PRISVINNER: Den britiske artisten Gabrielle er tilbake etter mange tøffe år. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Den britiske artisten Gabrielle er tilbake etter mange tøffe år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Louise Gabrielle Bobb:

- Vil aldri ha en mann i livet mitt igjen

Eksen ble dømt for drap. Ufrivillig ble den britiske artisten dratt inn i en drapssak.

Publisert

Til tross for at britiske Louise Gabrielle Bobb (48), bedre kjent under navnet Gabrielle, hadde flere låter som nådde toppen, vant Brit Awards i 1994 og ble rangert som en av de 50 mektigste kvinnene i Storbritannia, har hun ikke en livshistorie som mange ville ha byttet med.

I et intervju med den britiske avisa The Guardian forteller hun om en opplevelse som virkelig preget livet hennes. Hun ble involvert i en grusom drapssak.

I 1995 var hun på topp i musikkarrieren og ble hun mor til Jordan. Men lykken skulle ikke vare lenge, da Jordans far ble anklaget for å ha drept sin egen stefar. Gabrielle var ikke sammen med sønnens far på dette tidspunktet, men ble likevel avhørt av politiet.

- Det hadde ingenting med meg å gjøre, bortsett fra at jeg var forelsket i en som seinere skulle begå et mord, sier hun i intervjuet med The Guardian.

Ble innblandet

Selv om ikke politiet fant noe som kunne knytte Gabrielle til mordet, viste det seg at ekskjæresten hadde brukt samme bil på et besøk hos dem, som ble brukt da han drepte stefaren.

Men bilder av henne og navnet hennes kom selvfølgelig opp i forbindelse med saken. Mediene fant ut av at navnet hennes solgte bra og brukte det for alt det var verdt.

I 1997 ble han dømt til livstid i fengsel. Etter denne hendelsen ble hun traumatisert og ødelagt. Hun trakk seg vekk fra rampelyset. Ikke overraskende, liker hun ikke å snakke om det.

I 2000 kom hun tilbake som artist og ga ut låta «Rise», som gikk rett til topps på hitlistene. Hun var da overbevist om at det aldri ville være en mann i livet hennes igjen, og insisterte på at sjokolade var bedre enn sex. Noe hun fortsatt står for, ifølge den britiske avisa.

Vil være alene

Når avisa spør artisten om hun har en ny mann i livet sitt nå, fleiper hun det bort og begynner å nynne.

- Bare la oss si det sånn at jeg er veldig fornøyd med livet mitt. Hvis du føler deg god og positiv når noen er med deg, er det ikke den personen som får deg til å føle deg bra, det er bare at de forbedrer det du allerede har. Stol på meg, hvis du ser etter noen andre for å fylle tomrommet i deg, vil du bli ødelagt når de går, sier hun i det britiske intervjuet.

Nylig la hun ut et bilde på Instagram hvor hun skrev «Tilbakeblikk til sommeren 1993». Dette er altså sommeren to år før drapssaken fant sted.

#throwbackthursday to the summer of 1993.

Et innlegg delt av Gabrielle (@gabrielleuk)

Flere husker nok låten hennes «Out of Reach» fra filmen Bridget Jones’ dagbok. Hun er også kjent for låta «Dreams».

Nå er hun tilbake med albumet «Under My Skin», som er hennes første album på elleve år. Hun er også på turné i sommer.

Mobbet som ung

Håret hennes henger over øyet hennes når hun blir intervjuet av The Guardian. Etter en øyeoperasjon har nemlig øyet hennes falt sammen. Derfor går hun alltid med solbriller eller lapp over øyet under offentlige arrangementer.

- Tanken på å vise øyet mitt er uaktuelt. Det skjer bare ikke, sier hun i intervjuet.

Hun ble mobbet på grunn av øyet da hun gikk på skolen. Og som ung jente var hun ofte ulykkelig. Hun hadde også selvmordstanker. Men hun understreker at uansett hvor mye dritt hun fikk slengt etter seg var hun var alltid en fighter, aldri et offer.

- Men jeg kjempet aldri som ei jente. Jeg vokste opp med tre brødre. Jeg ble tøff og kom aldri hjem og fortalte mamma om det som skjedde, sier hun.

LES OGSÅ: - Jeg var på randen av et sammenbrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer