Kylie Jenner:

Vil ha Kylie fjernet

Underskriftskampanje går varmt i sosiale medier.

INTERNETT KOKER: I musikkvideon til den nye sangen til Cardi B, «Wap», spares det virkelig ikke på kruttet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helgens store snakkis har for mange vært den rykende ferske låten til Cardi B og Megan Thee Stallion, «WAP».

Samtidig som låten gikk viralt slapp duoen også en tilhørende musikkvideo, hvor de overhodet ikke sparte på kruttet.

Man tenker kanskje at lettkledde scener og slanger i gull burde holde i massevis, men den gang ei. I videoen medvirker også flere store stjerner, blant dem Rosalía (26) og Kylie Jenner (23).

Videoen har i skrivende stund blitt sett over 57 millioner ganger, og fått godt over 200 000 kommentarer. Fansen er ikke nådig, og flere mener at én helt spesiell detalj aldri burde medvirket i videoen.

Slaktes

Omtrent halvannet minutt inn i videoen dukker nemlig realitystjerne Kylie Jenner opp i en leoparddrakt gående ned en gang mens hun stirrer inn i kamera.

Jenner har tidligere blitt anklaget for å appropriere svart kultur, og kritisert for å feste under George Floyd-protestene tidligere i år. Hennes gjesteopptreden i «WAP» er heller ikke særlig populær.

View this post on Instagram

#WAP

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

På Twitter mener flere at det var unødvendig å ha henne med, mens andre mener at en mørkhudet stjerne heller burde fått plassen da svart kvinnelig fullkommenhet er et viktig budskap i videoen, ifølge Insider.

«Jeg skal late som Kylie ikke er i videoen, og det burde du også. Bortsett fra det, bravo dronninger», skriver en på Twitter.

«De ødela all svart fullkommenhet med Kylie», skriver en annen.

Underskriftskampanje

I ettertid har en Youtube-bruker opprettet en underskriftskampanje for å få den 23 år gamle stjernen fjernet, noe over 64 000 har skrevet under på frem til nå.

Ifølge Buzz Feed mener enkelte på Twitter at man dog ikke kan legge all skyld på Jenner ettersom de to rapperne faktisk ga henne en rolle i videoen sin.

Mens den aktuelle scenen har blitt slaktet, mener enkelte at Cardi B og Megan Thee Stallion var smarte som lot 23-åringen være med - spesielt med tanke på den enorme oppmerksomheten Jenners opptreden har gitt videoen.

Foreløpig har ikke Kylie Jenner kommentert kritikken som hagler mot henne.

LETTKLEDD: Kylie Jenner har hevet seg på «Carole Baskin»-trenden på Tiktok, og det går ikke ubermeket hen. Vis mer

Fikk passet påskrevet

Dette er imidlertid ikke første gang medlemmer av den mye omtalte Kardashian-Jenner-klanen har fått høre det.

Tidligere i år fikk også Kendall Jenner (24) gjennomgå. Våren 2017 fikk hun et modelloppdrag hvor hun skulle være brusgiganten Pepsi sitt ansikt utad i en internasjonal reklamefilm.

Det hele gikk rett vest, og filmen ble slaktet av flere seriøse medier, og ble omtalt som et tonedøvt forsøkt på å skape en politisk motstandsbevegelse.

Kampanjen ble trukket tilbake etter all kritikken, og selskapet måtte legge seg flate. Pepsi beklaget seg også overfor Jenner, som «ble satt i denne posisjonen» av brusgiganten selv.

I reklamefilmen kastet Jenner av seg en blond parykk og smurte bort leppestiften før hun deltok i en protest av aktivister som holdt bannere med fredsskiltet. Men istedenfor å protestere, tok hun en Pepsi-boks, og overleverte den til en politimann som et fredsoffer, mens publikum jublet bak henne. Politimannen smilte som svar.

Tidligere i år tok internasjonale og nasjonale kjendiser til sosiale medier for å slå ned på rasisme, og særlig politivold mot svarte i USA - dette i kjølvannet av George Floyd-drapssaken.

UTKLEDD: Kylie Jenner har kledd opp datteren Stormi (1) i et ganske spesielt kostyme til Halloween. Video: Rød Løper Vis mer

- Sint og såret

Samtidig ble Jenners Pepsi-reklame vekket til live igjen. Flere beskyldte henne for å sitte hjemme i California uten å stå opp for saken eller marsjere for rettferdighet.

Jenner har så langt ikke kommentert den siste kritikken rundt Pepsi-reklamen, men kom med følgende uttalelser på Instagram:

«Til alle som leser dette og til meg selv: Forsett å undersøke, lese og lære om hvordan vi kan bli bedre allierte. Jeg har tenkt mye på de siste dagene, og hjertet mitt har vært så tungt».

«Jeg er sint og såret akkurat som så mange andre. Jeg vil aldri personlig forstå frykten og smerten som det svarte samfunnet gjennomgår på daglig basis, men jeg vet at ingen skal være nødt til å leve i konstant frykt», fortsatte hun.

LES OGSÅ: Dette er Kylie Jenners bestevenn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer