VIDERE: Bergen munnspillorkester hadde ikke planlagt å være med i "Norske Talenter", men plutselig var de sannelig videre i konkurransen... Foto: TV 2
VIDERE: Bergen munnspillorkester hadde ikke planlagt å være med i "Norske Talenter", men plutselig var de sannelig videre i konkurransen... Foto: TV 2Vis mer

- Vi skulle aldri vært med!

Det aldrende pauseinnslaget er plutselig i semifinalen av Norske Talenter.

Se bildene av til fleste som gikk videre i fredagens Norske Talenter nederst i saken!
SEHER.NO: Fredag var det klart for sesongpremieren av TV 2-programmet "Norske Talenter". I fjor var det sangtalentet Erlend Bratland som gikk til topps i det populære programmet, og det var mange spente fjes som skulle prøve å følge opp supersangeren under årets første audition, som gikk av stabelen i Bergen.

Totalt fem "innslag" gikk videre til den neste runden. Av dem var Bergen munnspillorkester, som består av "opp til" åtte mann - der eldstemann er 82 år gammel!

- Vi skulle aldri vært med i det hele tatt, vi fikk bare en telefon fra TV 2 der de spurte om vi kunne komme å bidra med et pauseinnslag.

- Vi spilte en låt for dem, og plutselig var vi videre, gitt! Vi fikk jo helt sjokk, vi, smiler bandmedlem Odd Fotland (78) til Seher.no.

Eldstemann i Bergen munnspillorkester er altså 82 år gammel, mens yngstemann er 65. Orkesteret har holdt det gående siden 1985, og har rukket å bli trykket til brystet av blant annet byens elleville fotballtilhengere.

- Vi er jo tross alt en gjeng med oldinger, men vi blir stadig invitert av Brann-fansen for å underholde. Vi har gitt ut én cd opp gjennom karrieren vår, og på det albumet finner man sangen "Her kommer Bergen" - en sang som stadig vekk blir spilt på Brann stadion, forteller den 78 år gamle munnspillentusiasten.

-  Vil dere kalle dere ekte, norske talenter?

- Nei! Talent-tiden ligger langt tilbake. Det var uansett uvant å stå på scenen her, vi tenker jo ikke på dette med TV - vi konsentrerer oss heller om folket i salen, samtidig som vi skal ha det gøy.

Fotland har ingen forhåpninger til det som skal skje videre i TV 2s talent-jakt. Samtidig avslører han at enkelte av bandmedlemmene allerede har satt seg skyhøye ambisjoner.

- Vi har ingen målsettinger, men noen av oss tror at vi skal ta oss til finalen! Men vi vet at mange kommer til å gi oss stemmer, blant annet har vi blitt kontaktet av noen personer som sier at hele Grenland skal stemme på oss. Jeg tror vel at spesielt voksne personer kan få sansen for orkesteret, sier han.

Men det er tydelig at også de unge har fått øynene opp for munnspill-orkesteret fra den regntunge byen. Det innrømmer også Fotland.

- På auditionen ble jeg imponert over hvor begeistret barna var, barn synes det er gøy å se på at folk spiller munnspill. 22. april skal vi også spille på "Hulen" her i Bergen, så det er tydelig at ungdommen vil ha oss - og at det vi har noe spesielt, tror Fotland, som har en spesiell drøm for framtiden.

- Jeg håper lærerne i yngre skoleklasser kan droppe blokkfløytene, og heller gi barna et munnspill! sier han til Seher.no.

"Norske Talenter" sendes på TV 2 fredager klokka 20.00.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Fra Ica-reklamer til Norske Talenter

Se bildene av de fleste som gikk til semifinalen i fredagens "Norske Talenter" her (TV 2 mangler dessverre bilde av Lene Hosøy, journ. anm.):

IMPONERTE: Henrik Nordin tok seg videre i fredagens "Norske Talenter".
TIL SEMIFINALE: Pianist Diem Tran fikk "ja" fra dommertrioen Jan Fredrik Karlsen, Thomas Giertsen og Mia Gundersen. Foto: TV 2
VIDERE: Bergen munnspillorkester hadde ikke planlagt å være med i "Norske Talenter", men plutselig var de sannelig videre i konkurransen... Foto: TV 2
GLADE: Abscence og Blipp tok seg videre fra Bergen-auditionen. Foto: TV 2