DA OG NÅ: Inger Lise Rypdal avslører at 70-tallet bestod av et ganske så røft turné-liv.
DA OG NÅ: Inger Lise Rypdal avslører at 70-tallet bestod av et ganske så røft turné-liv.Vis mer

- Vi sov på benker og hadde sjelden toalett

Inger Lise Rypdal fikk raskt erfare de uglamorøse sidene av popstjerne-livet etter at hun slo igjennom i 1968.

SEOGHØR.NO: Artist og skuespiller Inger Lise Rypdal (66) var en av Norges største popstjerner i lang tid, etter hun slo gjennom i 1968.

Men til Seoghør.no avslører hun at artistlivet var langt ifra like glamorøst den gang, som det er nå.

- Vi bodde i buss og var på veien hele tiden. Jeg husker spesielt en gang vi var i Nord-Norge på en øy, og aldri kom oss derfra. Da sov vi på benkene inne der vi spilte, og sånn var det ofte. Vi hadde sjelden tilgang på noe ordentlig toalett også, så du måtte gå der du kunne. Det var ganske kommelige forhold kan du si, forteller artisten med et smil om munnen.

UNG: Inger Lise Andersen i 1968.
 Foto: NTB scanpix
UNG: Inger Lise Andersen i 1968. Foto: NTB scanpix Vis mer
UGLAMORØS: Inger Lise Rypdal bak scenen i 1974, på en av hennes mange konserter. Foto: NTB scanpix
UGLAMORØS: Inger Lise Rypdal bak scenen i 1974, på en av hennes mange konserter. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi spilte på mye agregat ute og det var ikke noe Telenor Arena da, for å si det sånn. Så det var ganske råe forhold.

Og det er ingen hemmelighet at et turnéliv ofte er fylt av festligheter. Da måtte Inger Lise ta ansvar for bandet.

- Jeg kjørte band-bussen i 1969 da vi hadde en stor hit i Sverige, for gutta hadde drukket for mye øl. Hadde vel hatt lappen i tre uker, men ikke det sertifikatet som man egentlig måtte ha for å kjøre en sånn buss, sier hun.

I fjor fikk den folkekjære artisten anledning til å ta et gjensyn med denne tiden, da hun ledet musikkshowet «We Love The 60s & 70s» på Telenor Arena.

Se video under!

Der kunne både publikum og Inger Lise mimre tilbake med kjente artister som The Animals, The Hep Stars og Smokie.

Men etter mer enn 45 år i rampelyset, kan den flotte 65-åringen også se tilbake på et rikholdig arkiv fra sin egen karriere. Da Seoghør.no møter henne på show-lanseringen på Grand Hotel i Oslo, sørget Inger Lise for et muntert tilbakeblikk på sin egen stil.

MER UNGDOMMELIG I DAG: Da Inger Lise Rypdal konfirmerte seg på 1960-tallet, var stilen langt ifra ungdommelig. Da Seoghør.no møtte artisten denne uken, var den flotte 65-åringen mye mer ungdommelig i stilen!
MER UNGDOMMELIG I DAG: Da Inger Lise Rypdal konfirmerte seg på 1960-tallet, var stilen langt ifra ungdommelig. Da Seoghør.no møtte artisten denne uken, var den flotte 65-åringen mye mer ungdommelig i stilen! Vis mer

- Oi, det er konfirmasjonsbildet mitt! Sonja Haraldsen (nå dronning Sonja, journ.anm.) var jo veldig populær på den tiden, så jeg skulle ha litt sånn Sonja-sveis, sa sangstjernen lattermildt når hun får se et bilde av seg selv i vaskeekte, tidlig 60-tallsstil.

LES OGSÅ: Bruker svette for å style håret sitt