- Vi venter oss roser hver fredag

«God morgen Norge»-gjengen avslører sine beste råd for at vikar Erik Thorstvedt skal komme raskt inn i varmen.

NY I GJENGEN: Denne høsten prøver Erik Thorstvedt seg som programleder i «God morgen Norge». Her er han avbildet sammen med sine nye kolleger (f.v) Peter Moi Bubresko, Wenche Andersen (bak), Vår Staude og Cathrine Fossum. Foto: Espen Solli/ TV 2
NY I GJENGEN: Denne høsten prøver Erik Thorstvedt seg som programleder i «God morgen Norge». Her er han avbildet sammen med sine nye kolleger (f.v) Peter Moi Bubresko, Wenche Andersen (bak), Vår Staude og Cathrine Fossum. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag 7. september gjorde Erik Thorstvedt (53) sin debut som programleder i «God morgen Norge».

I TV 2-programmet skal han lose TV-seerne gjennom morgentimene sammen med Vår Staude (50) og fjernsynskokk Wenche Andersen (62), mens Espen Fiveland (42) er i pappapermisjon.

Da Seoghør.no møtte den vante «God morgen Norge»-trioen på TV 2s høstlansering i Bergen nylig, fortalte trekløveret hva de synes om Thorstvedts inntog i studio.

- Jeg syns jo det er stas, understreker Vår Staude, før Espen Fiveland legger til:

- Jeg syns det er stas jeg òg! Jeg gleder meg til å være hjemme.

Saken fortsetter under bildet.

GIR TIPS: Espen Fiveland råder spøkefullt Erik Thorstvedt til å holde seg inne med kollegene Vår Staude og Wenche Andersen. Seoghør.no møtte trioen på TV 2s høstlansering i Bergen i slutten av august.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GIR TIPS: Espen Fiveland råder spøkefullt Erik Thorstvedt til å holde seg inne med kollegene Vår Staude og Wenche Andersen. Seoghør.no møtte trioen på TV 2s høstlansering i Bergen i slutten av august. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

TV 2-profilen ble pappa for annen gang i november 2015, da samboer og NRK-journalist Vilde Kalsaas Worren fødte datteren Iben (10 mnd.).

- Det ble en fem timer lang fødsel, og det gikk veldig fort og ballet skikkelig på seg med rier når det først var i gang. Fantastisk innsats fra Vilde, jeg er stum av beundring, sa Fiveland til TV 2.no etter fødselen.

Må få nok søvn

Nå har han altså gått ut i pappaperm med yngstedatteren, og Erik Thorstvedt stepper inn for ham fremover. Det er imidlertid ingen tvil om at Fiveland skal tilbake til «God morgen Norge»:

- Vi kommer til å savne Espen, men han kommer tilbake før vi aner det, sa kollega Vår Staude til Seoghør.no i slutten av august.

Og selv om Espen går inn i pappapermen med liv og lyst, kommer han gjerne med gode råd til vikar Erik Thorstvedt:

- Å komme tidsnok! Og å legge seg tidlig, det er et veldig godt tips, for ellers så klarer du det ikke. Og forberede seg godt. Og så gjelder det å holde seg inne med de to her, det er kjempeviktig! Så legg til rette for at de to har det veldig bra, så blir dette fint.

Saken fortsetter under bildet.

FAST TOSPANN: «God morgen Norge»-programlederne Vår Staude og Espen Fiveland har ledet mange morgensendinger sammen, men i høst er Fiveland hjemme i pappaperm. Foto: Anton Soggiu/ TV 2
FAST TOSPANN: «God morgen Norge»-programlederne Vår Staude og Espen Fiveland har ledet mange morgensendinger sammen, men i høst er Fiveland hjemme i pappaperm. Foto: Anton Soggiu/ TV 2 Vis mer

Vil ha røde roser

Kollegene han henviser til, Wenche Andersen og Vår Staude, legger muntert til at de venter seg røde roser fra Erik Thorstvedt hver fredag.

- Vi skal gi ham en sjans, for å si det sånn, hehe, bedyrer Staude.

- Han er rogalending vet du, så det blir litt sånn samme greia, skyter Fiveland spøkefullt inn.

- Det hjelper, det er litt i samme «familien», legger Andersen til med et smil.

«God morgen Norge»-kokken påpeker dessuten at det å være fornøyd med jobben sin, er en god hjelp når man må tidlig opp om morgenen:

- Å glede seg til å gå på jobben, som vi gjør. Det er lett å stå opp når vi har en jobb vi kan gå til som vi gleder oss sånn til, sa Wenche Andersen til Seoghør.no på TV 2s høstlansering.

Saken fortsetter under bildet.

ANNEN DØGNRYTME: Erik Thorstvedt har tidligere fortalt at han tror de tidlige kveldene kan bli vanskelige å venne seg til i jobben som «God morgen Norge»-vikar. Nå er han å se i TV 2s morgenshow sammen med Vår Staude. Foto: TV 2
ANNEN DØGNRYTME: Erik Thorstvedt har tidligere fortalt at han tror de tidlige kveldene kan bli vanskelige å venne seg til i jobben som «God morgen Norge»-vikar. Nå er han å se i TV 2s morgenshow sammen med Vår Staude. Foto: TV 2 Vis mer

Lakenskrekk og live-tabber

Erik Thorstvedt selv har tidligere fortalt at han er innstilt på å måtte jobbe litt med å få nok søvn inn i den spesielle døgnrytmen som hører med vikarjobben.

Da han gjestet «P3morgen» i sommer, røpet 53-åringen at han en periode våknet lysvåken i femtiden om morgenen. Det betyr imidlertid ikke at han nødvendigvis legger seg tilsvarende tidlig:

- Dette passer jo meg perfekt. Jeg har jo døgnrytmen inne allerede. Så det å komme seg opp på morgenen skal nok gå greit. Å komme seg i seng på kvelden er vel hovedutfordringen, sa han til Seoghør.no via en e-post i juni.

Saken fortsetter under bildet.

OL-PROFILER: Erik Thorstvedt og Ingrid Halstensen var en sentral del av TV 2s team i Rio de Janeiro under sommer-OL i august.  Foto: TV 2
OL-PROFILER: Erik Thorstvedt og Ingrid Halstensen var en sentral del av TV 2s team i Rio de Janeiro under sommer-OL i august. Foto: TV 2 Vis mer

I sommer har Thorstvedt ledet TV 2s sendinger fra sommer-OL i Rio de Janeiro sammen med Ingrid Halstensen (28). Selv om den tidligere fotballstjernen er blitt en rutinert programleder og sportskommentator, legger han ikke skjul på at han kan gjøre tabber på TV.

Erik Thorstvedt røpet overfor Seoghør.no tidligere i år at han dummet seg ut under en live-sending, etter at han og kollegene hadde skremt hverandre med at de plutselig var på lufta i reklamepausene:

- Og så holdt vi på med det litt, og det skal du aldri, aldri gjøre - det er «bad»! For plutselig så begynte noen å telle ned i øret mitt, «tre, to , en»... Og så ser jeg i kamera og så sier jeg «altså, jeg vet at dere bare kødder!». Og det gjorde de ikke - vi var på! sa han til Seoghør.no i vår. 

LES OGSÅ: - Jeg klarte ikke å snakke på tre dager

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer