TENKER PÅ ANDRE: Wenche Foss' kusine mistet livet i organkø. Nå håper hun at flest mulig tar stilling til organdonasjon. Foto: SCANPIX
TENKER PÅ ANDRE: Wenche Foss' kusine mistet livet i organkø. Nå håper hun at flest mulig tar stilling til organdonasjon. Foto: SCANPIXVis mer

- Vil gjerne gi bort kroppen min

91 år gamle Wenche Foss håper at hun kan brukes til noe etter at hun er død.

SEHER.NO: At Wenche Foss er Norges ubestridte teaterdronning levnes liten tvil. Alderen har behandlet den 91 år gamle divaen svært godt, og Wenche holder seg ung både utseendemessig og til sinns, men selv merker den flotte skuespillerinnen at årene har begynt å sette sine spor.

De siste to årene har hun opplevd to hjerteinfarkt. Hun har overlevd 24 narkoser, og i fjor brakk hun leggbenet og ble avhengig av rullator da hun skled på det glatte fortauet i Bogstadveien i Oslo.

Men divaen håper fortsatt at kroppen hennes kan være til hjelp for andre. Nå håper hun at andre vil gjøre som henne og vurdere organdonasjon.

- Min skjønne kusine var avhengig av å få implantert et nytt organ. Underveis fulgte vi henne alle mens hun ventet og gikk til dialyse. Det var vondt at legene ikke klarte å hjelpe henne den gang, for det står ikke på vitenskapen: Det står på at flest mulig av oss må være villig til å donere kroppen vår etter at vi er borte, slik at andre kan få liv, sier Wenche Foss til Ute og hjemme.

- Hvilke tanker har du gjort om deg selv?

- At jeg gjerne vil gi bort kroppen min, forteller 91-åringen.

Nå går det mot julefeiring for Wenche. Og selv om hun ikke synes julen er helt hva den var da hun selv var barn, blir det mye hygge likevel.

- Jeg synes det er deilig å bli invitert til sønnen min, Fabian, på middag. Han, min gode venn Trond Bøthun Nilsen og et knippe andre er flinke til å ta vare på meg, sier Wenche til ukebladet.

Har du et tips om norske skuespillere? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Wenche Forss på sykehus