Vibeke Skofterud er død:

Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen

Kjæresten til Vibeke Skofterud sørger etter den tragiske vannscooterulykken.

MELDTE HENNE SAVNET: Skofteruds kjæreste, Marit Stenshorne (44), meldte henne savnet lørdag kveld. Foto: Privat
MELDTE HENNE SAVNET: Skofteruds kjæreste, Marit Stenshorne (44), meldte henne savnet lørdag kveld. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I formiddag fikk familien til Vibeke Skofterud den tøffe beskjeden om at 38-åringen hadde gått bort.

Skofterud var på vei hjem til hytta på Tromøya fra Arendal da hun ble utsatt for en vannscooterulykke. Hun ble funnet omkommet i formiddag.

Den tidligere langrennsløperen var på hyttetur på Tromøya utenfor Arendal sammen med sin kjæreste Marit Stenshorne (44). De hadde vært i Arendal siden fredag og skulle være der i noen dager, opplyser Tømmerhoel.

Søndag kveld la hun ut en Instagram-melding hvor hun sier farvel til Skofterud.

«Vibeke, du er min store kjærlighet, min kjæreste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: Vi to for alltid. Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen. Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg. Du gav meg så mye positivitet, takknemlighet, latter, glede, kunnskap og kjærlighet. Elsker deg», skriver Stenshorne i meldingen.

Talsmann for familien, Pål Tømmerhoel, forteller til Dagbladet at det er en sorgfull og knust familie som nå må fortsette uten henne.

- Familien har mottatt beskjeden med sjokk og sorg. Det er noe man er helt uforberedt på. De er knust over tapet. Det som skulle bli en fin sommerdag, endte med den verst tenkelige beskjeden, sier Tømmerhoel til Dagbladet.

- Nå tar de vare på hverandre, det trenger de tid til. Den personen som sto dem nærmest, har forsvunnet. De prøver å sette et bein foran det andre, og håper at sola går opp i morgen, enda det ser mørkt ut.

På tur med kjæresten

Skofterud ble funnet i 11.30-tiden på en holme på øya St. Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av en lege fra luftambulansen. Vannscooteren hennes ble funnet ved holmen.

Da Dagbladet var på stedet søndag kveld, var det lite som minnet om tragedien som hadde utspilt seg på øya St. Helena bare timer tidligere.

Ved første øyekast er alt tilsynelatende som normalt i den fredelige sørlandske skjærgården. Men svabergene på øya forteller en annen historie.

Blå og røde striper. Tydelige merker etter vannscooteren som traff land. Fra en utenlandsk seilbåt, som har lagt til like ved, sendes det forvirrede blikk mot en småbåt som tilsynelatende undersøker funnstedet.

- Vi vet ikke hva som skjedde, men det er bare tragisk, sier en av de lokale innbyggerne Dagbladet snakket med i dag.

Dødsulykken, som skjedde noen få minutters båttur fra folkelivet i sentrum, var det eneste folk i Arendal snakket om.

- I bunnløs sorg

Stenshorne meldte Skofterud savnet lørdag kveld, etter at 38-åringen ikke kom tilbake til hytta på Tromøya.

- Hun ble meldt savnet av kjæresten i går kveld, da hun ikke kom tilbake til hytta. Jeg vet ikke i detaljer hva som skjedde, det overlater jeg til politiets undersøkelser å utrede, men etter det jeg har skjønt, skjedde det på vei hjem, fra Arendal til hytta på Tromøya, at hun forulykket på veien, sier Tømmerhoel.

Som resten av familien har Stenshorne det svært tungt etter Skofteruds bortgang.

- Hun også er i bunnløs sorg og opplever et helt ufattelig tap, sier Tømmerhoel.

Tømmerhoel forteller videre at familien setter stor pris på alle de gode ordene som blir sagt om Skofterud i etterkant av hennes bortgang, men ber om at de får tid til å akseptere hva som har skjedd.

- Det er klart det er rørende å se at hun har påvirket så mange mennesker - det er åpenbart i en situasjon hvor alt er så mørkt og tungt. Samtidig er det viktig å forstå at for familien har de mistet en datter og søster. For dem er hun ikke en offentlig person, men en person i nærheten. De er svært takknemlige, men samtidig ber de om forståelse for at de ønsker fred i en så vanskelig situasjon.

LES OGSÅ: - Det er ufattelig trist

1980-2018: Vibeke Skofteruds liv i bilder. Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer