Ryan Reynolds:

- Viktig å snakke om det

Den berømte småbarnsfaren legger ikke skjul på de tre døtrenes betydning.

ANGST: I et nytt intervju forteller Hollywood-stjernen Ryan Reynolds at han ønsker å være en god rollemodell for barna sine. Her er han avbildet med kona Blake Lively og to av døtrene James (til venstre) og Inez (til høyre) i 2016. Foto: Chris Pizello / Invision / NTB
ANGST: I et nytt intervju forteller Hollywood-stjernen Ryan Reynolds at han ønsker å være en god rollemodell for barna sine. Her er han avbildet med kona Blake Lively og to av døtrene James (til venstre) og Inez (til høyre) i 2016. Foto: Chris Pizello / Invision / NTB Vis mer
Publisert

De aller fleste kjenner trolig Hollywood-stjernen Ryan Reynolds (44) som en humoristisk og lettsinnet fyr. Han har ved flere tilfeller bydd på spøkefulle Instagram-innlegg om kona, skuespiller Blake Lively (33), som har fått mye oppmerksomhet fra fansen.

Forrige måned delte imidlertid stjernen et Instagram-innlegg der han åpnet seg om sin psykiske helse. I etterkant av innlegget har Hollywood-stjernen fått mye ros for sin åpenhet.

- Angsten

Innlegget ble delt i slutten av mai hvor det var mye fokus på bevissthet rundt mental helse. I innlegget påpekte Reynolds hvor viktig det er å snakke om psykisk helse i det offentlige rom.

Han unnskyldte også for at innlegget ble delt i slutten av mai, men forklarte det med at hans egen mentale helse var grunnen til dette.

«En av grunnene til at jeg publiserer sent er fordi jeg tar på meg for mye og viktige ting glipper. Og én av grunnene til at jeg tar på meg for mye er min livslange venn - angsten», var blant det han skrev.

Videre skrev Reynolds at han vet at han ikke er alene.

«Til alle dere som i likhet med meg tar på dere for mye, overtenker, jobber for mye og bekymrer dere for alt - vit at dere ikke er alene», fortsatte han.

I skrivende stund har innlegget fått godt over 900 000 likerklikk og i kommentarfeltet har det rent inn med støtte og gode ord.

«Min venn, din ærlighet er ikke bare modig, men jeg tror den vil hjelpe utallige mennesker som også sliter med angst. Bra gjort», kommenterte blant andre skuespiller Hugh Jackman (52).

Foreldrerollen

I et nytt intervju utdyper «Deadpool»-stjernen om at han har kjent på både ensomhet og angst. Det gjør han overfor Entertainment Tonight.

Der deler han også om grunnen til at han valgte å snakke ut om sin mentale helse, og hva det innebærer å være en god rollemodell overfor barna sine.

For tiden er 44-åringen aktuell med filmen «The Hitman's Wife's Bodyguard» sammen med Hollywood-stjernen Salma Hayek (54).

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Og det er altså i forbindelse med promoteringen av filmen at han letter på sløret om farsrollen, og viktigheten av å snakke om psykisk helse.

Skuespilleren kan blant annet avsløre at de tre døtrene har vært en stor drivkraft rundt åpenheten om mental helse. Sammen med Blake Lively har han nemlig barna James (6), Inez (4) og Betty (1).

- En del av det er at jeg har tre døtre hjemme, og det å være en forelder er å være et forbilde når det kommer til oppførsel, vise hvordan det er å være lei seg og vise hvordan det er å være stresset, eller sint. Det er plass til alle disse tingene, forteller 44-åringen.

PRØVER SEG: Selv om det var verdensdagen for mental helse Prins Harry og Ed Sheeran først og fremst skulle belyse, hadde sangeren også et annet tema han ønsket å sette fokus på. Video: Instagram/sussexroyal /Rød Løper Vis mer

Han kan også fortelle om sin egen erfaring med mental helse i ung alder, og hvordan den emosjonelle støtten var i oppveksten hans.

- Hjemmet jeg vokste opp i var ikke tilpasset meg. Og det innebærer ikke at foreldrene mine var forsømmelige, men de kommer fra en annen generasjon, innrømmer skuespilleren.

Stigmatisert

Reynolds mener at det er viktig å få bort stigmaet rundt mental helse, og heller skape en åpen debatt rundt temaet. Videre forteller han at ensomheten var noe av det han kjente på mest da ting var som aller verst.

- Jeg vet at når jeg følte meg helt på bunn, var det vanligvis på grunn av at jeg kjente på ensomhet i forbindelse med det jeg følte. Så jeg tror at når folk snakker om det, ikke nødvendigvis dveler over det, eller klager over det, men jeg tror det er viktig å snakke om det, fortsetter han.

DØDSANGST: Morten Ramm minner tilbake til da han fikk dødsangst på grunn av en «Senkveld»-konkurranse. Video: TV 2 Vis mer

Han mener at mental helse er noe av det som bringer alle sammen, selv om man kanskje befinner seg i to helt forskjellige yrker eller liv.

Avslutningsvis påpeker Reynolds at mye handler om ønsket om å være et forbilde for barna sine og overfor alle andre som trenger å høre det.

LES OGSÅ: Deler første bilde som trebarnsforeldre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer