Ari Behn er død:

- Vi skulle ha feiret julen sammen

Nå uttaler prinsesse Märtha Louise seg for første gang etter dødsfallet til Ari Behn.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har mange vært i sjokk etter at det ble kjent at Ari Behn gikk bort 1. juledag, 47 år gammel. I dag 3. januar ble han bisatt i en fullsatt Oslo domkirke.

Både konge- og kronprinsparet var raskt ute med å kondolere, og nå bryter også prinsesse Märtha Louise, som var gift med Ari Behn fra 2002 til 2016, tausheten.

- Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen, sier prinsesse Märtha Louise i en uttalelse etter Ari Behns død, ifølge NTB.

Videre sier hun følgende til NTB gjennom sin talsperson, Carina Scheele Carlsen:

- Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forsto hvor elsket du var. Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen.

– Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden, heter det videre i uttalelsen.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- Et kjært familiemedlem

– En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt, sier prinsessen videre i uttalelsen.

- Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke, avslutter prinsessen.

HOLDT TALE: Maud Angelica holdt en rørende tale til sin avdøde far da han ble bisatt i Oslo domkirke 3. januar. Foto: NTB Scanpix
HOLDT TALE: Maud Angelica holdt en rørende tale til sin avdøde far da han ble bisatt i Oslo domkirke 3. januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Uttalelsene er en del av en tekst som Märtha Louise delte på sin Instagram-konto fredag kveld, sammen med et bilde av sin tidligere ektemann.

Se dette innlegget på Instagram

Kjære Ari, Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen. Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. I dag hadde du vært så inderlig stolt av dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen. En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt. Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forstod hvor elsket du var. Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke.

Et innlegg delt av Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise)

Ari Behns bisettelse fant sted i Oslo domkirke fredag 3. januar klokka 13.00, og ble forrettet av biskopen i Oslo, Kari Veiteberg. I bisettelsen holdt blant andre eldstedatteren Maud Angelica Behn (16) en svært rørende tale - som hun høstet mye ros for.

I bisettelsen var en rekke kjente mennesker til stede, og prins Daniel av Sverige representerte det svenske kongehuset.

Ari og Märtha gikk hver til sitt i 2016, etter 14 års ekteskap, men i årene etter skilsmissen har duoen oppdratt barna sammen. I løpet av ekteskapet hadde Behn mye å gjøre med svigerfamilien, som tok ham imot med åpne armer.

- Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne, sa kongeparet i en uttalelse etter at Behns bortgang ble kjent.

- Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa - og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden, het det videre.

TENNER LYS: Forfatter og kunstner Ari Behn er død. Han ble 47 år gammel. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var også preget av dødsfallet. Dette sa de i uttalelsen sin:

- For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.

Se og Hør oppdaterer saken!

LES OGSÅ: - Vi er dypt berørte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer