BLE HEDRET: I 2006 ble Dizzie Tunes tildelt Komiprisens hederspris. F.v: Svein Helge Høgberg, Øyvind Klingberg, Yngvar Numme, Einar Idland og Tor Erik Gunstrøm. Foto: Se og Hør
BLE HEDRET: I 2006 ble Dizzie Tunes tildelt Komiprisens hederspris. F.v: Svein Helge Høgberg, Øyvind Klingberg, Yngvar Numme, Einar Idland og Tor Erik Gunstrøm. Foto: Se og HørVis mer

- Vi var aldri nære venner

Yngvar Numme sier han ikke orker å fortelle hele sannheten om sine 40 år med Dizzie Tunes.

SEOGHØR.NO: Gjennom 40 år gjorde Yngvar Numme suksess sammen med Tor Erik Gunstrøm, Øyvind Klingberg, Einar Idland og Svein Helge Høgberg i showgruppen Dizzie Tunes.

Men i 2001 ble gruppen oppløst, og til Her og Nå sier den populære humoristen at han bare har hatt sporadisk kontakt med sine tidligere kolleger.

- Det er kanskje mange som tror at vi var nære venner, men det var vi aldri. Vi var kolleger. Og det var nettopp derfor vi holdt ut så lenge med hverandre. Skulle vi blandet vennskap oppi dette, hadde vi nok ikke holdt ut så lenge som vi faktisk gjorde, sier han til bladet.

Han sier også at han flere ganger har sagt nei til å skrive bok om sine år med gruppen, fordi han ikke orker å fortelle hele sannheten.

Tor Erik Gunstrøm, Øyvind Klingberg og Einar Idland sier alle til Her og Nå at de ikke kjenner seg igjen i Nummes beskrivelse av situasjonen.

- Selv sitter jeg igjen med bare gode minner etter over 40 år med Dizzie Tunes, sier Øyvind Klingberg til Her og Nå.

Fyller 70 år

PROGRAMLEDER: I 2011 var Yngvar Numme programleder for «Skal vi danse» på TV 2 sammen med Katrine Moholt. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
PROGRAMLEDER: I 2011 var Yngvar Numme programleder for «Skal vi danse» på TV 2 sammen med Katrine Moholt. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Yngvar Numme er de senere årene også biltt kjent som faren til «Senkveld»-programleder Thomas Numme. Han har også prøvd seg som programleder selv, for «Skal vi danse» i 2011. 1. oktober fyller Yngvar 70 år.

Tidligere denne måneden sa han til Se og Hør at han ikke har planer om noe comeback på scenen. Nå er tiden i rampelyset over for showbiz-veteranen.

– Jeg vil slutte med smokingen på. Gi meg på topp, og ikke reise rundt å gjøre en masse småting, sa han.

- Men det er bare dumt å være kategorisk. Dukker det opp noe helt spesielt som passer meg midt i blinken skal jeg si ja, røper Yngvar, som så langt har bare har takket høflig nei til de mange forespørslene som har kommet.

– Jeg liker å være pensjonist. Det er deilig å ha fri og ikke skulle gjøre noen ting. Bare se sport på TV og følge med på flytrafikken.

LES OGSÅ: - Plutselig fikk jeg vondt i brystet