PREMIERE: Jon Øigarden og Mariann Hole spiller hovedrollene i den moderne oppsetningen av "Romeo og Julie", som har premiere på Nationaltheatrets Hovedscene lørdag 30. januar. Foto: Anders Myhren / Seher.no
PREMIERE: Jon Øigarden og Mariann Hole spiller hovedrollene i den moderne oppsetningen av "Romeo og Julie", som har premiere på Nationaltheatrets Hovedscene lørdag 30. januar. Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

Vil binde fast Wenche Foss

I 2004 forlot hun salen i protest, nå vil skuespillerne ta grep...

Se video fra "Romeo og Julie" nederst i saken 

SEHER.NO: Lørdag er det premiere på Shakespear-klassikeren "Romeo og Julie" på Nationaltheatrets Hovedscene. Oppsetningen tar i bruk regigrep som live videofremvisning, Metallica-musikk og disco-dans i moderne kostymer. Altså en verden langt unna den William Shakespeare skrev om i "Romeo og Julie" på 1590-tallet.

- Jeg tror at det er veldig positivt at det gjøres på denne måten. Fordi de andre oppsetningene har vel vært mer sånn stilongs og posebukser og sånn.

- Og det at det nå gjøres på denne måten med filming som virkemidddel og denne scenografien, tror jeg vi får til et eget univers. Som i et eventyr. Jeg tror det bare er positivt, sier hovedrolleinnehaver Jon Øigarden til Seher.no.

Men dette er langt fra første gang at et klassisk teaterstykke er satt opp i ny, moderne drakt. Kontroversielle forestillinger med samfunnskritisk brodd, bruk av moderne musikk, scenografi og filmfremvisning er stadig oftere å se på norske teaterscener.

I 2004 forlot selveste Wenche Foss salen i protest under Sebastian Hartmanns oppsetning av Ibsens "John Gabriel Borkman" på Nationaltheatret. Dersom hun skulle finne på å gjøre dette igjen, har Øigarden planen klar.
 
- Vi binder henne fast, sier "Romeo"-skuespilleren spøkefullt til Seher.no.

Mariann Hole, som spiler "Julie" i forestillingen, synes det viktigste er om teater-legenden kommer eller ikke.

- Jeg synes det er veldig hyggelig om Wenche Foss kommer, jeg. Så hvis hun får lyst til å gå får hun heller gjøre det. Det er jo alltid folk som kan bli skuffet ettersom det ikke er sånn de ønsker at det skulle være siden det er en historie alle kjenner til. Men det er jo utfordringen ved å lage nytt teater, sier Mariann til Seher.no.

På scenen i "Romeo og Julie" står en rekke profilerte skuespillere, som Kåre Conradi, Anne Marie Ottersen, Trine Wiggen, Jan Gunnar Røise, Anneke Von Der Lippe, Kai Remlov og Anne Marit Jacobsen.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Etter dette har vi ingen hemninger

Se video fra "Romeo og Julie" her:


[obj:media:8331]