FORSVARER KOSTYMET: Kim Kardashian West fikk hard medfart da hun valgte å hylle den avdøde sangstjerna Aaliyah med dette kostymet, som er inspirert av musikkvideoen til hitlåta «Try Again». Nå forklarer hun bakgrunnen for kostymet. Foto: Splash News/ NTB scanpix
FORSVARER KOSTYMET: Kim Kardashian West fikk hard medfart da hun valgte å hylle den avdøde sangstjerna Aaliyah med dette kostymet, som er inspirert av musikkvideoen til hitlåta «Try Again». Nå forklarer hun bakgrunnen for kostymet. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Kim Kardashian West og Aaliyah:

- Vi ser ikke hudfarge hjemme hos oss

Reality-stjernen forklarer seg om det omstridte Halloween-kostymet sitt.

I likhet med mange andre Hollywood-stjerner, liker reality-stjernen Kim Kardashian West (37) å «ta den helt ut» på kostymefronten i anledning Halloween.

I år var det imidlertid ikke alle kostymene til «Keeping Up With the Kardashians»-stjernen som vekket like stor begeistring.

37-åringen måtte tåle krass kritikk for at hun kledde seg ut som den avdøde R&B-stjernen Aaliyah, ettersom de to ikke har samme etniske opphav. Flere mente at Kardashian West derfor benyttet seg av afroamerikansk kultur på en kritikkverdig måte.

Nå har tv-stjernen endelig besvart kritikken, skriver People Magazine og Huffington Post. Det gjør hun i et innlegg på sin egen hjemmeside.

- Aaliyah var en så fantastisk sanger, og hun vil alltid være en musikalsk legende. Jeg så på nettet at noen syntes kostymet mitt var usmakelig, og jeg er virkelig lei meg hvis det fornærmet noen, skriver hun.

- Vi ser ikke hudfarge

I innlegget forklarer Kim Kardashian West at hun «ikke kledde seg ut som en rase eller en kultur», men som en kvinne hun alltid kommer til å beundre.

- For min del handler det alltid om kjærlighet og respekt. Jeg elsket at Kourtney (Kardashian, eldre søster, journ.anm.) kledde seg ut som Michael Jackson til et av kostymene sine, og at sønnen min var Axl Rose.

- Vi ser ikke [hud]farge i mitt hjem. Vi hedret folk og artister vi elsker og respekterer - det er så enkelt!

BERØMT FAMILIE: Kim Kardashian og Kanye West avbildet med datteren North. Foto: AFP/ NTB scanpix
BERØMT FAMILIE: Kim Kardashian og Kanye West avbildet med datteren North. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Huffington Post mener imidlertid at forklaringen til tobarnsmoren ikke holder mål. Nettstedet skriver at «fargeblind-forsvaret» er for tynt, og at det ignorerer måten rasisme faktisk fungerer på i USA.

For øvrig er det ikke bare Kardashian Wests Aaliyah-kostyme som er blitt kritisert de siste dagene.

Ble hedret i Hollywood fredag

Den berømte tv-stjernen, som altså kledde seg ut som en rekke personer fra musikkens verden i anledning årets halloween-feiring, kledde seg også ut som den avdøde meksikansk-amerikanske sangeren Selena Quintanilla-Pérez.

Ifølge People var det mange som Twitter-brukere som reagerte negativt på kostymet, mens andre valgte å rose utkledningen hennes.

Kardashian West var iført en buksedrakt som var svært lik den Quintanilla-Pérez var ikledd på sin siste konsert - før hun ble skutt og drept, 23 år gammel.

HOLDT TALE FOR SELENA: Eva Longoria. Foto: Splash News/ NTB scanpix
HOLDT TALE FOR SELENA: Eva Longoria. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Fredag ble for øvrig Quintanilla-Pérez hedret posthumt med en egen stjerne på Hollywood Walk of Fame, ifølge CNN.

Blant andre sangerens familie og «Frustrerte fruer»-stjernen Eva Longoria (42), som kom fra samme by i Texas som Selena, var til stede.

- Da jeg vokste opp var det ingen som liknet meg noe sted. Det var som om noen som meg ikke eksisterte i amerikansk mainstream. Denne stjerna er ikke bare for Selena, men for alle Latinas (latin-amerikanske kvinner, journ.anm.), sa Longoria under markeringen.

Saken fortsetter under bildene.

TRAGISK DØD: Sangstjerna Selena ble skutt og drept av Yolanda Saldívar, tidligere manager og leder av sangerens fanklubb, i 1995. Foto: AP/ NTB scanpix
TRAGISK DØD: Sangstjerna Selena ble skutt og drept av Yolanda Saldívar, tidligere manager og leder av sangerens fanklubb, i 1995. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
HYLLET MUSIKK-IKONER: Kourtney og Kim Kardashian utkledd som henholdsvis Michael Jackson og Madonna i anledning en av årets mange halloween-fester. Foto: Splash News/ NTB scanpix
HYLLET MUSIKK-IKONER: Kourtney og Kim Kardashian utkledd som henholdsvis Michael Jackson og Madonna i anledning en av årets mange halloween-fester. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer
FORBILDE: Kim kardashian har flere ganger omtalt Cher som et av sine forbilder. I år kledde hun og bestevennen Jonathan Cheban seg ut som duoen Sonny og Cher. Foto: Neilson Barnard/Getty Images for Casamigos Tequila/AFP/ NTB scanpix.
FORBILDE: Kim kardashian har flere ganger omtalt Cher som et av sine forbilder. I år kledde hun og bestevennen Jonathan Cheban seg ut som duoen Sonny og Cher. Foto: Neilson Barnard/Getty Images for Casamigos Tequila/AFP/ NTB scanpix. Vis mer

Fikk hudfarge-kritikk

Dette er ikke første gang Kim Kardashian West har måttet tåle kritikk for hvordan hun framstår utad.

Da hun og datteren North West (4), som hun har med den afroamerikanske rap-stjerna Kanye West (40), stilte opp på forsiden av Interview Magazine i august, var det flere som reagerte.

The Hollywood Reporter kunne den gang melde at en rekke Twitter-brukere reagerte på at 37-åringens hud tilsynelatende var blitt gjort mørkere for å matche datterens.

Og barnepsykolog og professor ved Universitetet i Tromsø, Willy-Tore Mørch, uttalte til Dagbladet at foreldre ikke ukritisk bør påberope seg retten til å eksponere barna sine for offentligheten.

Det være seg på bladforsider, på tv eller i sosiale medier:

- De har ingen rett til å gjøre det. Barn er selvstendige individer, og ikke foreldrenes eiendom som gir dem rett til å bruke dem som de vil. Foreldrene er barnets verge, noe som forplikter dem til å beskytte dem og gjøre det som er til barnets beste. Hvis man vurderer å eksponere barnet sitt offentlig, må man spørre seg om det er til barnets beste, sa Mørch den gang.

LES OGSÅ: Gravid igjen - ett år etter sin tredje fødsel