toppblogger i 20-åra er tiltalt for vold mot en mann og måtte i dag møte i retten. Foto: NTB Scanpix
MØTTE I RETTEN: En kvinnelig toppblogger i 20-åra er tiltalt for vold mot en mann og måtte i dag møte i retten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil ha seks måneders fengsel for norsk toppblogger

Bloggerens forsvarer mener at kvinnen bør frikjennes på alle punkter.

Publisert

Torsdag møtte en kvinnelig norsk toppblogger i 20-åra i Oslo tingrett, tiltalt for vold mot en 25 år gammel mann.

Hendelsen skal ha funnet sted på en privat fest i Oslo. «Søndag 25. februar 2018 ca. kl. 00.00 i XX i Oslo, slo hun YY i ansiktet samt at hun kastet et glass eller en flaske i ansiktet til YY slik at han fikk et kutt i pannen som måtte sys med fire sting.», heter det i tiltalen.

TV 2 og Nettavisen skriver at bloggeren nekter straffskyld. Aktor mente handlingen var bevisst og la ned påstand om seks måneder ubetinget fengsel.

- Drink i ansiktet

Da saken ble kjent for offentligheten i juli, skrev Nettavisen at den tiltalte toppbloggeren nekter for å ha gjort noe straffbart. Dette står hun fortsatt ved.

Ifølge kvinnen skal hun i foranledningen til hendelsen ha blitt provosert av den fornærmede mannen.

- På festen snakket jeg med en venninne før han (den fornærmede) helt ut av det blå kom bort til oss. Jeg ante ikke hvem han var, men han og kjæresten visste hvem jeg var fordi jeg er en offentlig person. Det passet dårlig at han kom bort fordi jeg og venninnen min var midt i en seriøs samtale, sa toppbloggeren til Nettavisen og la til at de etter noe tid skal ha bedt mannen om å forlate bordet deres, og at han da skal ha blitt ufin.

Det skal ha utløst en krangel mellom den tiltalte og fornærmede.

- Plutselig kjente jeg at jeg fikk en drink i ansiktet. Jeg fikk sprit inn i øynene og kjente at det svidde. Jeg fikk panikk og kastet glasset i hånden i retningen hvor spriten kom fra. På dette tidspunktet så jeg ingenting, jeg var i sjokk, redd og kastet armen ut i ren refleks. Det var aldri meningen å treffe ham, men han hadde uflaks.

- Rett i skallen

VG skriver at fornærmede i saken har en helt annen forklaring på hendelsen. Ifølge avisa gikk han bort til tiltalte for å starte en samtale. Han skal så ha blitt slått til med flat hånd. Da fornærmede skal ha spurt hvorfor, ble han ifølge forklaringen hans i retten slått nok en gang, før han skal ha trukket seg unna og gått for å sette seg.

- Etter det får jeg et glass rett i skallen, det begynner å blø over t-skjorta, buksa, jeg så blod i hånda. Det var et nokså hardt smell, så jeg ble litt i ørska på en måte, forklarer mannen, ifølge VG.

Ifølge TV 2 sa aktor Katja Sand Dørstad under sin prosedyre at hun mente bloggeren handlet i forsett, og at hun var fullt klar over det hun gjorde.

- Jeg mener det er usannsynlig at tiltalte ble blendet av drinken hun fikk kastet i ansiktet, og at hun nærmest i blinde kastet flasken eller glasset som tilfeldigvis traff den fornærmede i pannen. Det er flaks at det ikke gikk verre, sa aktor.

Ifølge VG og TV 2 mener bloggerens forsvarer, Cecilie Nakstad, at kvinnen bør frikjennes på alle punkter, og at handlingen var av refleks som følge av redsel.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Cecilie Nakstad.

LES OGSÅ: Slik svarer «Friends»-stjernen på tyveri-forvirringen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer