Valentina Sampaio:

Victoria's Secret skriver historie med denne modellen

Ansetter en transperson for første gang.

HISTORISK: Modellen Valentina Sampaio har gått på catwalken for flere store motehus. Hennes nye jobb skaper historie. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Modellen Valentina Sampaio har gått på catwalken for flere store motehus. Hennes nye jobb skaper historie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden skapte franske Vogue overskrifter da sjefredaktør Emmanuelle Alt annonserte at brasilianske Valentina Sampaio (22) skulle pryde forsiden av den franske mars-utgaven.

Dette var nemlig første gang et motemagasin i Frankrike brukte en transseksuell modell på forsiden, og nå skaper den 22 år gamle modellen historie nok en gang.

FØDT GUTT: Den 22 år gamle modellen er født gutt. Nå skriver hun historie sammen med Victoria's Secret. Foto: NTB Scanpix
FØDT GUTT: Den 22 år gamle modellen er født gutt. Nå skriver hun historie sammen med Victoria's Secret. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge ET Online! har modellgiganten Victoria's Secret nå ansatt henne i den kommende Pink-reklamen som slippes senere denne måneden. Den gledelige nyheten bekrefter agenten hennes Erio Zanon overfor nettstedet.

- Hun er selvsagt veldig glad for dette, og håper det vil være med på å bryte barrierer og ta et steg for mer inkludering av alle, sier Zanon.

Nedsettende kommentarer

Victoria's Secrets valg om å inkludere en transperson kommer bare året etter at selskapets markedsføringsleder, Ed Razek, uttalte seg nedsettende om plus size-modeller og transkjønnede modeller.

- Vi forsøkte å lage et tv-program om pluss size-modeller, men ingen var interesserte, og ingen er det nå heller, sa han.

ÅPNER OPP: Influencer Emma Ellingsen (17) vil være en talsperson for mennesker som er født i feil kropp. Nå deler hun sine tanker om ungdomstida, kjærlighet og forelskelse. Reporter: Julie Solberg / Video: Emilie Rydning Vis mer

På spørsmål om han ville inkludere transpersoner, svarte han følgende:

- Jeg mener at vi ikke burde. Showet er en fantasi.

Kort tid senere beklaget han uttalelsene, og hevdet at de ville ansette en transperson. Nå har selskapet altså gjort ord til handling.

Oppdaget i sosiale medier

Nyheten om at Valentina Sampaio er ansatt, kommer bare kort tid etter at det ble kjent at årets store moteshow er avlyst.

- Denne måneden er vi stolte av å kunne feire transkjønnet skjønnhet og vise hvordan modeller som Valentina Sampaio, som poserer for forsida av Vogue for første gang, forandrer motebransjens uttrykk og er med på å rive ned fordommer, het det i uttalelsen fra Vogue da det ble kjent at Sampaio skulle fronte magasinet i 2017.

22-åringen, som er født gutt, ble oppdaget av Emmanuelle Alt via Instagram. I en lederartikkel sammenliknet sjefredaktøren henne med supermodeller som Gisele Bündchen, Daria Werbowy, og Anna Ewers.

- Hun er i akkurat samme klasse. Bortsett fra én liten detalj: Valentina, som er femme fatale, ble født gutt. Det er en detalj vi ville foretrukket å ikke måtte nevne, skrev hun.

Alt understreket samtidig at det burde vært fullstendig irrelevant å gjøre et poeng av hvilken kjønnsidentitet man har. Samtidig håpet magasinet å kunne være med og bidra til et større mangfold i motebransjen.

LES OGSÅ: Letter på sløret om ekteskapet i sjeldent innlegg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer