Maria Høili:

- Vi savner ikke Norge ennå

Milliardærarving Maria Høili tok med familien og flyttet til USA.

LUKSUSLIVET: Maria Høili er arvingen til Europris-gründer Terje Høili, og har allerede fått flere millioner av familien. I «Maria og Edvard» følger seerne henne og ektemannen Edvards luksusliv. Video: MTG Vis mer
Publisert

Maria Høili (33) er kjent for å skape overskrifter, både med sterke meningsinnlegg, privatøkonomien og salg av klær. Hun er kjent som arving av Europris-gründer Terje Høili, som i 2004 sørget for at hun og de tre andre søsknene fikk utbetalt rundt 130 millioner kroner hver i forskudd.

Høili har flere ganger gått langt i å antyde at penger ikke er så viktig for henne, og at hun synes det er irriterende at folk til stadighet omtaler formuen hennes. Likevel har hun tusenvis av følgere på Instagram, driver blogg og lager videoer.

Interessen rundt 33-åringen er enorm, noe MTG har valgt å kapitalisere på ved å lage en egen serie om henne. Serien «Maria og Edvard» skal gå på Viafree, og handler om Maria og ektemannen Edvard Erken Høili. Vi får blant annet følge paret og deres tre barn, som forsøker å forlate ranchen de eier i Lier til fordel for en solrik tilværelse i Los Angeles.

Se klipp øverst i artikkelen!

Skal spille kort

Overfor Dagbladet forklarer Høili og Erken hvorfor de har tatt steget med å dra vekk fra kalde Norge, noe de har vært åpne om at de har planlagt i noen år. Det er imidlertid ikke permanent.

- Vi valgte å ta et år i USA for å gi barna muligheten til å lære seg språket og kulturen. Dette er grunnpilarer de får god nytte av seinere i livet, skriver den nå USA-baserte arvingen i en e-post og fortsetter:

- Vi savner ikke Norge ennå. Vi trives godt og utvikler oss som mennesker. Om vi blir lengre enn et år er uvisst.

På spørsmål om hva den lille familien skal drive med i USA, selv om de strengt tatt ikke trenger å tjene penger, svarer 33-åringen at hun skal dyrke interessene sine - som det også ligger penger i.

- Jeg jobber for tida som profesjonell pokerspiller og deltar aktivt her, samtidig som jeg blogger og er aktiv innen trening som inspirator og motivator. Edvard jobber med Youtube og lager kortfilmer og kommersiell reklame.

Høili hadde egentlig planer om å reise til USA allerede ved skolestart i fjor høst. Slik ble det ikke, men nå har familien altså forlatt landet. Før de flyttet forsøkte de å selge ranchen de eier i Lier i Buskerud, som ble lagt ut for 38 millioner kroner. Paret ønsket egentlig 40 millioner kroner for eiendommen.

Den er fortsatt ikke solgt, og er derfor fjernet fra markedet.

- Vi hadde planer om å selge og det var en del interesse, men vi kom ikke helt i mål prismessig. Vi valgte å trekke boligen fra markedet igjen og leie det ut. Grunnen er at vi ikke helt vet om vi blir værende i USA eller om vi ønsker å flytte tilbake til Norge. Huset befinner seg i et segment der man er avhengig av å treffe den riktige kjøperen, skriver hun og ektemannen.

Vekket oppsikt

33-åringen var tidlig i 20-åra da hun fikk det enorme forskuddet. Det som fort kunne utviklet seg til dyre shoppingturer og reiser med privatfly, fikk derimot et annet utfall. Rundt 50 millioner kroner forvaltes ifølge avisa av Industrifinans Kapitalforening, og pengene er plassert i diverse verdier som aksjer.

Hun er verdt nærmere 100 millioner kroner den dag i dag. Noe av pengene har hun tapt i egne bedrifter, og andre har gått med til moro og eiendomsskatt. 33-åringen mener det nå gjelder å være smart med de resterende pengene. Det kan nemlig hende at hun ikke får mer arv av faren.

Høili er ikke ukjent med å skape overskrifter i norske medier. I oktober i fjor var det derimot av en litt spesiell årsak. Hun solgte nemlig brukte bikinier på salgsnettstedet Finn. Pris? 10 000 kroner for en av arvingens egne «forundringspakker».

- Alt er ting jeg har brukt selv. Jeg var ikke klar over at bikiniene skulle få så mye oppmerksomhet. For meg er det et stort skille mellom bikinier og undertøy. Ja, ja, de er heldigvis godt vaska, fortalte hun til Dagbladet og lo.

Høili hadde allerede solgt flere av disse pakkene den gang, og én til 17 500 kroner hadde blant annet gått unna.

- Skal ikke redde hele verden alene

Høili har fått mye oppmerksomhet for sine uttalelser om fattige barn. I et blogginnlegg skrev hun at fattige, norske barn blir nedprioritert, fordi «asylbarna får jo alt».

Dette fikk hun mye kjeft for seinere. På spørsmål fra Dagbladet i fjor sommer om hun skal dedikere mer tid til veldedighet og interesseorganisasjoner, svarte hun at kampen ikke er over.

- Nå jobber jeg for at det virtuelle nettstedet The Moon, som broren min startet, som skal gi en viss prosentandel av inntektene sine til fattige barn i Norge. Jeg har tatt det opp for styret, og kommer absolutt til å fullføre, sa hun.

- Jeg kommer nok til å fokusere på Norge, før jeg eventuelt hopper videre. Men jeg kan liksom ikke redde hele verden alene, forklarte Høili.

LES OGSÅ: - Blir ikke sjalu av å se ham danse med andre.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer