Carsten og Tonje Skjelbreid:

- Vi var kjærester fra første gangen vi møttes

Det ble full klaff da Carsten og Tonje ble matchet av en felles venninne.

BLE SPLEISET: Carsten og Tonje Skjelbreid har vært gift i syv år og sammen i ti år. Nå forteller duoen om sitt første møte. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
BLE SPLEISET: Carsten og Tonje Skjelbreid har vært gift i syv år og sammen i ti år. Nå forteller duoen om sitt første møte. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

I 2011 giftet TVNorge-profil Carsten Skjelbreid (46) seg med Tonje Kristin Wøllo (44), året etter at han fridde til henne under en sydenferie.

I ettertid har de fått to barn sammen, datteren Victoria (snart 7) og sønnen Edvard (5).

Paret hadde vært sammen i tre år før de giftet seg, og i VGs faste spalte «Da han møtte henne», forteller duoen om hvordan romansen oppstod i 2008.

Kontaktet på Facebook

Carsten forteller at det var tidligere håndballspiller Janne Tuven (42) som spleiset dem.

Carsten og Janne var nemlig på jobbreise i forbindelse med håndball-VM i Makedonia i 2008, da hun viste 46-åringen bilder av sin single venninne Tonje på Facebook.

HAR VÆRT SAMMEN I TI ÅR: Det var full klaff fra første stund mellom Carsten Skjelbreid og kona Tonje. Her avbildet i 2015. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
HAR VÆRT SAMMEN I TI ÅR: Det var full klaff fra første stund mellom Carsten Skjelbreid og kona Tonje. Her avbildet i 2015. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Selv om han ble interessert etter å ha sett bilder av den tidligere Miss Universe-deltakeren, var ønsket om å forbli singel større.

Etter en god stund valgte Tonje imidlertid å kontakte Carsten på Facebook.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Se dette innlegget på Instagram

Fin ettermiddag på ferie.

Et innlegg delt av Carsten Skjelbreid (@carstenskjelbreid)

Vellykket date

Etter å ha sendt flere meldinger til hverandre, tok Tonje omsider motet til seg etter noen glass vin og slo på tråden til sin nåværende ektemann.

- Hun var veldig enkel å snakke med og ikke minst morsom og interessant. Jeg likte å prate med henne, forklarer Skjelbreid til VG.

De bestemte seg dermed for å treffes, og deres første møte ble svært vellykket.

- Det var som om vi hadde kjent hverandre i 20 år. Jeg var 37 og Tonje 34. Det gode med å møtes i den alderen er at man vet hva man vil ha, forklarer han, mens Tonje legger til:

- Vi var kjærester fra første gangen vi møttes.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Krevende med småbarn

Og mye har altså skjedd siden den gang. De er rette ektefolk, har to barn sammen og er bosatt på Nesøya. Skjelbreid har valgt å være hemmelighetsfull rundt hvordan frieriet under sydenferien i 2010 skjedde.

Bryllupet sto året etter i Kongsberg, der TV-profilen kommer fra.

Det har med andre ord gått slag i slag privat - og profesjonelt - for den rutinerte programlederen de siste årene.

Skjelbreid, som frem til 2014 var ansatt i TV 2, har vært å se i en rekke programmer, blant annet som programleder i «Best uten ball», «Vinn på minuttet» og «Skal vi danse».

Artikkelen fortsetter nedenfor.

KJENTE FJES: Carsten Skjelbreid var programleder i «Skal vi danse» i to sesonger. Her sammen med Guri Solberg i sesong ni. Foto: NTB scanpix
KJENTE FJES: Carsten Skjelbreid var programleder i «Skal vi danse» i to sesonger. Her sammen med Guri Solberg i sesong ni. Foto: NTB scanpix Vis mer

Familielivet er noe TV-profilen setter høyt. Men da sønnen Edvard var ett år gammel, fortalte Skjelbreid at sønnen var flink til å frarøve ham nattesøvnen.

- Det virker som han bare har sovet 15 minutter på ett år. Vi kan vel si at han er en sosial fyr, uttalte han til VG i 2014.

I ettertid forklarte han imidlertid at mangelen på søvn ikke var så ille.

- Det er mye som har overrasket meg etter at jeg ble far. Blant annet hvor lite søvn jeg trenger. Det første året sov vi ikke mye. Nå er det langt bedre, sa han til Se og Hør i 2016.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Før sønnen kom til verden, håpet Carsten og kona at fødselen ikke skulle skje mens Carsten var på direktesendt «Skal vi danse»-sending.

- Vårt største mareritt er jo at fødselen skal skje under sending. Det er heldigvis ikke så stor sjanse for det. Bare cirka 16 prosent, sa Skjelbreid til Se og Hør en måned før fødselen.

Edward kom imidlertid til verden dagen før en av de direktesendte sendingene.

- Det var en magisk dag. Det er det største man kan oppleve og det var en fantastisk fredag. Han kom samtidig med soloppgangen og det kunne ikke blitt bedre. Alt står bra til med mor og barn og en ganske forvirret far, sa Skjelbreid til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Derfor tok det fire måneder før hun kysset kjæresten