Joakim Kleven og «Skal vi danse»:

- Vi var overlykkelige

Joakim Kleven og Benjamin Jayakoddy gikk rett til topps på bettinglistene etter å ha skapt «Skal vi danse»-historie.

LAGER HISTORIE: Joakim Kleven og Benjamin Jayakoddy ble den første «Skal vi danse» paret bestående av to menn. Video: Steffen Pettersen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det tid for storstilt premiere på «Skal vi danse», og tolv deltakere kastet glans over parketten i tv-studioet på Fornebu.

For første gang fikk også seerne og publikum se to menn danse sammen, og Joakim Kleven (28) og Benjamin Jayakoddy (27) blåste alle de andre av dansegulvet med sin forrykende tango.

Hele salen reiste seg i takt med dommer Morten Hegseth (35), som dro til med en tier på poengutdelingen, og dermed bidro til å sende danseduoen helt til topps blant deltakerne.

Feiret med tequila

Det er ingen blåmandag for Kleven, som starter dagen hjemme på Grünerløkka med frokost og «Real Housewives» på skjermen. Da var søndagen og returen til dansesenteret tyngre.

- Jeg var så fyllesyk dagen etter premieren. Vi feiret med tequilashots, som kanskje var litt dumt. Men vi måtte jo feire, vi var en liten gjeng av deltakere og proffdansere. Jeg kom hjem klokka fem og kokte pølser fordi jeg var så sulten, sier en lattermild Kleven til Se og Hør på telefon.

TANGO FOR TO: Benjamin Jayakoddy og Joakim Kleven utgjør en solid duo. Foto: Privat
TANGO FOR TO: Benjamin Jayakoddy og Joakim Kleven utgjør en solid duo. Foto: Privat Vis mer

Fra blodseriøs tango til leken jive - det er ikke bare-bare å omstille seg til ny sending lørdag. Tunge, elegante steg byttes ut med lettbeinte, kjappe trinn.

- Hvis noen syntes det var rart at to menn danser sammen, fikk vi vist at det er det ikke. Neste gang handler det ikke lenger om at vi er to menn, nå skal vi bare danse. Det blir veldig kontrast fra premieren, nå blir det bare lekent og god stemning, sier han.

Gråt av tilbakemeldinger

Tilbakemeldingene fra premieren har vært endeløse, og kommentarfelt i sosiale medier flyter over av skryt til danseduoen. På hans egen Instagram-konto har programleder Marte Bratberg (32), Triana Iglesias (39), tv-profil Amalie Snøløs (25) og artist Ulrikke Brandstorp (26) kastet seg med i heiagjengen.

HØYEST SCORE: Med 27 dommerpoeng gikk duoen rett til topps blant deltakerne. Foto: Espen Solli / TV 2
HØYEST SCORE: Med 27 dommerpoeng gikk duoen rett til topps blant deltakerne. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Kleven røper at det har blitt mange gledestårer etter at konfettien har lagt seg.

- Da jeg kom hjem etter premieren lå jeg sikkert i halvannen time og så på alt jeg var tagget i og gråt. Jeg hadde fått snaps av venninner som hadde hylgrått, og da begynte jeg også å grine. Når man ser dem man er glad i bli rørt på dine vegne, da kjenner man skikkelig den uendelige kjærligheten. Jeg har aldri vært i nærheten av sport, men det føltes som en sportsbegivenhet. Jeg har aldri gjort noe liknende noensinne!

Advart av produksjonen

I salen satt også familien, og om mulig enda mer nervøs enn Kleven selv, var mamma Kleven, mener han.

- Mamma var kjempenervøs, og sier alltid «legg nervene over til meg», men det kan jeg jo ikke, da eksploderer hun. Jeg tror det var en lettelse for dem også, at det gikk så bra.

INGEN KRANGLING: Kleven kan fortelle at det hittil bare er god stemning på dansesenteret - tross knallhard trening. Foto: Privat
INGEN KRANGLING: Kleven kan fortelle at det hittil bare er god stemning på dansesenteret - tross knallhard trening. Foto: Privat Vis mer

28-åringen får ikke rost dansepartneren nok opp i skyene, og forteller at han føler seg utrolig heldig som fikk akkurat Jayakoddy som andre halvdel på dansegulvet.

- Vi hadde en helt fantastisk kveld sammen, han var jo i ekstase han også. Vi var overlykkelige, rett og slett. Jeg er så stolt av den han er, det han har fått til med koreografien - han er et geni. Jeg kunne ikke bedt om en bedre dansepartner, jeg har det så fint med ham. Jeg har blitt advart av produksjonen om at man kommer til å gå på nervene til hverandre og krangle, men det har ikke skjedd ennå, sier Kleven og ler.

UGJENKJENNELIG: «Bloggerne»-profil Joakim Kleven har ventet i 27 år på å få oppfylt en drøm, nemlig å bli kledd opp i drag. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Topper bettinglistene

Før premieren lå han på en sjetteplass på bettinglistene. Post premiere har han skutt helt opp til førsteplassen - foran TV 2-anker Simon Nitsche (29) og bestevenninne Anniken Jørgensen (25).

- Det er veldig gøy og morsomt. Men det kommer sikkert til å forandre seg. Det er veldig gøy at folk har troa på meg, men akkurat sånne bettinglister skal jeg virkelig ikke tenke på.

Kommentarfeltene prøver han også å holde seg unna, men det lille han har sett har bare vært positivt.

- Det er fint at folk heier, det er det jeg skal fokusere på. Den fantastiske familien og de nydelige vennene jeg har, alle i produksjonen foran og bak kameraet. Ingenting skal kverke meg!

LES OGSÅ: Knocker Meghan og Kate ned fra tronen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer