Jimmy Kimmel om sønnen Billys sykdom:

- Vi ville ikke knytte oss for tett til sønnen vår

Talkshow-verten forteller åpenhjertig om den vanskelige tiden.

VANSKELIG TID: Jimmy Kimmel har flere ganger valgt å fortelle om hjertefeilen til sønnen Billy (t.h.). Heldigvis går det bra med den lille gutten i dag. Her avbildet med storesøster Jane og mamma Molly McNearney. Foto: Skjermdump, Instagram
VANSKELIG TID: Jimmy Kimmel har flere ganger valgt å fortelle om hjertefeilen til sønnen Billy (t.h.). Heldigvis går det bra med den lille gutten i dag. Her avbildet med storesøster Jane og mamma Molly McNearney. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer

(Se og Hør): I desember 2016 kunne talkshow-vert Jimmy Kimmel (50) og kona Molly McNearney (40) juble over at de skulle bli foreldre sammen for andre gang.

Fra før av hadde de datteren Jane (3) sammen, og i april i fjor ble hun storesøster til William, som familien kaller Billy.

Den lille gutten fikk imidlertid en svært dramatisk start på livet. Bare tre dager gammel måtte han gjennom en omfattende operasjon som følge av en medfødt hjertefeil.

- Hadde hemmeligheter

I et nytt intervju med Oprah Winfrey (64) for hennes magasin «O, The Oprah Magazine», forteller Jimmy Kimmel åpenhjertig om den krevende tiden etter at sønnen kom til verden.

- Vi hadde hemmeligheter for hverandre som vi avslørte først etter den andre operasjonen, forteller han om hvordan han og kona taklet situasjonen, ifølge New York Daily News.

TV-stjernen legger til at han og Molly, som nybakte tobarnsforeldre, slet med å skulle gå helt opp i denne rollen. Dét var imidlertid noe de skjulte for hverandre en stund:

- Den største var at vi, trolig underbevisst, ikke ville knytte oss for tett til babyen vår, siden vi ikke visste hva som kom til å skje ... Jeg vet ikke om det er riktig, galt, vanlig eller uvanlig. Men da jeg fortalte henne at jeg følte det sånn, sa hun: «Åh, jeg er så glad for at du sa det, for jeg følte det sånn også, men jeg ville ikke fortelle det».

Før jul var den tapre gutten gjennom sin andre, vellykkede hjerteoperasjon, ifølge People.

Saken fortsetter nedenfor.

Happy new year from our family to you and yours

Et innlegg delt av Jimmy Kimmel (@jimmykimmel)

Må opereres på nytt

Lørdag 21. april fyller lille Billy ett år, og heldigvis går det bra med helsen til det lille sjarmtrollet i dag.

- Han skal gjennom en operasjon til når han er rundt seks, syv år, men i mellomtiden går det strålende med ham, forteller Jimmy Kimmel til Oprah.

Det var på sitt eget talkshow, «Jimmy Kimmel Live!», at 50-åringen første gang fortalte om sønnens medfødte hjertefeil:

- Rommet ble fylt opp av mennesker. Leger, sykepleiere og medisinsk utstyr ble brakt inn, og de var overbevist om at sønnen vår ikke fikk nok oksygen inn i blodet. Det var utrolig skremmende, fortalte en svært begevet Kimmel under sending i mai i fjor, ifølge ABC News.

TILBAKE PÅ JOBB: Jimmy Kimmel fikk kjendisvikarer til å steppe inn på «Jimmy Kimmel Live!» i forbindelse med sønnens andre hjerteoperasjon i desember 2017. En uke etter operasjonen var Jimmy tilbake i studio - med Billy på armen. Foto: Randy Holmes/ABC via AP/ NTB scanpix
TILBAKE PÅ JOBB: Jimmy Kimmel fikk kjendisvikarer til å steppe inn på «Jimmy Kimmel Live!» i forbindelse med sønnens andre hjerteoperasjon i desember 2017. En uke etter operasjonen var Jimmy tilbake i studio - med Billy på armen. Foto: Randy Holmes/ABC via AP/ NTB scanpix Vis mer

Viser frem familien

Et par måneder senere valgte programlederen å gi fansen en oppdatering om Billys helsetilstand.

- Billy er tre måneder gammel og har det kjempefint. Tusen takk for støtten og kjærligheten, skrev Kimmel på Twitter i juli i fjor, og la ved et bilde av sønnen.

De siste månedene har tv-stjernen delt en rekke sjarmerende bilder av sin lille familie på Instagram, og sønnen ser ut til å være i strålende form.

Saken fortsetter nedenfor.

Jimmy Kimmel har også engasjert seg i helsepolitikken i USA, og har forsikret seerne sine om at han vil gjøre alt i sin makt for å bevare Obamas helsereform, Affordable Care Act (ACA), bedre kjent som Obamacare.

FULL UENIGHET: Programleder Jimmy Kimmel har i flere dager på rad langet ut mot helsereform-forslaget til Donald Trump og Bill Cassidy. Kimmel er selv svært interessert i USAs helsetilbud, da hans barn tidligere slet med sykdom. Årsaken til at Kimmel retter kritikken mot Cassidy spesielt, er at Louisiana-senatoren var gjest i Kimmels talkshow i mai... Vis mer

Jimmy Kimmel og Molly McNearney har vært sammen siden 2009.

I 2012 forlovet de seg på en safari i Afrika og i 2013 ga de hverandre sine ja. Molly er for øvrig manusforfatter for TV-showet til ektemannen.

Mens Billy er Mollys andre barn, så har Jimmy sønnen Kevin (24) og datteren Katie (26) fra et tidligere ekteskap, med kostymedesigneren Gina Kimmel (53).

LES OGSÅ: - Hun har gitt seg som skuespiller