- Vil gå i mammas fotspor

Maj Britt Andersens datter Daniela lager allerede sin egen musikk, og drømmer om en fremtid som musiker. I kveld står de to sammen på scenen på Allsang på grensen.

SEOGHØR.NO: Onsdag denne uken ville Alf Prøysen fylt hundre år. Artist Maj Britt Andersen tok derfor med seg et knippe av sine mest kjære Prøysen-låter til TV 2 programmet «Allsang på grensen» for å markere jubileet.

- Denne uken har vi en travel Prøysen-uke. Jeg syns det er veldig koselig å gjøre det. Å ta med sangene hans rundt omkring. Jeg syns det er viktig at man tørr å gjøre litt nye ting med materialet hans og finne sin måte å gjøre det på. Det er gøy, sier artisten til Se og Hør.

Med seg på Allsang-scenen har hun med seg både ektemannen Geir Holmsen og datteren Daniela (15).

SYNGER PRØYSEN:  Maj Britt Andersen tar med seg et knippe Alf Prøysen-låter til kveldens «Allsang på grensen». Foto: Tore Skaar/Se og Hør
SYNGER PRØYSEN: Maj Britt Andersen tar med seg et knippe Alf Prøysen-låter til kveldens «Allsang på grensen». Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

- Det er veldig koselig å ha med Daniela. Det er ikke alle tenåringsjenter som gidder å spille sammen med foreldrene sine, så jeg syns hun er veldig grei, sier Maj Britt til Se og Hør og legger armen rundt datteren.

Oppvokst med Prøysen

Maj Britt har blitt kjent for sin evne til å formidle Alf Prøysens musikk. Hun husker at hun allerede som 4-åring hadde stor sans for artisten.

- Jeg husker det, så da må jeg ha vært rundt fire år. Det var barnetimen for de minste det startet med. Jeg satt med sparegrisen min og slapp nedpå ettøringen min og gjorde akkurat som Alf. Jeg kom ikke nært nok på radioen når han kom på, minnes 57-åringen.

Datteren har også fått et nært forhold til den Prøysen gjennom oppveksten.

- Jeg har jo hørt alle barnesangene hans omtrent, og sunget dem siden jeg var liten. Og nå har jeg begynt å spille dem, forteller Daniela.

- Ja, hun har jo vokst opp med Prøysen gjennom meg. Hun har alltid syntes at det har vært veldig koselig med Prøysen, sier Maj Britt.

Musikerspire

Datteren har opptrådt med foreldrene flere ganger tidligere, og har allerede begynt å lage sin egen musikk. Drømmen er å gå i morens fotspor og kunne leve som musiker når hun blir voksen.

- Jeg syns det er kjempegøy å stå på scenen med mamma. Jeg lager min egen musikk også, så i fremtiden vil jeg opptre med mine egne sanger, smiler 15-åringen.

Det er ingen tvil om at Maj Britt er stolt av datteren.

- Det er veldig gøy at hun synger sine egne låter og driver med sine egne ting. Det syns jeg absolutt, smiler Maj Britt stolt.

«Allsang på grensen» ser du på TV 2 torsdag kl. 20.

LES OGSÅ: Disse skal lede «Allsang på grensen»