Vibeke Skofterud:

Vibeke Skofterud er død

Den tidligere langrennsstjernen er funnet omkommet etter en vannscooterulykke på øya St.Helena i Arendal.

ULYKKE: Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud (38) er død i en vannscooterulykke. Foto: NTB Scanpix
ULYKKE: Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud (38) er død i en vannscooterulykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Politiet i Agder bekrefter i en pressemelding at det var den tidligere langrennsløperen, Vibeke Skofterud (38) som omkom i en vannscooterulykke utenfor Arendal tidligere i dag.

- Den omkomne ble først meldt savnet kl. 01.00 natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St.Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i en pressemelding ifølge Dagbladet.

Politiet opplyser at familien er varslet. Politiet jobber nå på stedet og gjennomfører tekniske undersøkelser.

LANGRENNSSTJERNER: Hilde Pedersen, Marit Bjoergen, Vibeke Skofterud og Kristin Steira. Foto: NTB Scanpix
LANGRENNSSTJERNER: Hilde Pedersen, Marit Bjoergen, Vibeke Skofterud og Kristin Steira. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skofterud var en populær skiløper, og i sosiale medier er det mange som gir uttrykk for sorg over dødsbudskapet.

«Trist nyhet om en stor idrettsutøver. Vibeke Skofterud bidro til både OL- og VM-gull på stafett, og hadde en lang karriere i toppen av norsk skisport. Meningsløst når et menneske blir borte så ungt. Mine tanker går til familien», skriver kulturminister Trine Skei Grande.

«Min gode venn, Vibeke Skofterud, verdens herligste jente, verdens tøffeste jente, verdens varmeste jente, har forlatt oss. En jente som aldri vil bli glemt. Og som vil bli dypt savnet», skriver tidligere fotballproff Jan Åge Fjortøft.

Vibeke Skofterud var gjennom mange år en av Norges beste langrennsløpere. Hun tok OL-gull i stafett i 2010, og har tre VM-gull fra samme distanse.

I 2012 vant Skofterud Vasaloppet, og satte ny løyprerekord i kvinneklassen.

La opp i 2015

Etter at hun la opp som langrennsløper i 2015, har hun blant annet flyttet ut av Oslo, til Mjøndalen i Buskerud, og jobber med å hjelpe andre med å få fart på treningsgleden og var også ekspertkommentator på Eurosport.

1980-2018: Vibeke Skofteruds liv i bilder. Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer

Den tidligere langrennsstjernen gjorde en formidabel innsats i «Mesternes Mester» i 2016, og havnet på en god tredjeplass i finalen mot vinner Thor Hushovd og andreplass Andreas Håtveit.

UTFORDRING: Tidligere langrennsløper, og nå ekspertkommentator for Eurosport, Vibeke Skofterud, gir et lite innblikk i livet mellom slagene i langrennsløypa. Video/reporter: Øyvind Godø / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Jenta fra Askim i Østfold har vært med på mye. Men i 2016 var det spesielt én opplevelse har satt en støkk i henne.

Underveis på en topptur med to landslagskolleger gikk det et ras som førte til at Vibeke måtte klamre seg til en fjellhylle med flere hundre meters fall rett ned på hver side.

- Det er den eneste gangen jeg har hatt dødsangst, sa hun til Se og Hør, syv år etter.