MEST SKREMMENDE: "Ondskapens Hotell" med Jack Nicholson ble stemt frem som tidenes mest skremmende film noensinne.  Foto: Scanpix
MEST SKREMMENDE: "Ondskapens Hotell" med Jack Nicholson ble stemt frem som tidenes mest skremmende film noensinne. Foto: ScanpixVis mer

Vi tror på spøkelser

Nordmenn tror på spøkelser og liker godt å bli skremt en gang i blant.

SEHER.NO: Er du en av dem som tror på spøkelser og som liker å bli skremt i ny og ne?


I så fall er du ikke alene om det.


En ny undersøkelse utført av Brafilm.no i forbindelse med denne ukens Halloween-feiring , viser nemlig at hele 44 prosent av totalt 1132 nordmenn tror på spøkelser.


I tillegg svarer 62 prosent at de faktisk liker å bli skremt.


Undersøkelsen dreide seg også om skrekkfilmer, og på spørsmål om hva som er aller mest skremmende å se på film svarer 54 prosent av respondentene "gale seriemordere".


Spøkelseshus kom på en andreplass med 23 prosent av stemmene.


Og når det gjelder den mest skremmende skrekkfilmen gjennom tidene var svaret klart: nemlig filmatiseringen av Stephen King boken "Ondskapens hotell", eller "The Shining" som er originaltittelen, med Jack Nicholson i hovedrollen.


"Ondskapens Hotel" fikk 15 prosent av stemmene, mens "Exorcisten" kom på andreplass med 13 prosent .


I tillegg mener flesteparten, 44 prosent,  av respondentene at Oscar-vinner Anthony Hopkins rollefigur i "Nattsvermeren", kannibalen Hannibal Lecter, er den skumleste rollefiguren noensinne, mens 19 prosent svarte Freddy Krueger fra "Nightmare on Elm Street".


Ifølge Trond Thomassen, ansvarlig for Brafilm.no i Norge, er ikke disse filmresultatene overraskende.


- Glimrende skuespill av Jack Nicholson, fantastisk regi av Stanley Kubrick, fenomenalt foto av John Alcott og en fabelaktig historie er med på å gjøre "Ondskapens hotell" til en av tidenes beste grøssere. Hannibal Lecter, tolket av Anthony Hopkins, er derimot en av filmhistoriens mest skremmende og fascinerende psykopater. Det som derimot er overraskende er at så mange som 44 prosent sier at de faktisk tror på spøkelser, sier Thomassen i en pressemelding.


Og hvis du trenger tips til hvordan du skal feire Halloween, så mener 43 prosent av respondentene at man bør se en herlig skrekkfilm, 33 prosent synes man skal holde en real Halloween-fest, 14 prosent mener man bør fråtse i smågodt og 10 prosent synes en skal kle seg ut og skremme vannet av folk.


Lykke til.


Gjør mobilen din scary HER!!


SE BILDENE: - Lite herlig Halloween