Johannes Høsflot Klæbo:

Vil ha betinget fengsels­straff for skistjernen

Må møte i retten like etter VM.

FENGSELSSTRAFF: Forrige uke ble det kjent at Johannes Høsflot Klæbo må møte i retten for en bilulykke han var involvert i i desember i fjor. Foto: NTB Scanpix
FENGSELSSTRAFF: Forrige uke ble det kjent at Johannes Høsflot Klæbo må møte i retten for en bilulykke han var involvert i i desember i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forrige uke ble det kjent at langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo (22) må møte i retten etter at han var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i desember i fjor.

Mandag ettermiddag skriver VG at påtalemyndighetene vil ha betinget fengselsstraff for 22-åringen.

Kortere betinget fengselsstraff

«På grunnlag av at påkjørselen medførte personskade av en viss alvorlighet og materielle skader på de involverte kjøretøyene, er påtalemyndighetens oppfatning at saken er for alvorlig til å avgjøres med bot (forelegg) alene. Saken oversendes derfor til Sør-Trøndelag tingrett for tilståelsessak», heter det i pressemeldingen fra politiet.

«Påtalemyndigheten vil ved oversendelsen redegjøre for sin oppfatning av hva som er riktig straff, og vil foreslå en kortere betinget fengselsstraff. Tingretten står imidlertid helt fritt når den skal avsi dom og fastsette straffen».

Brudd i ryggen

Klæbo kjørte inn i en bil bakfra 12. desember i Trondheim, og har i ettertid tatt på seg all skyld. Skistjernen kjørte inn i en annen bil som hadde bremset for en fotgjenger. Denne bilen ble deretter dyttet inn i fotgjengeren, som var en tolv år gammel jente.

I bilen som ble påkjørt satt to personer. Føreren var gravid, men ble ikke skadet i sammenstøtet. Passasjeren, en mann i 30-årene, fremsto på stedet som uskadd, men fikk etter å ha oppsøkt lege påvist brudd i ryggen, skriver Dagbladet.

Denne skaden ble kjent for politiet noen dager etter ulykken. Han var sykemeldt i en periode på seks uker, før han ble friskmeldt og kom tilbake i jobb.

TINDER?: Den unge langrennsstjerna Johannes Høsflot Klæbo avslører litt av hvert om langrennsgutta våre. Reporter: Hanne Kathrine Bratholt, Video: Sølve Hindshamar, Klipp: Frida Andersen Vis mer

I retten like etter VM


Den 12 år gamle jenta pådro seg ingen alvorlige skader, men hadde smerter i hofta og beinet etter ulykken. Johannes Høsflot Klæbos førerkort ble midlertidig beslaglagt etter hendelsen.

Politiet anser altså hendelsen som så alvorlig at den må avgjøres i tingretten.

- Vi har avgjort hva som blir vårt straffeforslag i retten, og vi mener saken er såpass alvorlig at den ikke kan avgjøres med et forelegg, sa Jannicke Evjen Olsen, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen forrige uke.

Ifølge VG skal 22-åringen møte i tingretten 6. mars, tre dager etter femmila i VM, og forklare seg for retten.

LES OGSÅ: - Ekteskapet var på randen til å ryke