Tore Petterson i «Skal vi danse»:

- Vi stirret så intenst på hverandre at linsen min falt ut

«Skal vi danse»-dommer Tore Petterson gjør comeback på danseparketten etter 20 år.

<strong>DANSEPARTNERE:</strong> I kveld skal Tore Petterson ut på parketten og danse sammen med Jan Gunnar Solli og Rikke Lund, i kveldens episode av «Skal vi danse». Foto: Unn-Grethe Berge / TV 2
DANSEPARTNERE: I kveld skal Tore Petterson ut på parketten og danse sammen med Jan Gunnar Solli og Rikke Lund, i kveldens episode av «Skal vi danse». Foto: Unn-Grethe Berge / TV 2 Vis mer
Publisert

Kveldens sending av «Skal vi danse» byr på en litt annen vri enn tidligere sendinger hittil i år.

Denne gang skal nemlig samtlige dansedommere, Trine Dehli Cleve (57), Egor Filipenko (30), Merete Lingjærde (56) og Tore Petterson (39), også hive seg ut på parketten i Nydalen i Oslo.

Dommerne har blitt tildelt hver sin kjendis og dansepartner, som de skal utføre en 20 sekunders dans sammen med.

For Tore Petterson sin del blir dette en kveld der han endelig får muligheten til å bevise hva han er god for.

- Jeg har en del å bevise

Ifølge han selv er det nemlig flere som har undret over hvorfor akkurat han er en av de fire dansedommere som bedømmer kjendisene i det populære danseprogrammet.

Det kanskje få vet er at Petterson har en lang erfaring innen sportsdans. I over 10 år konkurrerte komikeren i selskapsdans, frem til han var 17 år gammel. I kveld skal han tilbake på danseparketten, over 20 år etter hans siste dans.

<strong>«SKAL VI DANSE»-DOMMERNE:</strong> I kveld skal dommerne Trine Dehli Cleve (f.v.), Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson også ut på parketten og danse. Foto: NTB Scanpix
«SKAL VI DANSE»-DOMMERNE: I kveld skal dommerne Trine Dehli Cleve (f.v.), Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson også ut på parketten og danse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er få som vet at jeg faktisk har litt peiling på dans, så i kveld føler jeg at jeg har en del å bevise, sier Petterson til Se og Hør.

- Hvis det går fint i kveld, så tror jeg mange vil bli imponert, fortsetter han.

Hard trening

Selv om den 39 år gamle komikeren, som kanskje er mest kjent fra programmet «Sofa» på NRK, har en fortid med selskapsdans, er det ikke bare bare å hive seg tilbake til treningsrutinene igjen.

- Det sitter fortsatt litt i kroppen, men det har krevd hard trening gjennom hele uken. Jeg er støl i ryggen, og jeg føler at jeg brukket hælen min etter alle dunkene jeg har gjort i gulvet den siste uken, forteller komikeren.

Sammen med den tidligere fotballspilleren og DJ-en Jan Gunnar Solli (37), og hans dansepartner Rikke Lund (23), skal trioen fremføre en blanding av Paso Doble og Tango, noe som krever harde bevegelser og intenst blikk.

- Det kommer til å bli så intenst. Jan Gunnar og jeg stirrer så intenst på hverandre at den ene linsen min tørket inn her om dagen og falt ut, forteller Petterson.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

Nervøs

Den 39 år gamle «Skal vi danse»-dommeren er svært spent før sendingen som går av stabelen i kveld. Til tross for at både sminken og danseantrekket allerede er på plass, har likevel ikke nervøsiteten kicket ordentlig inn for komikeren.

- Nervene har ikke tatt helt overhånd enda, men jeg er veldig redd for at det er noe jeg skal glemme, eller at noe skal gå galt, forteller Petterson.

Pettersons dansepartnere i kveld, Jan Gunnar Solli og Rikke Lund, kan imidlertid berolige 39-åringen, og mener at Petterson har stålkontroll på dans og koreografi frem mot kveldens sending.

- Tore kommer til å levere den dansen dritbra. Han har vært pirkete og hjulpet godt til i uka som har vært, sier Solli.

- Det er også veldig beroligende for meg å vite at dommerne også blir nervøse før en livesending, legger han til.

Helene Olafsen blir dommer

Tore Petterson er som nevnt ikke den eneste dommeren som skal gjøre sitt comeback på danseparketten i kveld.

Også dansedommerne Trine Dehli Cleve (57), Egor Filipenko (30), Merete Lingjærde (56) skal også hoppe i danseskoene i kveld.

Saken fortsetter nedenfor.

Dehli Cleve med «Tid for hjem»-Einar Nilsson (54) og Anette Stokke (30), Filipenko med tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Martine Lunde (22) og Fredric Brunberg (32), Lingjærde med proffbokser Thea Næss (33) og Ivo Havranek (31).

Når dansedommerne er ute på parketten, er det «Senkveld»-programleder Helene Olafsen (28) som stepper inn som «Skal vi danse»-dommer.

Det var i fjor 28-åringen stakk av med «Skal vi danse»-seier sammen med sin dansepartner, og nå kjæreste, Jørgen Nilsen (28).

Til TV 2 forteller den blide 28-åringen at hun håper hun slipper å være streng.

- Det blir rart, men også gøy. Jeg lurer på om man ser på det på en annen måte enn når man sitter i salen og ser på og koser seg. Jeg gleder meg, sier hun til kanalen.

LES OGSÅ: - Sleng på dere noen klær

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer