Cecilie Skog:

- Vi sto for langt fra hverandre

Eventyreren åpner opp om tiden etter bruddet.

SINGEL: Eventyrer og polfarer Cecilie Skog og ekskjæresten Aleksander Gamme gjorde det slutt i 2018. Nå forteller Skog om livet som singel i et nytt intervju med KK. Foto: NTB Scanpix
SINGEL: Eventyrer og polfarer Cecilie Skog og ekskjæresten Aleksander Gamme gjorde det slutt i 2018. Nå forteller Skog om livet som singel i et nytt intervju med KK. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I februar 2019 ble det kjent at eventyrerne Cecilie Skog (45) og Aleksander Gamme (43) hadde gått hver til sitt etter nesten fem år sammen. Det kunngjorde eksparet på Instagram. I innlegget kom det frem at duoen tok beslutningen om å gjøre det slutt høsten 2018, og at de skiltes som gode venner.

Sammen har de barna Vilja (5) og Vega (3).

Til tross for bruddet har Skog og Gamme fortsatt en god tone, og i fjor hyllet Gamme den tidligere kjæresten i et innlegg i sosiale medier - i anledning hennes 45-årsdag.

Skog har vært heller ordknapp om bruddet med Aleksander Gamme, og kun uttalt seg i korte kommentarer med pressen. Nå snakker hun imidlertid ut om singeltilværelsen og tiden etter at det ble slutt i et nytt intervju med KK.

- Vi fant ut at vi ønsket oss ulike tilværelser. Min utferdstrang er blitt mindre etter at barna kom. Og det påvirker jo hvordan man ser for seg et familieliv. Vi forsøkte å finne ut av det og gikk i samlivsterapi for å få hjelp, men kom frem til at vi sto for langt fra hverandre. Vi fungerer mye bedre som venner, sier hun i intervjuet.

Cecilie Skog og Truls Svendsen fra "Tjukken og Lillemor" intervjues på Gullruten. Vis mer

- Tar tid å venne seg til

Skog forteller videre at hun og Gamme fortsatt har en nær relasjon og at de bor bare et steinkast unna hverandre, av hensyn til barna. Likevel innrømmer hun at det har vært en overgang å bli singel.

- Den største overgangen er jo det å være den eneste voksne i hverdagen. Det er ingen der som hanker meg inn og spør meg hvordan dagen har vært. En som bekrefter meg. En jeg kan debrife med. Når ungene er lagt, blir det stille. Det tar det litt tid å venne seg til, sier 45-åringen.

EKSEN: Skog og Gamme annonserte bruddet i februar 2019. De skiltes som gode venner, og har en god relasjon i dag. Foto: NTB scanpix
EKSEN: Skog og Gamme annonserte bruddet i februar 2019. De skiltes som gode venner, og har en god relasjon i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Dette med å være singel … Jeg har liksom ikke kjent så mye på den følelsen. Jeg føler meg mer trippel. Våkner stort sett opp i en borrelås med jentene om morgenen, fortsetter hun.

De kjente eventyrere var et par i nesten fem år. Da Se og Hør møtte Skog under Gullruten-utdelingen i Bergen i fjor, kunne hun fortelle at hun hadde det bra etter bruddet høsten i forveien.

- Det går veldig fint, jeg føler meg mest som tobarnsmamma, ikke singel, sa hun den gang.

Videre fortalte Skog at hun og ekskjæresten samarbeider godt som foreldre til sine to døtre, Vilja og Vega, til tross for at de ikke er kjærester lenger.

- Vi er to fremdeles, og vi samarbeider veldig bra, heldigvis.

PÅ GULLRUTEN: Her er Skog sammen med Silje Sandmæl under Gullruten i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ GULLRUTEN: Her er Skog sammen med Silje Sandmæl under Gullruten i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Beholdt vennskapet

Det var som tidligere nevnt i februar i fjor at Cecilie Skog og Aleksander Gamme kunne dele nyheten om at de ikke lenger var et par.

- En gang i høst tok vi altså beslutningen om å ikke være kjærester lenger. Og så behøvde vi litt tid i fred. Kjenne etter, ville vi virkelig dette? Vi er like på mange områder, samme frisyre osv. … Men veien bak oss snor seg mellom ulike verdisett, behov og drømmer, skrev de begge på sine respektive Instagram-kontoer.

Til tross for bruddet har Gamme og Skog beholdt det gode vennskapet, og da Skog fylte 45 år i august i fjor, benyttet eksen anledningen til å dele en bursdagshyllest i sosiale medier.

- Kjære Vega og Cecilie, verdens flotteste mor, hurra til dere begge for dobbeltbursdag. Mine vakreste, morsomste, fineste og mest omtenksomme jenter, spesielt hvis vi tar med Vilja også. Vår uendelige fine, merkelige familie, fylt av gylne, vakre og utfordrende øyeblikk, skrev han i innlegget.

Klipp fra TV2-programmet "En kveld hos Kloppen": Cecilie Skog snakker om hvordan det var å gjøre "kjæresteting" med bestevennen. Vis mer

Skog og Gamme var bare gode venner og samarbeidet om programmet «Drømmeturen» før de i 2014 ble et par. Derfra tok det ikke lange tiden før de ble forlovet og deretter ventet barn sammen.

- Det å jobbe med forloveden har vi ikke prøvd ennå, fordi det er så nytt. Men det er veldig moro og lett å jobbe med Cecilie, enten det er det ene eller det andre. Vi har det veldig artig på jobb, har Gamme tidligere fortalt til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Var nervøs for å gå ut