LIKER UNGE KVINNER: Filmskaper Roman Polanski innrømmet i en dokumentar i år at han liker unge kvinner... Foto: AP/Scanpix
LIKER UNGE KVINNER: Filmskaper Roman Polanski innrømmet i en dokumentar i år at han liker unge kvinner... Foto: AP/ScanpixVis mer

Vil få stoppet rettssaken

30 år etter at han forgrep seg på 13-åring.

SEHER.NO: Den kjente filmregissøren Roman Polanski (75) forskøker nå å få stoppet rettssaken mot han som følge av overgrepene han gjorde på en 13-år gammel jente for 30 år siden.

Nå prøver Polanski å få avvist rettssaken med begrunnelsen at retten har oversett hans rettigheter i saken, skriver Perez Hilton.

I 1978 rømte Polanski fra Hollywood etter at han innrømmet å hatt sex med en 13-år gammel jente, og har siden den gang levd i Frankrike.

Den polskefødte regissøren ble anklaget for å ha leid inn den 13 år gamle Samantha Geimer til en fotoseanse, men at det hele endte med at han sjenket henne full med champagne, før han ga henne sovepiller og tok henne med til boblebadet hvor han hadde sex med henne.

Polanski risikerte å tilbringe resten av livet i fengsel da han innrømmet overgrepene på 70-tallet, men stakk av til Frankrike, hvor han fortsatte sin suksess som regissør, blant annet for storfilmen "The Pianist".

Voldtektsofferet Samantha Geimer er i dag 45 år og har tidligere uttalt at hun for lengst har kommet over det som skjedde. Hun er i dag gift og har tre barn.

- Slik omstendighetene var tok han en klok avgjørelse ved å flykte. Han ville ikke fått noen rettferdig behandling, har Geimer uttalt til Polanskis forsvar.

Har du et kjendistips? Send det inn til seher@seher.no

LES OGSÅ: Tobarnsmor hadde sex med 14-åring