Victor Sotberg:

- Vil bruke kraften riktig

«Skal vi danse»-aktuelle Victor Sotberg setter pris på å få formidle budskapene sine på en ny plattform.

FAVORITT: Victor Sotberg har markert seg som en av favorittene i årets «Skal vi danse», og er tydelig på at han vil bruke den nye plattformen sin - nemlig danseparketten - til å spre gode og viktige budskap. Foto: TV 2 / NTB Scanpix
FAVORITT: Victor Sotberg har markert seg som en av favorittene i årets «Skal vi danse», og er tydelig på at han vil bruke den nye plattformen sin - nemlig danseparketten - til å spre gode og viktige budskap. Foto: TV 2 / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sist lørdag var det duket for nok en runde med «Skal vi danse», der Jan Tore Kjær (50) trakk det korteste strået og måtte takke for dansen.

Dermed er det nå åtte kjendiser igjen i dansekonkurransen, som alle kjemper om å nå helt til topps og stikke av med seieren.

Blant disse er Youtuber Victor Sotberg (28), som forrige helg bokstavelig talt klinte til på parketten. Dommerne belønnet Sotberg og dansepartneren Rikke Lund (22) med 31 poeng, og dermed ble de liggende i toppsjiktet på den endelige resultatlisten til dommerne.

Paret slapp også unna den fryktede danseduellen, og er nå i full gang med forberedelsene til denne lørdagens sending.

HOTLAND: Alexander Hetland er en av deltakerne i «Skal vi danse». Selv om det er tidlig i sesongen, har han allerede gjort seg bemerket med både mye hud og lidenskap på parketten. Reporter: Thea Hope. Video: Ingebjørg Iversen/Rød Løper Vis mer

Klart budskap

Da Sotberg på lørdag skulle danse til et øyeblikk som har betydd mye for ham i livet, valgte han å formidle sitt første kyss med en annen gutt.

Til Katy Perrys «I Kissed A Girl», der «girl» naturlig nok var byttet ut med «boy» i sangteksten, leverte 28-åringen og Lund en solid paso doble.

Sotberg har siden den gang delt et bilde av det mye omtalte kysset på Instagram, der de positive kommentarene renner inn. Overfor Se og Hør kunne han etter dansen fortelle at han hadde som formål å normalisere at menn kysser menn.

- Jeg vil vise at det er helt vanlig og helt fint, og det håper jeg at jeg får nådd ut med, fortalte Sotberg.

HETT KYSS: Victor Sotberg klinte til med en av ekstradanserne under lørdagens program. Foto: TV 2 / NTB Scanpix
HETT KYSS: Victor Sotberg klinte til med en av ekstradanserne under lørdagens program. Foto: TV 2 / NTB Scanpix Vis mer

Gode tilbakemeldinger

Også tidligere har Youtuberen formidlet klare budskap gjennom dansen, og det er tydelig at fansen hans og tv-seerne setter pris på innsatsen han legger inn i dansene.

- Jeg har fått veldig, veldig bra tilbakemeldinger. Alle sender veldig mye fine ting, sier fine ting og sier at det jeg gjør er fint, forteller Sotberg.

Til vanlig er han vant til å uttrykke seg gjennom Youtube, og selv om det er uvant å uttrykke seg gjennom dans, setter han pris på å få nok en plattform å formidle historiene på.

- Det er jo litt uvant, men det er også deilig å få testet et annet medium. Det er jo ikke til å stikke under stol at TV har mye kraft, og den kraften har jeg lyst til å bruke riktig, forteller han til Se og Hør.

GODE TILBAKEMELDINGER: Sotberg og Lund har imponert både seerne og dommerne i konkurransen så langt. Foto: NTB Scanpix
GODE TILBAKEMELDINGER: Sotberg og Lund har imponert både seerne og dommerne i konkurransen så langt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Favorittstempel

Sotberg og Lund har hele veien imponert dommerne, og ligger uke etter uke blant de danseparene med høyest poengscore. Førstnevnte legger imidlertid ikke skjul på at det er en utfordring å bli god til å danse.

- Det er jo kjempevanskelig å danse! Det er det jeg sliter mest med. Jeg har jo vært borti dans, men ikke sånn her dans. Ikke pardans, og ikke så intensivt, forteller Youtuberen.

Han gir dansepartneren all heder og ære for alt hun lærer ham.

- Rikke er fantastisk. Hun er flink, god og tålmodig, det er veldig godt.

PARTNERE: Victor Sotberg er storfornøyd med partneren Rikke Lund. Foto: TV 2 / NTB Scanpix
PARTNERE: Victor Sotberg er storfornøyd med partneren Rikke Lund. Foto: TV 2 / NTB Scanpix Vis mer

Når det kommer til favorittstempelet de har fått, innrømmer Sotberg at han kjenner på presset om å levere hver uke.

- Det har vært veldig deilig å ligge på toppen, da føler jeg at jeg jobber hardt og at det lønner seg - og at dommerne ser det. Så det er veldig hyggelig, men i tillegg får man jo kjent på presset når man ikke ligger på topp, som nå på lørdag. Da kjenner jeg at jeg blir veldig skuffa over meg selv, sier han, og legger til:

- Man blir fort skuffa. Kanskje man blir litt bortskjemt i toppen, ler han.

FORELDRENES SKILSMISSE: Kveldens tema i «Skal vi danse» er «et øyeblikk som har betydd mye». Emilie «Voe» Nereng valgte å danse om foreldrenes skilsmisse. Video: TV 2 / Vilde Holta Røssland / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Stjerneparet skaper misnøye før bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer