Morten Harket:

«Vikingen» ute av britiske «Maskorama»

Morten Harket viste seg å være «Vikingen» i britiske «Maskorama».

VIKING: Morten Harket viste seg å være "Vikingen" i den britiske versjonen av "Maskorama", "Tha masked singer". Video: ITV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det versert heftige rykter om at «a-ha»-vokalisten Morten Harket (61) deltar i den britiske utgaven av «Maskorama» - «The Masked Singer UK».

Rykteflommen ble ikke akkurat noe mindre etter at «Vikingen» - som folk har mistenkt at Harket har gjemt seg inni - sist helg framførte monsterhiten «Take On Me», som er en av a-has mest kjente låter.

Lørdag ble «Vikingen» stemt ut av den britiske konkurransen, og måtte derfor ta av seg maska og avsløre sitt sanne jeg.

Og det viste seg faktisk å være Morten Harket som gjemte seg inni vikingkostymet.

- Jeg gjorde det fordi jeg trengte å bli sparket ut av min egen komfortsone. Det var gøy å være en annen, sa han da masken ble tatt av.

I kveldens program sang han Coldplays «The Scientist».

OVERBEVIST: Kan det være Morten Harket som skjuler seg bak viking-maska i britiske «Maskorama»? Flere seere er i alle fall hellig overbevist. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Morten Harkets datter Tomine Harket var blant dem som hadde en mistanke at det var faren som gjemte seg inni kostymet.

- Herregud, så rått! Elsker at pappa gjorde det her! Han er virkelig ikke typen til å gjøre noe sånt så dette er bare drit rått, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg visste ingenting. Har prøvd å si til han på telefon sånn «ja, hvordan var det i går på Masked Singer?». Og han bare: «Hva er det? Nå skjønner jeg ikke hva du mener». Og så forteller han om masse annet som har skjedd i stedet. Så fikk ikke noe ut av han, nei.

Også tidligere i januar mistenkte hun at faren gjemte seg inni vikingkostymet.

NORSK SJOKK: Morten Harket ble avslørt i lørdagens sending. Foto: ITV / Skjermdump
NORSK SJOKK: Morten Harket ble avslørt i lørdagens sending. Foto: ITV / Skjermdump Vis mer

- Jeg liker å tro at jeg kjenner igjen stemmen til min egen far. Det er en type vibrasjon i stemmen til pappa, som gjør at jeg tror det kan høres ut som han, sa hun til NRK tidligere i januar.

Ryktene om at Morten Harket deltok i «The Masked Singer UK» begynte først å rulle da «Vikingen» skulle framføre en tolkning av låten «Songbird» av Fleetwood Mac for noen uker tilbake.

- Det høres ut som pappa når vi synger sammen hele familien, når bestefar spiller på piano og brødrene mine står og synger med. Det er den følelsen jeg får. Det er der jeg tenker at «jeg tror det er pappa», sa Tomine Harket til NRK for noen uker siden.

Et av hintene som har blitt presentert gjennom programmet, er at «Vikingen» hadde en link til programmet «The Voice» - hvor den norske artisten jo har vært mentor flere ganger.

IKKE AVSLØRT: Det spekuleres fortsatt om hvem som er «Vikingen» i den britiske versjonen av «Maskorama», selvom mange mener det ikke er noen tvil. Video: «The Masked Singer UK» Vis mer

Denne sesongen er nummer to i rekken i britiske «Maskorama», og hadde premiere i desember.

Storfavoritt

«Maskorama» har vært et konsept i utlandet i flere år allerede, og har utvilsomt også slått an i Norge.

Ulrikke Brandstorp var storfavoritt her hjemme, og gikk til slutt seirende ut av konkurransen. Da hadde hun i lang tid kjempet for å ikke avsløre at det var hun som gjemte seg bak «Trollet».

Mange hadde riktignok bange anelser, og de fleste ble nok ikke overrasket over at det var nettopp Brandstorp som gjemte seg bak maska.

- Jeg var «Trollet», gitt. Det har vært kjempevanskelig å lyve og prøve å ikke høres ut som meg selv når jeg synger, sa 25-åringen til Se og Hør etter at hun tok seieren.

COMEBACK: Disse gjør comeback i NRK-suksessen «Maskorama». Video: NRK og «Lindmo» på NRK Vis mer

Brandstorp innrømmet at det hadde vært vanskelig, men sa at det hadde vært vanvittig moro. Samtidig kunne hun fortelle at hun hadde blitt svært glad i «Trollet» gjennom høsten.

Brandstorp var i finale sammen med «Vikingen», som Youtube-profilen Herman Dahl (18) viste seg å gjemme seg bak. Med i finalen var også «Elgen» - som ingen ringere enn Markus Bailey (28) skjulte seg inni.

LES OGSÅ: Røper fødsel - og babynavn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer