Russell Brand:

- Vil at han skal slutte

Kvinne står frem etter voldtektsanklagene.

VOLDTEKTSANKLAGER: Flere kvinner har anklaget Russell Brand for overgrep. Foto: John Stillwell / Pa Photos / NTB
VOLDTEKTSANKLAGER: Flere kvinner har anklaget Russell Brand for overgrep. Foto: John Stillwell / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og skuespiller Russell Brand (48) står overfor alvorlige anklager etter det ble kjent at fire kvinner anklaget han for overgrep i en dokumentar fra The Sunday Times og Channel 4.

Ifølge Sky News gikk Metropolitan Police i London ut og oppfordret potensielle ofre om å ta kontakt med dem. Søndag kveld hadde ingen tatt kontakt, men nå melder The Times at «flere kvinner» har stått frem.

De nyeste anklagene er imidlertid ikke undersøkt, men vil bli «grundig kontrollert». Det skriver Sky News. Det er ikke kjent om noen av hendelsene er anmeldt.

Skuespiller, komiker og programleder Russell Brand anklages for voldtekt og seksuelle overgrep mot flere kvinner - selv benekter han anklagene og skylder på en «sammensvergelse». Reporter: Edward Stenlund. Video: AP / CatchUpFeed / Russell Brand Vis mer

- Vil at han skal slutte

Én av kvinnene som står bak anklagene har uttalt seg til The Times, gjengitt av The Guardian, om en påstått voldtekt Brand utsatte henne for. Kvinnen går bak pseudonymet Nadia.

Hun hevder at overgrepet fant sted i 2012.

- Hva vil jeg ha ut av å fortelle dette? Jeg vil bare at han skal slutte … Jeg er bare så lei av å se menn slippe unna.

Nadia forteller at hun befant seg hjemme hos komikeren da han, ifølge hennes påstander, forgrep se på henne. Etterpå skal han ha sendt henne følgende melding: «Jeg beklager. Dette var sprøtt og egoistisk. Jeg håper du kan tilgi meg, jeg vet du er en god person».

Han skal også ha forsøkt å ringe henne. The Times har fått bekreftet at nummeret tilhører Russell.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

- Plukket opp på skolen

«Alice», en av Brands angivelige ofre, forteller mandag til BBC Radio 4s «Woman's Hour» at en BBC-bil hentet henne fra skolen og tok henne med til Brands hus da hun var 16 år, melder Sky News.

- Jeg følte meg brukt, billig og skitten, forteller kvinnen om det påståtte voldelige forholdet.

At han nekter for anklagene kaller hun «fornærmende».

Ifølge «Alice» skal heller ikke komikeren ha hatt de samme kjørereglene som andre BBC-programledere.

- Det var unntak for ham, og jeg tror vi må spørre oss selv hvorfor.

Skuespillerparet Ashton Kutcher og Mila Kunis skrev støtteerklæringer for sin tidligere «That 70s Show»-kollega Danny Masterson etter at han ble dømt for to voldtekter. Nå beklager de. Video: X, @aplusk Vis mer

- Vendetta

Ron Brand (80), skuespillerens far, har etter anklagene tatt til Facebook for å forsvare sønnen.

«Er dette seriøst det viktigste som skjer i verden? Innvandrere? Levekostnadene? Titusener drept i Ukraina? Hvem prioriterer BBC News? Hvem er det egentlig som kjører denne vendettaen?», skal han ha skrevet, ifølge The Telegraph.

I et annet innlegg la han til:

«Til tross for at så mange sliter med å betale regningene sine, er det de ubeviste anklagene for 15 år siden som opptar tid på BBC News?».

Serien «The Last of Us» har blitt den mest sette serien på HBO Max, men det er ikke bare selve serien som har havnet på «alles» lepper. Video: Rød Løper Vis mer

Nekter

BBC har varslet at de skal granske anklagene som er kommet i retning 48-åringen, ettersom Brand jobbet for kanalen mellom 2006 og 2008.

Det var på lørdag det først ble kjent at Brand hadde blitt anklaget for seksuelle overgrep på fire kvinner - deriblant en på 16 år. Kvinnene hevder at overgrepene skjedde mellom 2006 og 2013. Komikeren selv har benektet anklagene.

Allerede kvelden før gikk han ut og hevdet at han den siste tiden har fått tilsendt brev og meldinger fra en avis og et TV-selskap, som han hevdet ville komme med alvorlige anklager mot ham.

I en video på YouTube og X med tittelen «So, This is Happening» nektet han for «svært alvorlige kriminelle anklager». Ifølge The Guardian gikk han ikke nærmere inn på hva anklagene gikk ut på, men insisterte på at forholdene hans alltid har vært samtykkende.

Deltakerne i «Reality-legendene» er i tårer når Lene Alexandra Øien deler den sterke historien om da hun ble utsatt for gruppevoldtekt som 12-åring. Video: Dagbladet, Simpl Vis mer

- Den virkelige sannheten

Brand var gift med popstjerne Katy Perry (38) fra 2010 til 2012. Ekskona har foreløpig holdt seg taus om anklagene rundt eksmannen, og det er dermed ikke kjent om hun visste hva som foregikk både før og under deres ekteskap.

Under et intervju gitt i 2013 kom hun derimot med en uttalelse som flere nå tolker som at hun kanskje visste.

- Jeg følte mye ansvar for at det tok slutt mellom oss, men så fant jeg ut den virkelige sannheten, som jeg nødvendigvis ikke kan avsløre. Den holder jeg innelåst i safen min til en regnværsdag. Jeg ga slipp på det og tenkte: «Dette er ikke på grunn av meg, dette er forbi meg». Så jeg har kommet meg over det, sa hun den gang.

LES OGSÅ: Var utro: - Ikke en forbrytelse

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer