Daniel Craig

Vil gjøre barna arveløse: - Smakløst

Filmstjernen ønsker ikke å videreføre formuen til fremtidige generasjoner.

FORMUE: Skuespiller Daniel Craig ønsker å kvitte seg med formuen innen han dør. Her med kona Rachel Weisz (t.h.) i 2015. Foto: Alan Davidson/ REX/ NTB
FORMUE: Skuespiller Daniel Craig ønsker å kvitte seg med formuen innen han dør. Her med kona Rachel Weisz (t.h.) i 2015. Foto: Alan Davidson/ REX/ NTB Vis mer
Publisert

Den verdensberømte skuespilleren Daniel Craig (53) er kanskje aller best kjent for sin rolle som «James Bond» i actionfilmene om 007-agenten.

På privaten har han den 29 år gamle datteren Ella med sin ekskone Fiona Loudon. Paret var gift fra 1992 før de gikk hver sin vei to år senere.

Han fant imidlertid kjærligheten på ny sammen med den britiske skuespilleren Rachel Weisz (51), og paret giftet seg i 2011. Senere kunne de også ønske sin felles datter velkommen til verden, i 2018. Weisz har på sin side også en tenåringssønn fra sitt tidligere forhold med filmskaperen Darren Aronofsky (52).

Nå avslører «Skyfall»-stjernen at han ønsker å kvitte seg med formuen fremfor at barna arver den enorme summen. Det melder en rekke medier, deriblant Page Six.

SKJELLER UT CREWET: Tom Cruise skjeller ut filmcrewet under innspillingen av «Mission: Impossible 7» etter at to i crewet hadde stått for nærme hverandre. Reporter: Christian Roth Christensen Foto/video: Paramount Picures/NTB/Dagbladet Vis mer

- Smakløst

I et intervju med det britiske magasinet Candis - gjengitt av Page Six - røper han nemlig at barna ikke skal arve en haug med penger av ham.

Det er heller ikke en beskjeden sum det er snakk om, for ifølge nettstedet har filmstjernen hele 160 millioner dollar å bli kvitt før han takker for seg. Det tilsvarer over 1,4 milliarder norske kroner.

- Jeg vil ikke etterlate store summer til den neste generasjonen. Jeg synes arv er ganske smakløst. Min filosofi er å bli kvitt den eller gi den bort før jeg går bort, forteller skuespilleren til magasinet, og legger til:

- Er det ikke et gammelt ordtak som sier at om du dør som en rik person, så har du feilet?

GIFT: Craig giftet seg med skuespiller Rachel Weisz i 2011. Foto: Dave Allocca/ Starpix/ REX/ NTB
GIFT: Craig giftet seg med skuespiller Rachel Weisz i 2011. Foto: Dave Allocca/ Starpix/ REX/ NTB Vis mer

Craig har medvirket i fem «James Bond»-filmer i sin karriere, og han spilte 007-agenten for første gang i 2006 da han dukket opp i filmen «Casino Royale».

Det er også her han har tjent opp sin enorme formue, og skuespilleren vil gjøre sin siste opptreden som MI6-agenten når «No Time to Die» kommer ut på kino denne høsten. Dette til tross for at skuespilleren gjentatte ganger har sagt at han ikke kom til å gjøre flere filmer i serien.

- Jeg trodde ikke jeg var fysisk i stand til å lage enda en film. For meg var det ganske sikkert at jeg ikke kom til å komme tilbake, fortalte han til Total Film i juni.

Craig ble angivelig betalt 25 millioner dollar for arbeidet sitt med den kinoaktuelle filmen. Det tilsvarer over 200 millioner norske kroner.

James Bond i Norge - og her er opptak fra innspillingen! Vis mer

- Du får ingenting

Craig er imidlertid ikke alene i filmbransjen om å ville beholde den enorme formuen for seg selv.

Den verdenskjente regissøren Quentin Tarantino (58) skapte nylig overskrifter med sitt utsagn om at moren hans i svært begrenset grad har fått nyte godt av pengene han har tjent gjennom sin karriere.

Nylig uttalte han i podkasten «The Moment» at moren så på filminteressen hans som «rebelsk oppførsel» for å kunne unngå skolearbeidet da han var barn.

- Hun kjeftet på meg om det, og midt i tiraden sa hun: «og bare så du vet det, denne lille 'skrivekarrieren'», med gåseøyne og alt. «Denne lille 'skrivekarrieren' som du driver med? Den dritten er over», fortalte Tarantino om morens reaksjon, og la til:

- Når hun sa det til meg i en sarkastisk tone, var jeg så inni hodet mitt og sa: «okei, kvinne. Når jeg blir en suksessrik skribent, så skal du aldri få en krone fra min suksess. Det blir ikke noe hus på deg. Det blir ikke noe ferie på deg, ingen Elvis Cadillac på mamsen. Du får ingenting fordi du sa det».

Det skulle imidlertid vise seg at det lønnet seg å fokusere på filmkarrieren - da han i dag har vunnet en rekke priser og nominasjoner.

TAR AV: «Onlyfans», en plattform der brukere tjener penger på dristige bilder og videoer, har blitt levebrødet til tusenvis av mennesker. Vi har snakket med ekteparet Amanda Bredén og Max Schact, som ligger helt i toppsjiktet på «Onlyfans» i Skandinavia. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper / SVT Vis mer

LES OGSÅ: - Blir jaktet av stjernens advokater

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer