Eurovision

- Vil delta syv ganger i Eurovision

Endte på 15.-plass med «That's How You Write a Song».

SKUFFET: Aleksander Rybakk innrømmet at han var skuffet etter 15.-plassen i Eurovision. Nå gleder han seg til ferie - og å bli frisk. Han takker samtidig for støtten fra det norske folk. Video: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Se og Hør): Israelske Netta stakk av med seieren i årets Eurovision Song Contest, etter en spennende stemmeavgivning der både Israel, Sverige, Kypros og Østerrike lå i toppsjiktet.

Norges Alexander Rybak (31) var blant forhåndsfavorittene til å vinne låtskriverkonkurransen, men endte til slutt på 15.-plass.

- Det er lov å være skuffet. Når man er med i en konkurranse går man for seier, sa Rybak til den norske pressen natt til søndag.

Artisten - som har bursdag søndag - følte at finaleopptredenen var hans beste gjennom hele uka i Lisboa.

- Vi har hatt 14-15-16 gjennomganger her nede. Det har bare gått oppover og oppover og oppover. Når det ikke holdt, er det helt greit.

PORTUGAL: Alexander Rybaks dansere er klare for den store finalen i Eurovision. Nå som det nærmer seg kjenner de nervene snike seg på... Video: Privat / Emilie Rydning Vis mer

Vil delta flere ganger

Rybak fikk spørsmål om hvorvidt han trodde at det å gå fra første- til femtendeplass i Eurovision vil ha noen konsekvens på karrieren.

- Hvis jeg hadde klaget på resultatet, tror jeg det hadde undergravd seieren min fra forrige gang. Man må jo hylle den som vant i år, sa den nybakte 32-åringen, som benyttet anledninga til å gratulere israelske Netta.

Rybak tror ikke at dette var hans siste deltakelse i Melodi Grand Prix.

- Jeg ser for meg at jeg blir med syv-åtte ganger. Jeg elsker hele Grand Prix, spenninga og konkurransefølelsen.

- Angrer du på at du ble med i år?

- Hva er det for et spørsmål? Vi hadde i år ei låt som handler om å oppmuntre og inspirere. Hvis man da ikke holder hodet hevet når man ikke vinner, hva for en inspirasjonskilde er man da?

PORTUGAL: Dagbladets team i Lisboa tok temperaturen på stemninga dagen før den store Eurovision-finalen. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Henning Lillegård / Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Mer tid med kjæresten

Rybak har vært åpen om at han i forkant av Eurovision-finalen har slitt med influensa. Natt til søndag avslørte artisten at bursdagen søndag trolig blir tilbragt i senga.

- Jeg skal endelig sove masse, masse, masse. På en måte blir det jo lettere å bli frisk når jeg ikke har vunnet. Nå er det ingen som blir skuffet over at jeg sover ut i morgen. Jeg får tid med kjæresten min Julie, mamma, pappa og venner. Man må se det gode i alt.

- Hvordan er formen nå?

- Bedre enn den var for en uke siden.

STORMER SCENEN: Under Storbritannias bidrag stormet en ukjent mann scenen. Nå får SuRie synge igjen. Video: NRK. Foto: AP Photo/Armando Franca Vis mer

Til tross for at det ikke ble ny Eurovision-seier, har Rybak mange planer for det kommende året.

- Jeg har jo et sommerspel jeg skal gjøre, og en stor turné i Norge med Trondheimssolistene. Det er deilig at jeg har mange norske prosjekter, det var i Norge jeg vant. Youtube-kanalen min er kanskje viktigst for meg nå.

Men først er det altså ferie som venter Rybak.

- Det blir ferie, Julie, kjæreste, supert. Det er litt lettere å ha ferie når man ikke har vunnet.

- Du virker nesten lettet over at du ikke vant?

- Det blir deilig å bli frisk. Jeg håper å bli frisk. Takk for støtten, sa Rybak før han avsluttet pressemøtet.

Slo poengrekord

Rybak vant Eurovision Song Contest i Moskva i 2009, og slo poengrekord da han tok Norge til topps med «Fairytale».

Årets Eurovision-finale gikk av stabelen i Portugals hovedstad Lisboa, etter at portugisiske Salvador Sobral stakk av med seieren i Kiev i fjor.

Sobral har slitt med hjertesykdom, og gjennomgikk en hjertetransplantasjon før jul i fjor. I kveld vendte han tilbake til Eurovision-scenen.

LES OGSÅ: Elg vant «Århundrets stemme»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer