NYE UTFORDRINGER: Erik & Kriss er klare for å prøve seg som programledere i jakten på Norges neste "Grease"-stjerner. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
NYE UTFORDRINGER: Erik & Kriss er klare for å prøve seg som programledere i jakten på Norges neste "Grease"-stjerner. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.noVis mer

- Vi var for dårlige som Sandy

Nå leder Erik & Kriss selv jakten på Norges største "Grease"-talenter

SEHER.NO: Hip-hop duoen Erik & Kriss har de siste ukene gjort stor suksess på hitlistene med låten "Det e'kke meg det er deg".

Men de legger ikke skjul på at også har sans for musikaler - og spesielt 50-talls-filmen "Grease".

De to guttene - som egentlig heter Erik Mortvedt og Tømmerbakke - er derfor strålende fornøyd med at de denne høsten har fått jobben med å lede talentjakten "Grease" på TVNorge.

Der skal de sammen med "Dansefeber"-programleder Henriette Lien finne en gutt og en jente som skal spille hovedrollene John Travolta og Olivia Newton-John gjorde udødelige på filmlerretet.

TV-serien skal avsluttes med en spesial-oppsetning av "Grease", som har premiere i Oslo Spektrum 20. november.

- Bygge opp og psyke ut
Køen var lang da Seher.no tok turen innom prøvene på den tredje av totalt fire auditiondager i Oslo.

Siden det kun var her det var mulig å prøve seg, hadde folk tatt turen helt fra Narvik for å danse og synge til "Summer Nights" og de andre hitlåtene.

- Vår jobb er å snakke med deltakerne. Hvis de er selvsikre, så prøver vi å psyke dem ut, hvis de er usikre så prøver vi å bygge dem opp, spøker Erik & Kriss til Seher.no.

De synes jobben som programleder er en nesten fullkommen erstatning for å kunne stå på scenen selv.

- Prøvde å bli Sandy
- Vi klarte oss ikke så bra på audition, vi prøvde å bli Sandy begge to. Da er det en dødskul utfordring å få prøve seg bak den andre siden av mikrofonen, humrer de.

Mens Erik har "You're The One That I Want" som sin "Grease"-favoritt, tviholder Kriss på den mer rocka "Grease Lightning".

20. juni er de populære gutta klare for å spille på Rådhusplassen i Oslo i regi av VG-lista Topp 20.

Duoen er ikke redd for hva norske hip-hopere og andre artistkolleger skal synes om deres fascinasjon for musikaler.

- "Grease"-musikken går jo hele tiden i remixer, til og med av Snoop Dogg nå. Det er bare morsomt å lage TV. Hvis hip-hop kan være med på Grease, så er det bare kult. Folk må slutte å være redde for å bryte ut av en sjanger.

Men selv om de drømmer om å gå i Olivia Newton-Johns sko, så regner gutta seg selv som uaktuelle for å spille i musikalen - hvis ikke det skulle komme et folkekrav

- Hvis 100 000 mennesker roper på Rådhusplassen at de vil se oss synge i "Grease", så skal vi få kommet oss med i en birolle, sier Erik og Kriss.

"Grease"-feber i Oslo - se videoen her:[obj:media:6535]