MGP-KLARE: Det trønderbaserte metal-bandet "Keep of Kalessin". Foto: Seher.no/Kirsti Irgens Ertsås
MGP-KLARE: Det trønderbaserte metal-bandet "Keep of Kalessin". Foto: Seher.no/Kirsti Irgens ErtsåsVis mer

- Vil at bestemødrene skal ramle av stolen

MGP-general Per Sundnes vil at metal-bandet "Keep of Kalessin" skal sjokkere.

ØRLAND (Seher.no): Fredag er det duket for første delfinale i Melodi Grand Prix 2010, som finner sted i Ørland kommune. Blant artistene som skal delta i konkurransen er det norske black metal-bandet "Keep of Kalessin" fra Trondheim.

Dette er første gang denne sjangeren representeres i Melodi Grand Prix, og programlederne Per Sundnes og Marte Stokstad synes det er kjempestas.

- Det er de jeg er mest spent på av alle sjangrene. Dette er jo de beste gutta i metal-klassen, sier Per til Seher.no.

Den erfarne MGP-programlederen er ikke nervøs for at sarte bestemødre skal bli skremt av det harde metalbandet.

- Jeg synes at bestemødrene skal ramle litt av stolen, for alt annet er likegyldig. Jeg har lyst til at MGP skal være noe man blir forbanna for. Det er kjedelig når alt er likegyldig, understreker Sundnes, som har spesielt store forventninger til "Keep of Kalessins" sceneshow.

- Showet ender i knall og fall og med bomber og granater. Vi kan snakke om forskjellsbehandling, for det eksisterer faktisk. Når man skal ha trøndermetal-gutter i MGP holder det ikke med NRKs kinaputter, så vi har henta hjelp fra Sverige. Det er derfor de er sist, for vi er redd for at de skal brenne opp hele hangaren, fleiper han.

Guttene i "Keep of Kalessin" er imidlertid mer nervøs for at håret skal ta fyr under sceneshowet...

- Håret er viktigere enn hangaren! understreker de.

Metalbandet ble dannet i 1995, og består av Art Obsidian Grønbech, Torbjørn Schei, Robin Isaksen og Vegar Larsen. Bandet har fått høy anerkjennelse for sine album, og har fått gode terningkast over hele verden. Nå er de klare for å overbevise MGP-publikummet.

- De etterlyste metal, og siden vi hadde en låt som passet, ble det sånn. For oss handler det mest om å få være med på showet, så kommer konkurransen i andre rekke, forteller de til Seher.no.

Metal-bandet har tidligere spilt for over 30.000 mennesker på festivaler rundt om i Europa, og fredag lover de et spektakulært show i hangaren i Ørland Hovedflystasjon. De ønsker samtidigå avkrefte en del fordommer folk har mot metal-band.

- Jeg tror mange får avkreftet de fordommene de har når de ser oss i MGP. Vi er ikke opptatt av å være skumle, slik mange kanskje tror, vi vil ha fokus på musikken og ikke imaget. Jeg tror vi avkreftet mange myter om metalband da vi opptrådte på Spellemannsprisen. Alle tror at metal-band er like. Det finnes selvfølgelig ekstreme metal-band med ekstreme meninger, men det betyr ikke at alle er sånn. Vi har ikke noen trang etter ha ha et skummelt image.
 
Melodi Grand Prix: Delfinale fra Ørland ser du på NRK fredag klokken 19.40. Alt om den kan du lese på Seher.no.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   
 
LES OGSÅ: - Jeg vil jo at det skal være bråk!