Vil gi veganermødre brystmelk-hjelp

Skuespiller og veganer Alicia Silverstone med overraskende initiativ.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Alicia Silverstone (36) har kanskje spilt i en film kalt «Bad Mother's Handbook», men den engasjerte veganeren gjør sitt beste for å hjelpe andre veganere med å være best mulige mødre.

Derfor starter hun nå «Kind Mama Milk Share», et uvanlig initiativ der veganske mødre oppfordres til å donere brystmelk. Det skriver E!News.

På bloggen sin The Kind Life skriver «Clueless»-stjernen om en veganer som nettopp har fått barn, men som sliter med å produsere nok brystmelk på grunn av en brystreduksjon.

«Hun prøvde å få donormelk fra lokalsamfunnet sitt, men det var nesten umulig å finne ut hva slags livstilsvalg donorene hadde tatt», skriver ettbarnsmoren.
 
Veganere spiser verken kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter eller andre matvarer av animalsk opprinnelse. En slik livsstil gir brystmelk med mindre giftstoffer i, ifølge blant andre Hjemmemamma.com.
 
Alicia Silverstone vil altså sørge for at alle veganske mødre, som ofte er skeptiske til morsmelkerstatning, skal få gi barna sine «ren, nydelig brystmelk».

«Siden vi er et fellesskap av vakre sjeler som anerkjenner viktigheten av mat som helse, sier jeg at vi bør hjelpe disse mødrene og babyene som trenger hjelp i en av de viktigste fasene i livene sine», skriver Silverstone på bloggen sin.

Skuespilleren, som i fjor vakte oppsikt da hun matet sønnen sin med ferdigtygget mat fra sin egen munn, oppfordrer dermed veganske mødre til å skrive på bloggen hennes om de vil donere bort, eller har behov for, «vegansk» brystmelk.

Alicia Silverstone og ektemannen Chis Jarecki, som er både rockemusiker og veganer, fikk sønnen Bear Blu (2) i mai 2011. Paret giftet seg sommeren 2005.

Hollywood-stjernen ble for øvrig nylig avbildet med kul på magen, noe som fikk babyryktene til å svirre. Mon tro om 36-åringen selv vil donere brystmelk til «Kind Mama Milk Share», hvis hun faktisk er gravid da?

LES OGSÅ: Tok med ettåringen på rockefestival


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer