Christer Rødseth:

- Viktig at TV 2 ikke gjør et poeng av legningen min

«Farmen Kjendis»-aktuelle Christer Rødseth åpner opp om legningen sin.

ÅPEN: Christer Rødseth forteller åpenhjertig om hvordan han ikke ønsket at det skulle fokuseres på legningen hans i «Farmen Kjendis». Her med reality-kollega Martine Lunde. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ÅPEN: Christer Rødseth forteller åpenhjertig om hvordan han ikke ønsket at det skulle fokuseres på legningen hans i «Farmen Kjendis». Her med reality-kollega Martine Lunde. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken overrasket kjendiskokken Christer Rødseth (28) med øyelapp på «Farmen Kjendis». Den sjarmerende kokken hadde pådratt seg en betennelse på øyet, og ble oppfordret av legen til å dekke det til.

28-åringen har så langt imponert med sine kokkekunskaper på kjendisgården og til vanlig er han kjøkkensjef på Vaaghals i Oslo.

Overfor Dagbladet forteller Christer at han hadde helt spesielle krav til produksjonen da han takket ja til deltakelsen på «Farmen kjendis».

Homofob-spørsmål

- Det var viktig for meg at produksjonen ikke gjorde et poeng av legningen min. Det er likevel fint å kunne «stå fram», hvis man kan kalle det det, forteller Christer til avisen, og forteller åpenhjertig om da han valgte å stå frem som homofil til sine nærmeste i 15-årsalderen.

Han påpeker at han i motsetning til mange andre i samme situasjon, har vært heldig i prosessen med å dele legningen sin.

- Jeg har aldri hatt noen identitetskrise, og har alltid hatt full støtte hjemmefra. Da jeg fortalte det til mamma, svarte hun at hun hadde visst det siden jeg var ni år. Bortsett fra noen småtilfeller har jeg opplevd veldig lite hat, men det har prellet av. Jeg lar ikke sånt gå inn på meg, det er bare teit, sier han.

TEMPERATUR: Mina var rasende på Trude etter at Svein hadde blitt overfalt og slått seg kraftig av en hest. Video: TV 2/Jonas Scheie Hammer Vis mer

28-åringen forteller at hovedfokuset hans bestandig har vært mat og kokkekunst og at det er det som er han, ikke legningen hans.

- Jeg synes av og til at homofili høres ut som en sykdom, fordi det ofte kan bli hausset opp som noe spesielt - noe annerledes. Men så er det jo egentlig ikke det, sier han.

BRÅK: Trude Mostue fortsetter å tirre på seg de andre deltagerne. Denne gangen er det Martine Lunde som forteller om hvordan hun opplevde kjendisveterinæren inne på gården. Vis mer

Sin åpne væremåte er også noe han fokuserer på i jobbsammenheng. Overfor Dagbladet forteller han nemlig at alle kokketilskudd som har kommet til på Vaaghals mens Christer har vært kjøkkensjef, har fått spørsmål om de er homofober.

- Alle ansatte skal føle seg akseptert på denne arbeidsplassen, uansett legning, kjønn eller etnisitet. Jeg opplever det heldigvis som uproblematisk å være homofil i kokkebransjen, og tåler at kolleger tuller med det, sier han.

Annerledes hygienefasiliteter

Og at matfaget er viktig for Christer er ingen hemmelighet. Det skinner også godt igjennom uke etter uke på TV-skjermen. Han fortalte imidlertid til Se og Hør tidligere denne uken, at det ikke er bare bare å drive en gård slik man gjorde det for 100 år siden.

28-åringens betennelse på øyet var antakelig forårsaket av bakterier som ikke skulle være der.

- Hygienefasilitetene på en gård fra 1917 er jo så som så - og så har jeg bare vært uheldig. Det hovnet opp i alle fall, og så ikke ut, sa han.

Kjendisene avslører hva de prøvde å smugle med seg inn på farmen. Vis mer

I Rødseths tilfelle valgte de som nevnt å få legehjelp til gården.

- Legen anbefalte at jeg dekket over øyet en periode for å dempe reaksjonen. Det var egentlig ganske lite dramatisk, og plaget meg ikke veldig, bortsett fra at jeg bare så med et øye, da, sa han og fortsatte:

- Det gikk over etter et par dager, og alt er fint i dag.

Ting går med andre ord ikke helt som planlagt på kjendisgården denne uka. Rødseth var nemlig også en av dem som var til stede da ulykken mellom «Charter»-Svein Østvik og arbeidshesten fant sted.

LES OGSÅ: - Føles litt kravstort som kvinne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer