RÅDYRT PLAGG: I år var det Jasmine Tookes som fikk æren av å bære årets Fantasy Bra på catwalken i undertøysshowet til Victoria's Secret i Paris. Plagget har en verdi på tre millioner dollar, eller i overkant av 25 millioner kroner. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix
RÅDYRT PLAGG: I år var det Jasmine Tookes som fikk æren av å bære årets Fantasy Bra på catwalken i undertøysshowet til Victoria's Secret i Paris. Plagget har en verdi på tre millioner dollar, eller i overkant av 25 millioner kroner. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix Vis mer

Victoria's Secret fashion show:

Victoria's Secret bruker milliarder på sagnomsuste luksusbh-er

Det er ikke billig å arrangere det spektakulære moteshowet.

Publisert

Onsdag forrige uke gikk en av årets største motebegivenheter av stabelen, nemlig det årlige moteshowet til undertøysmerket Victoria's Secret. Visningen sendes på amerikansk TV idag.

På catwalken i Paris viste verdens største supermodeller fram den kommende sesongens undertøy, under det glamorøse Victoria's Secret-showet.

VICTORIA'S SECRET: Her er årets modeller samlet. Foto: Scanpix
VICTORIA'S SECRET: Her er årets modeller samlet. Foto: Scanpix Vis mer

Dette er første gang showet ble arrangert i «lysenes by», og staben av berømte supermodeller var på plass for å gi alt under den populære visningen.

Showet er den mest sette motebegivenheten som sendes på tv og sees av millioner hvert år, ifølge Forbes.

Verken vinger eller glitter

«Victoria's Secret Fashion Show» ble for aller første gang holdt på The Plaza Hotel i New York i 1995. Den gang var showet en beskjeden affære, og merkets berømte «englevinger» og juvelbesatte bh-er var fraværende.

Beverly Peele (41) og Veronica Webb (51) var blant modellene som skapte historie da de gikk på catwalken i det aller første moteshowet til undertøysmerket, ifølge Daily Telegraph.

VAKKER: Tyra Banks under et Victoria's Secret fashion show i 2000. Foto: Scanpix 
VAKKER: Tyra Banks under et Victoria's Secret fashion show i 2000. Foto: Scanpix  Vis mer

Siden showets spede begynnelse har den årlige Victora's Secret-visningen blitt en spektakulær affære. Showet ble rett og slett en enorm suksess.

Året etter startet den såkalte «fantasy bra»-kåringen, der en av modellene blir valgt ut til å bære en spesiallaget, svindyr bh i undertøysshowet.

De spesiallagde bh-ene, som går under navnet «fantasy bras», er ifølge Harper's Bazaar undertøysshowets mest ikoniske plagg - og det regnes som er stor ære å vise fram bh-en på catwalken.

Siden konseptet ble innført i 1996, har merket brukt over én milliard kroner i dagens valuta på de små, kostbare plaggene.

Nedenfor kan du lese historien til Victoria's Secrets mest berømte bh-er.

1996: Claudia Schiffer (46)

For ti år siden var det den tyske supermodellen Claudia Schiffer som åpnet showet. Hun var den første som bar den såkalte «fantasy bra»-en under en før-fotoshoot i Monaco. Det gikk ikke upåaktet hen.

- Vi måtte plassere henne i en bil, og da vi kom til Hotel De Paris kom det to bevæpnede vakter ut før henne. Da gikk verden av hengslene, forteller markedssjefen ved Victoria's Secret, Ed Razek, til Elle.

Modellen selv mimret tilbake til det hele med et Instagram-innlegg i forbindelse med årets show.

Bh-en hun gikk med i showet hadde navnet «The Million Dollar Miracle Bra», og var dekket av diamanter. Den kostet en million dollar, altså omkring åtte millioner norske kroner i dagens valuta.

1997 og 2004: Tyra Banks (42)

Året etter Schiffer, var det den verdenskjente modellen Tyra Banks' tur til å iføre seg undertøysmerkets drømme-bh. Hun har fått mye oppmerksomhet fordi hun var den første afroamerikanske modellen avbildet på forsiden av Gentlemen's Quarterly og Sports Illustrated.

Hun ble også den første fargede kvinnen som hadde på seg den eksklusive Bh-en. Hun var iført «Diamond Dream Bra», som kostet tre millioner dollar, omkring 25 millioner norske kroner i dagens valuta.

Den relativt enkle bh-en var besatt med én stor 42 karats diamant og 93 mindre diamanter, ifølge Harper's Bazaar.

I 2004 var det nok en gang Tyra Banks' tur. Da viste hun fram en av de dyreste bh-ene i Victoria's Secrets historie, «The Heavenly '70' Fantasy Bra», verdt ti millioner dollar, eller cirka 84 millioner norske kroner.

Saken fortsetter under bildet.

DIAMOND BRA: Det var denne BH-en Tyra Banks stilte i på catwalken i 1997. Foto: NTB scanpix
DIAMOND BRA: Det var denne BH-en Tyra Banks stilte i på catwalken i 1997. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette året ble ikke showet arrangert som vanlig, i kjølvannet av skandalen under Super Bowl samme høst, der Justin Timberlake (35) blottet brystet til Janet Jackson (50) da de opptrådte sammen.

Den diamantbesatte bh-en ble likevel vist fram for offentligheten, under «The Angels Across America Tour».

Andre ting Banks har gjort seg bemerket med, er programlederjobben i TV-suksessen «America's Next Top Model» i USA. Hun er for øvrig i et forhold med den norske fotografen Erik Asla, som hun fikk en sønn med i januar.

1998: Daniela Petstova (46)

I 1998 var det den tjekkiske modellen Daniela Pestovas tur til å vise fram bh-en på catwalken.

ANERKJENT: Daniela Pestova har gjort suksess som modell. Her under et annet show for Victoria's Secret i 1998. Foto: Jeff Christensen / Reuters / NTB Scanpix
ANERKJENT: Daniela Pestova har gjort suksess som modell. Her under et annet show for Victoria's Secret i 1998. Foto: Jeff Christensen / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Samme år gjorde showet sin debut med englevinger på modellene. Dette ble kalt Angel-kolleksjonen og var skapt av Leslie Wexner. I år var Kendall Jenner (21) blant modellene som var iført vinger.

Pestova var iført en «Dream Angel Fantasy Bra» til fem millioner dollar, altså 42 millioner norske kroner i dagens verdi.

1999, 2001 og 2003: Heidi Klum (43)

Det var i 1999 at den tyske supermodellen Heidi Klum gjorde sin første opptreden på catwalken under det populære moteshowet.

Samme året kunne man også for første gang streame showet på internett. Det ble en stor suksess, og over to millioner mennesker så sendingen over nettet. Gisele Bündchen (36) gjorde også sin debut dette året, ifølge Glamour.

Klum hadde på seg en bh med det tidsaktuelle navnet «Millennium Bra», som kostet ti millioner dollar, eller drøye 84 millioner norske kroner i dagens valuta.

Bh-en var besatt med diamanter og safirer i innfatninger av platina, ifølge Harper's Bazaar.

Saken fortsetter under bildet.

I 1999: Heidi Klum på catwalken i undertøysshowet, her iført en annen bh enn den rådyre Millennium-bh'en. Foto: Jeff Christensen / Reuters / NTB Scanpix
I 1999: Heidi Klum på catwalken i undertøysshowet, her iført en annen bh enn den rådyre Millennium-bh'en. Foto: Jeff Christensen / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Hun stilte også som modell to år etter, den gang i bh-en «The Heavenly Star» til 12,5 millioner dollar, svimlende 105 millioner norske kroner.

Samme år fikk også Adriana Lima (35) sjansen til å vise seg fram på catwalken i showet.

2001-showet var det første som ble sendt på tv, ifølge ELLE.com.

I 2003 fikk Klum nok en gang muligheten til å være «fantasy bra»-modell. Den gang var hun ikledd «The Very Sexy Fantasy Bra» til en verdi av 11 millioner dollar, som i dag vil si cirka 93 millioner norske kroner.

Bh-en tok 370 timer å lage, og den var prydet med en 70 karats diamant, ifølge Harper's Bazaar.

Saken fortsetter under bildet.

I 2003: Heidi Klum viser fram den svindyre bh-en The Very Sexy Fantasy Bra under Victoria's Secrets undertøysshow i New York. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB Scanpix
I 2003: Heidi Klum viser fram den svindyre bh-en The Very Sexy Fantasy Bra under Victoria's Secrets undertøysshow i New York. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB Scanpix Vis mer

2000 og 2005: Gisele Bündchen (36)

I 2000 var den brasilianske modellen Gisele Bündchen med som hovedmodell. Da gikk hun ned catwalken i bh-en «The Red Hot Fantasy» som kostet 15 millioner dollar, noe som tilsvarer cirka 126 millioner norske kroner i dag.

Plagget, som var besatt med diamater og rubiner, havnet faktisk i «Guinness' rekordbok» fordi bh-en var det dyreste undertøyet som noensinne var laget.

Dette året var fokuset på «Cinema Against Aids»-saken, hvor de skulle tjene inn mest mulig penger til Aids-forskning. Showet ble sendt på dagtid, og kostet mye penger, forteller markedsføringssjefen Ed Razek til Elle.

I 2005 var det Gisele Bündchens tur nok en gang, da i bh-en «Sexy Splendor Fantasy» til en verdi av 12,5 millioner dollar, omtrent 105 millioner norske kroner i dagens valuta.

I tillegg til den svindyre bh-en var det nok Tyra Banks som fikk mest oppmerksomhet i showet dette året, ettersom hun avslørte at det var hennes aller siste Victoria's Secret-show.

Saken fortsetter under bildet.

I 2005: Gisele Bünchen viser fram bh-en i 18 karats hvitt gull, besatt med rubiner og en svær diamant. Foto: Jeff Christensen / AP / NTB Scanpix
I 2005: Gisele Bünchen viser fram bh-en i 18 karats hvitt gull, besatt med rubiner og en svær diamant. Foto: Jeff Christensen / AP / NTB Scanpix Vis mer

2002 og 2006: Karolina Kurkorva (32)

I 2002 var det den tsjekkiske modellen Karolina Kurkova som skulle ut i ilden. Hun gikk i en bh kalt «The Star of Victoria Fantasy Bra» til ti millioner dollar.

Det som sjokkerte dette året var for øvrig en demonstrasjon dyrevernsorganisasjonen PETA gjorde mot Gisele Bündchen. De stormet scenen med skilt som kritiserte modellen.

- Jeg gjorde bare jobben min. Jeg er modell. Jeg går ikke en gang i pels. De ville bare ha oppmerksomhet, uttalte hun etter showet, ifølge CNN.

I 2006 var det Karolina Kurkova sin tur atter en gang. Dette året viste hun fram over 2000 diamanter på «The Hearts on Fire Diamond Fantasy Bra» til en verdi av 6,5 millioner dollar, noe som i dag tilsvarer omlag 55 millioner norske kroner.

Dette året valgte Gisele Bündchen å stille for siste gang.

Saken fortsetter under bildet.

I 2006: Karolina Kurkova iført den diamatbesatte drømme-bh'en på catwalken i showet, som for ti år siden ble holdt på  Kodak Theatre i Hollywood. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB Scanpix
I 2006: Karolina Kurkova iført den diamatbesatte drømme-bh'en på catwalken i showet, som for ti år siden ble holdt på Kodak Theatre i Hollywood. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

2007: Selita Ebanks (33)

I 2007 var det på tide med en ny modell som «fantasy bra»-modell. Da var det Selita Ebanks fra Caymanøyene som fikk vise fram det ettertraktede plagget på catwalken.

GLITRET: Det var Selita Ebanks som strålte under showet i 2007. Dette i en Holiday Fantasy Bra. Foto: NTB scanpix
GLITRET: Det var Selita Ebanks som strålte under showet i 2007. Dette i en Holiday Fantasy Bra. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun var ikledd en bh med navnet «The Holiday Fantasy Bra» til 4,5 millioner dollar, det vil si cirka 38 millioner norske kroner.

Bh-en var besatt med diamanter, rubiner, smaragder og gule safierer, ifølge Harper's Bazaar.

Under dette moteshowet opptrådte jentegruppa Spice Girls for første gang etter at de ble oppløst i 2001.

2008 og 2010: Adriana Lima (35)

I 2008 var det Adriana Limas tur til å vise seg i den kostbare bh-en.

Dette året bar den navnet «The Black Diamond Fantasy Miracle», var besatt med over 3500 sorte diamanter og hadde en verdi på fem millioner dollar. Det tilsvarer omlag 42 millioner norske kroner i dagens valuta.

I 2008: Adriana Lima viser fram drømme-bh'en før showet på Fontainebleau Miami Beach Hotel. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix
I 2008: Adriana Lima viser fram drømme-bh'en før showet på Fontainebleau Miami Beach Hotel. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix Vis mer

Denne gangen ble showet holdt i Miami i forbindelse med nyåpningen av hotellet Fontainebleau.

To år senere, i 2010, fikk Adriana Lima oppdraget igjen. Den gang stilte hun i en «Bombshell Fantasy Bra» som kostet to million dollar, eller omlag 17 millioner norske kroner i dagens valuta.

Bh-en tok over 1500 timer å lage og var besatt med over 3000 diamanter i tillegg til topaser og lyseblå safirer, ifølge Harper's Bazaar.

STRÅLTE: Adriana Lima strålte i 2010 i en Bombshell Fantasy Bra. Foto: Scanpix
STRÅLTE: Adriana Lima strålte i 2010 i en Bombshell Fantasy Bra. Foto: Scanpix Vis mer

2009: Marisa Miller (38)

Året etter Limas store debut, var det Marisa Miller som inntok catwalken i en bh kalt «The Harlequin Fantasy Bra» til tre millioner dollar, eller cirka 25 millioner norske kroner.

Dette året ble det også arrangert en konkurranse hvor vinneren fikk gå på catwalken i showet.

Vinneren ble Kylie Bisutti, som senere har skrevet memoar om opplevelsen, ifølge Daily Mail.

2011: Miranda Kerr (32)

I 2011 var det Miranda Kerr som ble valgt ut til å bære årets kostbare bh på catwalken. Hun var iført den såkalte «The Fantasy Treasure Bra» til en verdi av 2,5 millioner dollar, noe som tilsvarer cirka 21 millioner kroner i dagens valuta.

Kerr var tidligere gift med Hollywood-stjerna Orlando Bloom (39), men ekteskapet gikk i oppløsning i 2013. De to eksene er foreldre til sønnen Flynn (5).

Hun er nå forlovet med Snapchat-gründer Evan Spiegel (26).

Saken fortsetter under bildet.

I 2011: Miranda Kerr i en bh til 21 millioner norske kroner. Foto: AP / NTB Scanpix
I 2011: Miranda Kerr i en bh til 21 millioner norske kroner. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

2012, 2014: Alessandra Ambrosio (35) og Adriana Lima (35)

I 2012 var det Alessandra Ambrosio som viste fram den spesiallagde bh-en på catwalken, den såkalte «The Floral Fantasy Bra», til en verdi av 2,5 millioner dollar.

Etter 11 år som en av «englene» til Victoria's Secret, var dette første gang Ambrosio fikk bære den ikoniske bh-en i showet.

Plagget var besatt med 5200 ametyster, safirer, rubiner og både hvite, rosa og gule diamanter, ifølge Harper's Bazaar.

Saken fortsetter under bildet.

I 2012: Alessandra Ambrosio viser fram den juvelbesatte bh-en mens popstjerna Rihanna synger. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB Scanpix
I 2012: Alessandra Ambrosio viser fram den juvelbesatte bh-en mens popstjerna Rihanna synger. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB Scanpix Vis mer

To år senere fikk Ambrosio igjen det ærefulle oppdraget. Da gikk hun sammen med Adriana Lima, som bar en av de rådyre bh-ene for tredje gang.

Dette var første og foreløpig siste gang to modeller har båret juvelbesatte bh-er i samme Victoria's Secret-show.

Begge var iført «The Dream Angels Fantasy Bra», i hver sin farge. Plaggene var verdt to millioner dollar hver, noe som tilsvarer omlag 17 millioner kroner per bh. Undertøyssettene ble til etter over 1380 arbeidstimer, og det er juvelér Pascal Mouawad som står bak dem.

Saken fortsetter under bildet.

HISTORISK: I 2014 bar både Adriama Lima og Alessandra Ambrosio (t.h.) juvelbesatte bh-er i undertøysshowet, som den gang ble arrangert i London for første gang. Foto: Leon Neal / AFP / NTB Scanpix. 
HISTORISK: I 2014 bar både Adriama Lima og Alessandra Ambrosio (t.h.) juvelbesatte bh-er i undertøysshowet, som den gang ble arrangert i London for første gang. Foto: Leon Neal / AFP / NTB Scanpix.  Vis mer

2013: Candice Swaenpoel (28)

I 2013 var det Candice Swanepoel fra Sør-Afrika som bar den dyre bh-en i showet, som dette året ble arrangert i New York.

Hun var iført bh-en med navnet «The Royal Fantasy Bra», som kostet ti millioner dollar. Det tilsvarer omlag 85 millioner norske kroner i dagens valuta.

2013-utgaven av den berømte bh-en var besatt med 4200 edelsteiner innfattet i 18 karats gull. En enorm, 52 karats rubin fikk også plass på det overdådige plagget, ifølge Harper's Bazaar.

Saken fortsetter under bildet.

I 2013: Candice Swanepoel viser fram den juvelbesatte bh-en på catwalken i New York. Foto: Evan Agostini / INVISION / NTB Scanpix
I 2013: Candice Swanepoel viser fram den juvelbesatte bh-en på catwalken i New York. Foto: Evan Agostini / INVISION / NTB Scanpix Vis mer

2015: Lily Aldridge (31)

I 2015: Lily Aldridge i bh-en «The Fireworks Fantasy Bra» på catwalken. Foto: Invison / NTB Scanpix
I 2015: Lily Aldridge i bh-en «The Fireworks Fantasy Bra» på catwalken. Foto: Invison / NTB Scanpix Vis mer

I fjor fikk Lily Aldridge oppdraget. Hun gikk ned catwalken i en bh kalt «The Fireworks Fantasy Bra».

Plagget hadde en verdi på to millioner dollar, eller omlag 17 millioner kroner.

Bh-en ble designet av juvelérene Mouawad, og var besatt med over 6500 edelsteiner. Ifølge Harper's Bazaar måtte over 685 arbeidstimer til for å ferdigstille den.

2016: Jasmine Tookers (25)

I år var det Jasmine Tookes som gikk ned catwalken ikledd den glitrende bh-en, som kalles «The Bright Night Fantasy Bra». Den har en verdi på tre millioner dollar, noe som tilsvarer cirka 25,5 millioner norske kroner.

Tookes ble en av undertøymerkets nye «engler» så sent som i 2015, noe som betyr at hun er blant de ferskeste Victoria's Secret-modellene til å bære luksus-bh'en.

I et intervju med People røpet 25-åringen at hun ikke hadde peiling på at hun kom til å få oppdraget i årets show, som ble arrangert på Grand Palais i Paris.

- Det føles så sprøtt fordi jeg har sett opp til så mange supermodeller mens jeg vokste opp, som Tyra Banks og Heidi Klum som gikk med denne «Fantasy»-bh'en. Jeg trodde aldri at jeg faktisk ville få sjansen til å gå med den. Det er en drøm som går i oppfyllelse og det føles ikke som om dette faktisk skjer, sa Tookes til People tidligere i høst.

I 2016: Jasmine Tookes iført årets utgave av den ikoniske, juvelbesatte bh-en under Victoria's Secret-showet i Paris. Foto: Hubert Boesl / DPA / NTB Scanpix
I 2016: Jasmine Tookes iført årets utgave av den ikoniske, juvelbesatte bh-en under Victoria's Secret-showet i Paris. Foto: Hubert Boesl / DPA / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - De venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer