Donald Trump i «Alene hjemme»:

Vil fjerne Trump fra «Alene hjemme»

Skuespiller Macaulay Culkin sier seg enig.

FJERNES: En scene med Donald Trump i filmen «Alene Hjemme 2» er nå fjernet fra skjermene når filmen blir vist av det canadiske TV-selskapet CBC. Vis mer
Publisert

Onsdag kveld ble det vedtatt i Representantenes hus at president Donald Trump (74) skal stilles for riksrett, tiltalt for å ha oppildnet til opprør.

Det har gått ei uke siden den alvorlige og livsfarlige stormingen av Capitol Hill i USA, hvor fem personer mistet livet. Den amerikanske presidenten har fått hard medfart siden, og blir beskyldt for å ha oppfordret til opptøyene med sine gjentatte og grunnløse påstander om valgjuks.

Det har stormet mot ham, og det er mange som har lite til overs for presidenten, som kun har kort tid igjen i stillingen som USAs president. Mange skulle nok ønske at Trump var borte fra Det hvite hus allerede, men på Twitter finnes det også andre steder folk ønsker ham fjernet.

I 1992 medvirket 74-åringen i «Alene Hjemme 2, forlatt i New York». I en scene ankommer Kevin McCallister, spilt av Macauley Culkin (40), hotell Plaza i storbyen. Her dumper han plutselig bort i Donald Trump og spør om veien til lobbyen.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Bravo

Scenen har gått sin seiersgang i sosiale medier flere ganger, ofte rundt juletider, men også nå. Flere ønsker nemlig å få presidenten fjernet etter hendelsene i Capitol Hill, skriver People.

«Begjæring om å digitalt erstatte Trump i "Alene hjemme 2" med 40 år gamle Macaulay Culkin», skriver en bruker på Twitter.

Overraskende nok, har hovedpersonen selv, Culkin, svart på meldingen:

«Solgt».

En annen bruker har imidlertid tatt seg bryet med å faktisk redigere bort Trump, og skriver at det har blitt gjort etter flere henvendelser.

«Bravo», skriver Culkin under klippet.

I 2014, før Trump stilte som presidentkandidat, skrev han på Twitter at det var en glede å være en del av en grunnstein i julefeiringa. Men det har tidligere også kommet fram at 74-åringens deltakelse ikke var særlig populær.

Det kanadiske tv-selskapet CBC valgte i 2019 å fjerne scenen når de viser filmen. Ifølge kanalen var det ikke politisk motivert, men for å få plass til reklame.

Tv-vant

Men hvordan hadde det seg egentlig at Donald Trump kapret seg en scene i den populære filmen?

- Dealen var at hvis du ville filme i en av hans bygninger, måtte du skrive inn en rolle til ham. Regissør Martin Brest måtte skrive ham inn i «Scent of a Woman», har skuespiller Matt Damon tidligere forklart i et intervju med Hollywood Reporter.

- Du måtte kaste bort en time av dagen din med slikt bullshit: Donald Trump går inn og Al Pachino sier «Hallo, Mr. Trump!» - du var nødt til å bruke navnet hans – og så går han ut igjen, fortsatte han.

VENNER: Suzann Pettersen har i flere år hatt et nært vennskap til Donald Trump. Dette snakket hun om da hun gjestet Lindmo på NRK. Video: Lindmo, NRK Vis mer

Trump opptrer ifølge The Mirror også med Will Smith i «Fresh Prince of Bel Air», med Liz Hurley i «The Job», med Hugh Grant i «Two Weeks Notice» og med Kim Cattrall i «Sex og singelliv».

Washington Examiner har funnet hele 14 klipp der Trump stikker seg fram, blant annet en reklame for «Pizza Hut». Mye av dette ble gjort før han ble tv-vant i realityserien «The Apprentice».

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer