Kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine:

Victoria kan gå glipp av søsterens fødsel

Kronprinsessen skal på reise til Sør-Korea på samme tid som prinsesse Madeleine har termin.

BORTREIST UNDER TERMINEN: Kronprinsesse Victoria av Sverige er på reise i Sør-Korea samtidig som prinsesse Madeleines termin. Foto: NTB Scanpix
BORTREIST UNDER TERMINEN: Kronprinsesse Victoria av Sverige er på reise i Sør-Korea samtidig som prinsesse Madeleines termin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Prinsesse Madeleines (35) fødsel er like rundt hjørnet, da det nye medlemmet av kongefamilien ventes i midten av mars måned.

I tradisjon tro besøker alltid familiemedlemmene av kongefamilien de nybakte foreldrene raskest mulig etter fødselen.

Men ifølge Svensk Damtidning kan det denne gangen hende kronprinsesse Victoria (40) må vente noen dager før hun får møte sitt nye tantebarn.

Victoria har nemlig en viktig reise planlagt på samme tidspunkt som søsterens termin. Mellom den 14. og 17. mars, skal Victoria besøke de Paralympiske vinterlekene i Sør-Korea, noe som innebærer lange flyreiser.

SNART FAMILIE PÅ FEM: Prinsesse Madeleine og ektemannen Christopher O'Neill kan om kort tid ønske et femte familiemedlem velkommen til verden. Foto: NTB Scanpix
SNART FAMILIE PÅ FEM: Prinsesse Madeleine og ektemannen Christopher O'Neill kan om kort tid ønske et femte familiemedlem velkommen til verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kronprinsessen skal være i Sør-Korea omtrent en uke, og kan dermed gå glipp av både Madeleines fødsel, og den tradisjonelle gudstjenesten i forbindelse med fødselen, kalt Te Deum.

Te Deum er opprinnelig en gammel hymne, eller lovsang. I Sverige holder man takkegudstjenester etter kongelige fødsler, og disse blir kalt Te Deum. I gudstjenesten samles staten, kongefamilien og nære venner for å feire den nyfødte.

Men Victoria er ikke den eneste i den svenske kongefamilien som har planlagte reiser samme måned som Madeleines fødsel.

Det svenske kongeparet skal til Mexico City mellom den 21 og 22 mars for å delta på arrangementet Baden-Powell Fellowship, som er en seremoni som hyller personer som har bidratt til speiderbevegelsen.

Saken fortsetter nedenfor.

Reiser hjem før fødselen

Prinsesse Madeleine er bosatt i London sammen med barna Leonore (4) og Nicolas (2), og ektemannen Christopher O'Neill (43).

Men fødselen skal ikke finne sted i London, men i hjemlandet Sverige. Det meldte hoffet i en tidligere pressemelding.

Saken ble først omtalt på Expressen.se.

«Prinsesse Madeleine og herr Christopher O'Neill har besluttet at deres tredje barn skal fødes i Sverige. Prinsessen ankommer Sverige i midten av februar. Fødselen er beregnet til mars 2018», sto det i pressemeldingen utsendt av hoffet.

I pressemeldingen sto det dessuten at prinsesse Madeleine og ektemannen kommer til å dekke de økonomiske kostnadene som følger med fødselen selv. Dette fordi familien ikke er folkeregistrert i Sverige.

Parets første barn, prinsesse Leonore, ble født i New York - noe som skapte krass kritikk i Sverige. Kun 16 måneder senere kom lillebror prins Nicolas til verden i mammas hjemby Stockholm.

Saken fortsetter nedenfor.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Uteble fra kongelig møte

Da prins William (35) og hertuginne Kate (36) kom til Sverige i slutten av januar, måtte Madeleine utebli fra møtet, grunnet sin graviditet.

Det var Svensk Damtidning som kunne fortelle at den høygravide 35-åringen hadde valgt å bli værende i London. De skrev:

- Prinsessen er i London med familien akkurat nå. Grunnet graviditeten er det ikke planlagt at hun kommer til å delta.

Det har også vært rapportert om at den svenske prinsessen har slitt med ryggproblemer på grunn av graviditeten. Hun ble observert i «behagelige» gravidklær tidligere denne uken mens hun handlet matvarer i London, ifølge Svensk Damtidning.

Ifølge Aftonbladet måtte prinsesse Madeleine også avlyse Nobel-festen i desember på grunn av smerter.

«Prinsessen sliter for tiden med svangerskapssmerter. Hun har vondt i ryggen og klarer ikke å sitte under hele den lange middagen», opplyste informasjonssjef for det svenske hoff, Margreta Thorgren til avisen den gang.

LES OGSÅ: Prinsesse Madeleine slår tilbake mot kritikken av ektemannen