SCHLAGERBOYS: Britiske Andrew og David blogger om Melodi Grand Prix, og liker spesielt godt årets norske bidrag. Foto: Privat
SCHLAGERBOYS: Britiske Andrew og David blogger om Melodi Grand Prix, og liker spesielt godt årets norske bidrag. Foto: PrivatVis mer

- Vil bo i stua til Bobbysocks

Er britiske The Schlagerboys verdens største MGP-fans?

SEHER.NO: Det finnes mange Melodi Grand Prix-entusiaster der ute, men få er så ivrige som britiske The Schlagerboys.

Birmingham-guttene David Schlagerboy og Andrew Schlagerboy - som de påstår de heter - blogger jevnlig på sin Schlagerblog om Melodi Grand Prix.

Og duoen blogger som regel om de norske MGP-artistene. De forteller Seher.no at årsaken er enkel:

- All glitteren, glamouren og skiftene i toneartene er grunnen. Vi elsker Per! Og Maria ser fantastisk ut i år også!, sier guttene, og sikter til årets MGP-programledere Per Sundnes og Maria Haukaas Storeng.
David og Andrew forteller at de er bosatt i Birmingham, men...

- Vi vil heller bo i Oslo eller Stockholm. Faktisk vil vi bo i stua til Bobbysocks! Da hadde vi hatt Bobbysocks-fester hver kveld, og hatt på oss skinnende, rosa jakker, spøker de.

Sjekk Schlagerbloggen her! (ekstern lenke)

Ble venner med Per Sundnes
I 2007 dro gutta fra Birmingham til Oslo for å være til stede under den norske MGP-finalen for å heie på Jenny Jenssen.

Jenny er deres aller største favoritt gjennom MGP-historien.

Da møtte de også Per Sundnes, og i år som i fjor har programlederen invitert duoen som æresgjester til finalen i Oslo Spektrum.

- I fjor tok han oss backstage for å møte Maria og Tinkerbells. Vi fikk til og med møte Jahn Teigen og Anne-Karine Strøm! Per er fantastisk, og er den perfekte MGP-programlederen. Det er lett å se at han har det morsomt, og at han liker glamouren og spenningen, mener Andrew og David.

- Vi er ikke objektive
Entusiastene fattet interesse for Melodi Grand Prix i 1984, da de fikk høre danske Hot Eyes fremføre "Det Lige Det".

Siden da har de følgt nøye med på de nordiske artistene fordi de mener Storbritannia rett og slett mangler slager-artister, og i 2005 startet de bloggen.

The Schlagerboys er langt i fra objektive når de skriver om artistene.

- Vi gidder ikke å skrive om de vi ikke liker - som regel er det dem med gitarer og som synger kjedelige ballader. Vi er ikke objektive. Vi liker bare slagere, og det er det vi skriver om. Slager-sangere er ofte morsomme, og tar ikke seg selv så høytidelig, som det for eksempel rockeband gjør, sier de.

- Secret Garden er kjedelige
- Hvilke av årets norske MGP-artister er deres favoritter? spør vi.

- I år er våre favoritter Velvet, Wenche og Alexander Stenerud. Men den største favoritten vår gjennom tidene er Jenny Jenssen!, understreker guttene.

Og når det kommer til hvilke norske artister de virkelig ikke har likt, er svaret dette:

- Norge har en fantastisk slager-historie, som startet med Kirsti Sparboe, Hanne Krogh, Anita Skorgan, Jahn Teigen, Dollie de Luxe, Bobbysocks, Ketil Stokkan og mange andre! Og ikke glem Elisabeth Andreassen! Vi ignorerer Secret Garden helt - de er kjedelige og danser ikke, avslutter de.

Seher.no er til stede under delfinalen i Bodø lørdag, og gir deg alt fra showet fortløpende!

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: I MGP for å selge plater