KINOAKTUELLE: Atle Antonsen og Gard B. Eidsvold har to av hovedrollene i filmen. De gledet seg til premieren med barn og foreldre. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
KINOAKTUELLE: Atle Antonsen og Gard B. Eidsvold har to av hovedrollene i filmen. De gledet seg til premieren med barn og foreldre. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

- Vi synes alle at prompehumor er gøy

Kjendisene strømmet til med barna på den røde løperen da premieren av «Doktor Proktors tidsbadekar» hadde premiere.

Publisert

SEOGHØR.NO: Jo Nesbøs (55) bøker om Doktor Proktor er så populære blant barn og foreldre at de også har blitt filmatisert.

Torsdags kveld var det duket for premiere av «Doktor Proktors tidsbadekar» på Klingenberg kino i Oslo.

Filmen er nummer to i serien, og fjorårets «Doktor Proktor prompepulver» ble den tredje mest sette kinofilmen i 2014.

Skuespilleren Jon Øigarden kom sammen med barna Mirella (9) og Filip (11), og hadde store forventninger før visningen startet.

- Vi har sett den første filmen. Det var skikkelig morsom, og vi synes alle at prompehumor er gøy, fortalte han til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

SPENTE: Jon Øigarden med barna Mirella og Filip. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
SPENTE: Jon Øigarden med barna Mirella og Filip. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

Komiker og skuespiller Helén Vikstvedt (51) spiller i filmen og hadde med seg ektemannen Tony Totino og datteren Sunniva (10).

- Det blir gøy å se filmen. Jeg gleder meg mest til å se mamma. Jeg har ikke sett henne med kostymet, men hun har sendt meg bilder fra innspillingen, sa en forventningsfull datter.

 

- Dette er noe av det morsomste jeg har gjort noen gang. Jeg gleder meg til å vise det til familien, smilte Helén.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIEKOS: Helén Vikstvedt med mannen Tony Totino og datteren Sunniva. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
FAMILIEKOS: Helén Vikstvedt med mannen Tony Totino og datteren Sunniva. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer

Ny hovedrolle i år

Værmelder Isabella Martinsen (36) koste seg også sammen med datteren Filippa (10).

- Jeg har lest alle bøkene. Det er gøy å gå på kino med mamma. Jeg ser henne på God Morgen Norge av og til, men ikke så ofte. Jeg har sett henne så mange ganger at det er litt kjedelig. Filmen handler om et tidsbadekar. Hvis jeg fikk reise i tid ville jeg ha dratt til steinalderen, fortalte 10-åringen til Seoghør.no.

Alte Antonsen (46) spiller den sleske rikingen Claude Cliché i filmen, og synes humoren i år er bedre enn i fjor.

- Jeg spiller en sint og feit trønder. I forrige film var jeg en sint og feit nordlending. Jeg har ingen egne barn i målgruppen lenger, men denne filmen er til og med morsommere enn den første. Det er en film hvor foreldrene ikke sovner i kinosalen. Da jeg var liten var favorittfilmen min Flåklypa.

Saken fortsetter under bildene.

GOD OG RUND: Atle Antonsen spiller slemme Claude Cliché i «Doktor Proktors tidsbadekar» Foto: Filmweb
GOD OG RUND: Atle Antonsen spiller slemme Claude Cliché i «Doktor Proktors tidsbadekar» Foto: Filmweb Vis mer

FORELSKET: Doktor Proktor (Gard B Eidsvold) drar til Paris for å treffe sin gamle elskede, Juliette Margarin (Kristin Grue). Takket være tidsbadekaret og et magisk såpepulver havner han i Paris i 1969. Foto: Filmweb
FORELSKET: Doktor Proktor (Gard B Eidsvold) drar til Paris for å treffe sin gamle elskede, Juliette Margarin (Kristin Grue). Takket være tidsbadekaret og et magisk såpepulver havner han i Paris i 1969. Foto: Filmweb Vis mer

I år har Gard Bjørnstjerne Eidsvold (49) har tatt over rollen som oppfinneren doktor Proktor etter Kristoffer Joner (43). Mens Lise og Bulle fremdeles spilles av Emily Glaister og Eilif Hellum Noraker.

Vi får også et gjensyn med mange av de andre kjente karakterene fra den første filmen, som Atle Antonsen (46), Linn Skåber (45), Ingar Helge Gimle (59) og Christian Skolmen (44).

Saken fortsetter under bildet.

BYR PÅ LATTERKULER: Her er Eilif Hellum Noraker og Emily Glaister, som spiller Bulle og Lise, sammen med Gard B. Eidsvold og Kristin Grue i en scene i filmen. Foto: Filmweb
BYR PÅ LATTERKULER: Her er Eilif Hellum Noraker og Emily Glaister, som spiller Bulle og Lise, sammen med Gard B. Eidsvold og Kristin Grue i en scene i filmen. Foto: Filmweb Vis mer

Filmen handler om kjærlighetssyke Doktor Proktor som har reist tilbake i tid i et desperat forsøk på å endre historien.

Han vil stoppe bryllupet mellom sin elskede Juliette og den skrekkelige Claude Cliché, men blir fanget i tiden. Lise og Bulle, Proktors samarbeidspartnere og nabobarn, må nok en gang trå til, og reiser etter i tidsbadekaret for å forsøke å hjelpe ham.

Se film-traileren her:

 

LES OGSÅ: Filmstjernenes egne prompehistorier

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer